Головна  / Блог / Поради туристам / Подобова оренда квартир vs готелі: де краще зупинитися в період карантину

Подобова оренда квартир vs готелі: де краще зупинитися в період карантину

Подорожі як і раніше знаходяться під забороною й пересуватися країною можна тільки в разі крайньої потреби. Якщо така необхідність є, заздалегідь продумайте маршрут і забронюйте житло. Щоб вам було легше визначитися, де зупинитися, ми розібрали переваги та недоліки проживання в орендованих апартаментах і готелях.

Місце розташування

  • Готелі

Найчастіше готелі розташовані в місцях великого скупчення туристів – біля залізничних і автовокзалів або в самому центрі населеного пункту. Особливо відчутно це в маленьких містах, якщо в Києві, Львові чи Одесі можна знайти готель як в центрі, так і на околиці, то в маленькому Дрогобичі або Чорткові розташування готелів дуже вибіркове. Це ж стосується хостелів і гостьових будинків. У великих містах хостел цілком може бути розташований в спальному районі, а в маленькому місті його може не бути зовсім.

  • Апартаменти

З апартаментами все інакше. Винайняти квартиру подобово можна як в мегаполісі, так і в зовсім маленькому місті або навіть селищі. У великих містах знайти апартаменти можна в будь-якому районі. У менших містах кількість житла, що здається в подобову оренду, не така велика, але знайти відповідну квартиру не в центральному районі буде набагато легше, ніж готель.

карта.jpg

Площа

  • Готелі

Знімаючи стандартний номер в готелі, найчастіше ви отримуєте у своє розпорядження всього одну кімнату та невеликий санвузол. Іноді санвузол може бути один на дві кімнати або навіть розташовуватися в загальному коридорі. Особливо це актуально для хостелів і гостьових будинків, туалет і ванна кімната в таких випадках найчастіше загальні для всіх гостей. В особистому розпорядженні залишається кімната, де іноді поміщається тільки ліжко і тумбочка.

  • Апартаменти

Знімаючи апартаменти за ті ж гроші, гості отримують цілу квартиру: коридор, де можна залишити верхній одяг і валізи, окрему спальну кімнату, обладнану кухню, санвузол. Іноді приємним бонусом можна отримати балкон або терасу.

отель вещи.jpg

Побутові зручності

  • Готелі

Побутові зручності в готельному номері часто обмежуються електричним чайником і феном, іноді може бути маленький холодильник. Якщо потрібно випрати або погладити речі, таку послугу доведеться замовляти додатково та оплачувати її окремо. У деяких готелях пральні зовсім може не бути. У хостелах і гостьових будинках техніка найчастіше є, але користуються їй всі постояльці. В такому випадку безпечно користуватися побутовою технікою ймовірно не вийде, а в період карантину це особливо важливо.

  • Апартаменти

Житло, що здається в подобову оренду, найчастіше обладнано не тільки телевізором і кондиціонером, але також всією необхідною побутовою технікою. У квартирі зазвичай є електричний чайник, мікрохвильова піч, холодильник, праска, пральна машинка (що особливо важливо в умовах карантину – після дороги все особисті речі бажано випрати та продезінфікувати).

стиральная машинка.jpg

Можливість дотримуватися дистанції

  • Готелі

Заселяючись в готель, гості контактують з адміністратором, який повинен зустріти та заселити в номер. У хостелі й гостьовому будинку багато кімнат є загальними, тому ізолюватися від інших людей не вийде. Так чи інакше ви будете перетинатися з людьми на кухні або коридорі. У хостелах і зовсім з чужою людиною доведеться ділити одну кімнату.

  • Апартаменти

У разі оренди квартири, гості перетинаються тільки з господарем житла. Іноді можливий і зовсім безконтактний спосіб оплати та передачі ключів. У період проживання можна не виходити з квартири, тим самим обмеживши контакти з людьми.

дистанция.jpg

Прибирання

  • Готелі

Прибирання номерів в готелях проводиться щодня. І це великий плюс, особливо в умовах карантину, коли стежити за чистотою потрібно в рази сильніше. Зміна постільної білизни та рушників відбувається регулярно з періодичністю в кілька днів.

  • Апартаменти

Прибирання квартири, що здається в подобову оренду, зазвичай проводиться перед заселенням гостей і після виселення. Весь період проживання в квартирі прибирання та дезінфекція житла – на плечах гостей. Про чистоту постільної білизни та рушників, винесенні сміття та миття посуду також доведеться піклуватися самостійно.

уборка.jpg

Приготування їжі

  • Готелі

Одна з основних переваг проживання в готелі – можливість замовляти вже готову їжу. У більшості готелів є ресторани, де подають сніданки, обіди та вечері. Іноді готову їжу можна замовляти прямо в номер. Це дозволяє уникати зайвих походів в магазин. Однак, в період карантину ресторани можуть бути недоступними. Замовляючи доставлення їжі, переконатися в її безпеці певно не вийде. У хостелі або гостьовому будинку приготуванням їжі займаються власне постояльці. Але важливо пам'ятати, що кухонна техніка та деякі кухонні прилади можуть бути загальнодоступними, що теж небезпечно в даний період.

  • Апартаменти

Готувати їжу в орендованій квартирі требо самостійно. Ходити в магазин і купувати продукти також гості повинні самі. Проте, приготувавши їжу власноруч зі свіжих продуктів ви будете впевнені в її якості. У великих містах можна замовляти доставлення, а ось в менших містах і селищах цієї послуги може не бути.

готовка.jpg

Розваги

  • Готелі

На території великих готелів є не тільки номери для проживання та ресторани. Часто для гостей працюють SPA-центри, більярдні або ігрові кімнати. Однак, в період карантину наявність таких розваг не повинна відігравати важливу роль, на цей час доступ до них найімовірніше закритий. Також зазвичай в готелях можна замовити послуги аніматора або няні, якщо необхідно залишити дитину на деякий час без нагляду батьків. Але наявність такої послуги в даних умовах потрібно дізнаватися заздалегідь. У хостелах і гостьових будинках подібні послуги найчастіше відсутні.

  • Апартаменти

В апартаментах єдиною розвагою може бути телевізор і  WI-FI, що добре працює. Решта дозвілля гостей залежить від самих гостей. Власники забезпечують комфортне проживання, але не займаються питанням розваг. Винятком є квартири, розташовані поруч з популярними туристичними локаціями. У таких випадках іноді власники житла можуть допомогти з організацією екскурсій.

телевизор.jpg

Ціна

  • Готелі

Вартість номера в готелі часто залежить від того, в наскільки туристично популярному місті знаходиться готель, наскільки розкрученої є мережа готелів, від близькості готелю до центру міста або головних туристичних локацій. Чим дешевше номер, тим скромнішим він буде. Вартість просторого номера для сім'ї або компанії друзів буде достатньо дорогою.

  • Апартаменти

Ціни на подобове житло навіть у великих містах помітно нижче, ніж вартість номера в готелі. Орендувати двох або трикімнатну квартиру буде значно дешевше, ніж такий самий номер в готелі.

кошелек.jpg

Оренда номера в готелі може обійтися значно дорожче, ніж оренда апартаментів. Це виправдано наявністю деяких переваг, однак в період карантину багато з них недоступні або не є повністю безпечними. Наприклад, проживаючи в готелі, гості не дбають про харчування та чистоту номеру, в той час як в орендованій квартирі ці питання доведеться вирішувати самостійно. Однак, в нинішніх умовах ви будете почувати себе безпечніше та впевненіше, якщо приготуєте їжу самостійно та продезінфікуєте житло перевіреними засобами.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки