Головна  / Блог / Куди поїхати? / Подорожі Україною на автомобілі

Подорожі Україною на автомобілі

Автомобільний туризм в Україні існує вже давно, але особливої ​​популярності він набув з приходом пандемії. Коли поїздки за кордон опинилися під забороною, самостійні подорожі Україною стали найбільш безпечним способом відвідати туристичні місця. Doba.ua зібрала найцікавіші маршрути в один матеріал.

Ідеї ​​для подорожей

Варіантів для автотуру Україною багато. Спочатку можна об'їздити свою область. Поруч із Києвом, наприклад, можна відкрити чимало нового – етнографічний музей «Українське село», старовинний замок Радомисль, відтворений Стародавній Київ у «Парку Київська Русь». Така поїздка машиною займе одні вихідні, а емоцій принесе як від тижневої відпустки.

Подорожуючи з дітьми, можна вирушити до теплих регіонів. Заповідники з дикими тваринами, рожеві озера, морське узбережжя, виноградники, устрична ферма – від такої поїздки будуть у захваті діти та дорослі. Зупинятися на ночівлю можна як в обласних центрах, так і курортних селищах. Підібрати будинок на узбережжі або зняти квартиру в центрі Одеси можна на Doba.ua.

Вирушаючи в поїздку машиною, можна відвідати не тільки популярні туристичні міста України, але й дістатися менш відомих локацій. Наприклад, відвідати замки Львівської чи Закарпатської області, побачити місто-фортецю Тустань, відвідати музей Писанка у формі яйця чи сфотографуватися у Тунелі кохання. 

7 найкращих маршрутів для подорожі Україною

  • Київ – Буки – Умань

Обов'язкові місця для відвідування у столиці – Хрещатик, Києво-Печерська Лавра, Поштова площа. Прогулянка цими місцями може зайняти цілий день, тому для зупинки рекомендуємо орендувати квартиру подобово Київ 1 кімнатну ближче до центру. А наступного дня можна поїхати до ландшафтного парку міста Буки та влаштувати пікнік у дендропарку «Софіївка» в Умані.

6b00cbf157251319746a8735300bdfe5f48e72fd.jpeg

  • Полтава – Диканька – Гоголево – Миргород

Маршрут знайомить із життям відомого драматурга. Почати подорож варто з Полтави, там є вулиця Гоголя, пам'ятник Гоголю та скульптури героїв його творів. Оглянувши улюблені місця письменника, можна поїхати до Диканьки. Це селище надихнуло Гоголя на майбутні твори. Далі – село Гоголеве, де знаходиться музей-заповідник імені письменника, та місто-курорт Миргород.

  • Одеса – Затока – Шабо – Білгород-Дністровський 

Влітку подорожі Україною на авто неможливо уявити без поїздки до Одеси. Це місто приваблює просторими пляжами, нічними клубами, яскравою кухнею та особливою легкою атмосферою. Переночувавши в Одесі, можна вирушити до Затоки, покататися на каруселях у луна-парку, а потім відвідати Центр культури вино Shabo та погуляти територією Аккерманської фортеці.

shabo.png

  • Вінниця – Тульчин – Буша

Ще один цікавий напрямок, куди поїхати машиною по Україні - Вінницька область. Перша зупинка – Вінниця. Тут варто відвідати музей академіка Пирогова та музей «Автомотовелофоторадіо», а в літній період – переглянути шоу світломузичного фонтану. Далі за маршрутом – палац Потоцьких у Тульчині та скельний храм у селі Буша.

  • Херсон – Олешківські піски – Асканія-Нова

Любителі дикої природи оцінять подорож Херсонщиною. Маршрут охоплює Херсон, де можна побачити залишки стародавньої фортеці, «українську Сахару» та заповідник Асканія-Нова. У таку подорож краще вирушати в прохолодні сезони, тому що температура в пісках влітку може бути дуже високою.

1_img-221052580443.jpg

  • Луцьк – Дубно – Клевань – Рівне

Ідеальний варіант для романтичного уїк-енду. Луцьк огорне теплою атмосферою і зачарує старовинним замком. Далі – ще один замок у місті Дубно, а потім – дивовижний Тунель кохання. Як дістатися до нього підкажуть жителі селища Клевань. Завершити поїздку можна в Рівному, обов'язково відвідавши зоопарк. Зняти квартиру в Рівному можна на Doba.ua.

  • Ужгород – Мукачево – Чинадієво

Красивими пам'ятками багата Україна. Подорож Закарпаттям відкриває не лише види на гори та ліси. В Ужгороді можна побувати всередині фортеці, будівництво якої було розпочато ще у ХІ столітті. У Мукачеві – заглянути в замок Намет, а в селищі Чинадієво – у романтичну фортецю Сент-Міклош.

59f912b9e8.jpg

Що взяти із собою у подорож на машині?

Вирушаючи в дорогу на авто, здається, що з собою можна взяти всю квартиру. Проте місткість багажника обмежена. Тому краще взяти з собою тільки необхідне:

  • Документи (паспорт, права водія, страховку);

  • Аптечка з підібраними індивідуально ліками;

  • Готівкові гроші;

  • Інструменти для непередбачених ситуацій (запасне колесо, знак аварійної зупинки, компресор для підкачування шин, трос).

Також у довгій поїздці не будуть зайвими ковдра та пара подушок, термосумка, сулія з питною водою, рюкзак для прогулянок та дощовик, предмети особистої гігієни. Одяг краще брати мінімально, попередньо подивившись прогноз погоди у потрібних областях.

Маючи досвід автоподорожей Україною, маршрути можна вибудовувати з відхиленнями від локацій. Але якщо подорожуєте вперше, краще дотримуйтесь узгодженого заздалегідь маршруту.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки