Головна  / Блог / Куди поїхати? / Події осені, доступні для українців

Події осені, доступні для українців

З настанням осені туристичний сезон не закінчується. Як провести осінні канікули в Україні – розповімо в цьому матеріалі.

Події осені 2020 року – що очікувати?

Починається осінь з Дня знань. Перше вересня в цьому році було під загрозою зриву у зв'язку з епідеміологічними обставинами, проте всі школи, за винятком «червоних» регіонів, будуть працювати в штатному режимі. А це означає, що діти знову сядуть за парти, а всіх батьків чекає велике дитяче свято.

Осінні свята продовжаться Різдвом Богородиці 21 вересня. А на 14 жовтня припадають відразу два свята – Покров і День захисника України. Ну, і, звичайно, не варто забувати про популярний серед молоді Гелловін.

хэллоуин.jpg

Крім святкових заходів, в містах України часто проходять фестивалі, концерти, літературні вечори, виставки та конференції. Попри ситуацію, пов'язану з карантином, осінні фестивалі в Україні можуть відбутися за умови дотримання певних правил.

В середині вересня поблизу Києва, в парку природи «Беремицьке», відбудеться історичний фестиваль «Вовча гора», присвячений давнім ремеслам. На відвідувачів чекають постановчі середньовічні бої, а також ярмарок.

исторический фестиваль «Волчья гора.jpg

19 і 20 вересня в Фастові пройде Fast Fest Гоголь Fest, фестиваль сучасного мистецтва, в рамках якого гості зможуть споглядати театральні та музичні номери.

Гоголь фест.jpg

В Одесі планують провести 11-й Одеський міжнародний кінофестиваль. Він повинен був відбутися ще в липні, але через пандемію терміни було перенесено. Фестиваль планується на період з 25 вересня по 3 жовтня. Цінителі кіно зустрінуться на двох міських майданчиках – в будівлі Театру музичної комедії та в кінотеатрі «Родина». А на знаменитих Потьомкінських сходах буде організовано кінотеатр просто неба з краєвидом на Чорне море. Щоб бути в гущі подій, рекомендуємо заздалегідь придивитись до квартир подобово в Приморському районі.

Одесский кинофестиваль.jpg

Заходи Одеси на цьому не закінчуються. Не варто забувати, що 2 вересня в Одесі – День міста, головне свято, що традиційно відзначається з розмахом. А незадовго до кінофестивалю відбудеться ще й фестиваль літературний. Майданчиком для нього виступить Одеський літературний музей.

фестиваль литературный одесса.png

Кам'янець-Подільський славиться своїм Старим містом і чудовими краєвидами з висоти пташиного польоту, що відкриваються на нього. Саме тому фестивалі повітряних куль, що проходять в цьому місті, привертають безліч туристів. Фестиваль «Золота Омега – 2020» запланований на 2 жовтня, триватиме два дні. Політати на повітряній кулі зможе будь-хто.

золотая омега.jpg

А ще осінь – це час збору винограду. Тому в Україні планується відразу кілька винних фестивалів – таких, як «Фрумушика-Нова» в Тарутинському районі Одеської області, Bolgrad Wine Fest в Болграді Одеської області або «Свято сиру і вина» у Львові. Відпочинок у Львові восени складно уявити без цього заходу, який пройде вже в 11 раз. Саме час заздалегідь потурбуватися про пошук квартири в Галицькому районі подобово.

В столиці свято вина теж буде, щоправда, грузинського: 12, вересня пройде Kartuli Fest.

вино.jpg

Найрізноманітніші концерти в Києві з лишком компенсують відсутність великої кількості свят: на осінь у столиці плануються концерти груп «Акваріум», 5'Nizza, «Ляпіс'98», «Бумбокс», «Animal ДжаZ», а також Джамали, Луни, Скріптоніта, Валерія Меладзе та інших. Купуючи квиток на концерт, не забудьте зняти квартиру в центрі Києва на добу та подбати про свій комфорт заздалегідь.

концерт джамалы.jpg

У поточній ситуації зберігається ймовірність скасування або зміни дат всіх зазначених вище заходів. Перед купівлею квитка або плануванням поїздки, уточнюйте актуальну інформацію в офіційних джерелах.

Як проводити час під час карантину?

У всякому разі, саме на осінь фахівці прогнозують другий виток захворюваності. Так що пандемія знову може втрутитися в плани. В цьому випадку, якщо буде можливість подорожувати, найкраще кудись вирушити на кілька днів. Про те, куди поїхати восени, нещодавно ми писали в нашому блозі.

осень поездка.jpg

Ну, а якщо Україна знову піде на серйозний карантин, то на цей випадок ми з вами вже навчені весняно-літнім досвідом. В цьому випадку можна продовжити розпочате «прокачування» своїх творчих або професійних навичок, зайнятися онлайн-тренуваннями, спілкуватися з родичами по відеозв'язку, прочитати давно запилену книгу, подивитися фільми або концерти, зайнятися рукоділлям або просто приділити час родині.

Куди піти з дітьми восени?

Є два варіанти розвитку подій. У разі якщо карантин зглянеться над нами, відкриті всі шляхи. Зокрема, в рамках Гоголь Fest'у, про який йдеться вище, планується й дитяча програма. Так що у Фастів можна поїхати всією сім'єю.

фастов.jpg

Або можна дочекатися золотого листопаду та з'їздити в один з відомих парків країни -– Олександрію або Софіївку. Діти будуть в захваті від яскравих осінніх фарб, та й фотосесія вийде гарною.

Напевно малечі сподобається київський музей науки та техніки «Експеріментаніум», де досвідченим шляхом можна дізнатися багато цікавого. Також в Києві є критий парк розваг Happylon, а неподалік від столиці – зоопарк «12 місяців».

осень с детьми.jpg

Як би не склалися обставини, нудьгувати восени точно не доведеться. Якщо фестивалі скасують або перенесуть, завжди залишається варіант приєднатися до заходів і концертів, які проводяться онлайн.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки