Головна  / Блог / Куди поїхати? / Події весни-2024 в Україні

Події весни-2024 в Україні

З весною прокидається не лише природа, а й подієвий туризм. Масштабних фестивалів наразі в Україні не проводять, проте культурні події все ж мають місце. Концерти улюблених артистів, стендап-вечори, вистави – календар подій з березня по травень доволі насичений. Де і як відпочити навесні, читайте на Doba.ua.

Весняні свята-2024

Розпочнеться цикл весняних свят з Міжнародного жіночого дня – 8 березня. Далі з 11 березня почнеться Масляна, яка триватиме до 17 березня. На останній день першого місяця весни припадає католицький Великдень, а от православний цього року відмічатиметься значно пізніше – 5 травня. До цього в квітні українці святкуватимуть Вербну неділю. 1 травня традиційно відзначається День праці, а 15 травня – Міжнародний день сім’ї. Маївки перетікають в День Європи, який в Україні з 2024 року відзначатимуть 9 травня, а на 8 травня переноситься День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

квіти.jpg

Як бачимо, браку весняних свят в Україні немає. Проте, як і з зимовими святами, додаткових офіційних вихідних навесні не буде. Тому займатись організацією вільного часу для міні-подорожі доведеться самостійно. Дізнаємось, куди можна вирушити на вихідні та де відзначити свята на позитивній ноті.

Куди поїхати в Україні навесні?

Весняні подорожі найприємніші: природа, що розквітає, чисте, ще не задушливе повітря, мальовничі пейзажі. На цей період в Україні заплановано багато цікавого. 

У столиці в березні пройде живе танцювальне шоу «Танцюй зі мною, Україно» від Євгена Кота, на якому вперше на сцену вийде і його дружина Наталія Татарінцева. В квітні живими виступами порадують Jerry Heil, гурт «Без обмежень», Олександр Пономарьов та Михайло Хома. А в травні відбудуться концерти Монатіка та Макса Барських і творчий виступ «Всі вірші» Сергія Жадана.

Щоб із комфортом відпочити після концерту, вирішіть питання ночівлі заздалегідь. У цьому допоможе зручний сервіс оренди житла подобово у Києві. Doba пропонує варіанти і в інших містах України. 

Не менш насичене подіями життя у Львові. Зарядитись неймовірною енергією рекомендуємо на концерті Артема Пивоварова та артистки Mayorova. Підняти настрій – на виступі гурту «Курган і Агрегат». А насолодитись мелодійними хітами та витонченим співом – на концерті Христини Соловій. Після яскравих вражень, напевно, захочеться як слід відпочити. Забронюйте житло подобово у Львові наперед, щоб не шукати у день приїзду.

Якщо хочеться ще більше тепла та різноманітності, можна завітати на театральні вихідні в Одесу. В місцевих театрах пройде чимало цікавих театральних вистав, зокрема «Дванадцять стільців» в ОАТМК ім. М. Водяного. Крім цього, Одеса відома, як місто гумору. Тому радимо не оминути й веселі культурні події. Наприклад, зарядитись гарним настроєм на «Великому стендап концерті» в Обласній філармонії з Феліксом Редькою, Андрієм Пілатом, Андрієм Бережко та іншими. Також в березні відбудеться «Improve & Stand Up» з Володимиром Шумко та Лєрою Мандзюк, а в квітні – «Пожежа» з Олексієм Дурнєвим та Володимиром Дантесом. Рішення зняти квартиру в центрі Одеси дозволить повною мірою насолодитися культурним відпочинком.

Топ 10 подій весни

А тепер про те, які події готує нам весна 2024 року.

1. «Гуморина» в Одесі (дати уточнюються)

Гуморина – традиційне свято гумору та сміху, яке щорічно проходить в Одесі. Заснування цього свята уходить в далекі 1970-ті роки. Зазвичай програма охоплювала парад на Дерибасівській, ярмарок сувенірів, виступи клоунів, концерти та спектаклі. Але останні роки формат Гуморини змінювався декілька разів. В період карантину свято проходило онлайн, у 2022 році основним заходом був онлайн-марафон на підтримку ЗСУ, а в минулому році «50 років Гуморині» відмітили з концертом від оркестру Нацгвардії та благодійним ярмарком. Яким буде свято цього року стане відомо згодом.

Гуморина в Одесі.jpg

2. «Ковен фест» на ВДНГ (9 березня)

Перший столичний фестиваль жіночої сили пройде на початку весни в дев’ятому павільйоні ВДНГ. На території сучасного простору «Дев’ятка» відбудуться виступи артисток, благодійній збори, освітні лекції та маркет жіночих брендів.

koven.jpg

3. «Весняна Музична платформа» (29 березня)

Max Barskih, Оля Цибульська, М’ята, Skyler, Світлана Тарабарова, Melovin та багато інших сучасних українських виконавців вийдуть на сцену «Жовтневого палацу», щоб подарувати українцям заряд позитивної живої енергії.

platforma.jpeg

4. Фестиваль «Книжкова країна» (25-28 квітня)

Протягом чотирьох квітневих днів в столиці на території ВДНГ проходитиме книжковий фестиваль. Гостей чекає книжковий ярмарок, спілкування з авторами, майстер-класи, освітні та ігрові зони. Вхід вільний. 

knizhkova.png

5. Відкриття сезону-2022 на Кам'янці-Подільському (23-25 квітня)

Старт туристичного сезону – улюблена традиція міста. Цілий калейдоскоп заходів відбувається під гаслом “Кам'янець-ЕКО”: концерти, виступи, флешмоби.

каменець подільский.jpg

6. День міста Лева (4 травня)

В першу суботу травня львів’яни традиційно відзначають День міста. Цього року свято припадає на 4 число. Головний акцент заходів – подяка захисникам за можливість жити у вільній країні. Минулого року на честь свята містом курсували трамваї та тролейбуси, прикрашені прапорами України та прапорами з гербом Львова. Також містян чекала спільна молитва на Личаківському кладовищі, благодійна виставка-ярмарок та бібліотечний благодійний ярмарок з майстер-класами. 

Den-mista-Lviv.jpg

7. Великдень 

Його відзначаємо 24 квітня. Що робити в Києві на Великдень? Як відзначати у інших містах? Беріть участь у народних гуляннях, ходіть до церкви, їжіть паску, відпочивайте на природі.

празднование пасхи.jpg

8. Сезон тюльпанів у «Добропарку» (дати уточнюються)

Поля найрізнобарвніших тюльпанів вже традиційно зацвітають навесні в «Добропарку» поблизу Києва. Цього року родзинкою сезону стане бузковий сад – понад 300 кущів бузку радуватимуть ароматом відвідувачів в травні.  

добропарк.jpg

9. День Мукачево (22 травня)

Жителі та гості міста веселяться у замку Паланок. Тут яскрава шоу-програма, багато танців, середньовічних, зрозуміло, конкурси, майстер-класи, а також фуд-корти.

мукачево паланок.jpg

10. День Києва (26 травня)

В травні відзначає свій День і столиця України. Традиційно свято припадає на останню неділю травня, цьогоріч це буде 26 число. Зазвичай в святкові вихідні в музеях влаштовують розважально-пізнавальні програми та організовують фотовиставки, присвячені Києву.

den-kyiv.jpg

Насиченої та цікавої весни!




Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки