Головна  / Блог / Куди поїхати? / Природні пам'ятки України

Природні пам'ятки України


Природа України справді унікальна. У ній найвибагливіший турист знайде все, від пустелі до високогірних масивів, від дивовижних морських краєвидів до буйної рослинності. Хоча на території нашої країни не порахувати красивих місць, ми підібрали 10 однозначно заслуговуючих увагу кожного мандрівника. Із цього варто почати вивчати українську карту.

10 унікальних місць України, створених природою

До більшості локацій досить непросто дістатися. Тим паче важливо заздалегідь вирішити питання, де зупинитися. У цьому допоможе сервіс подобової оренди від господарів Doba. 

Пропонуємо до вашої уваги добірку ТОП-10 туристичних місць України, в яких можна насолодитися приголомшливими природними пейзажами і, звичайно, зробити купу класних фотографій.

Асканійський степ

Відомий на всю країну та за її межами біосферний заповідник “Асканія-Нова” розкинувся на Херсонщині, поблизу однойменного селища. Його площа перевищує 33 тис. га, з них 11 тис. – унікальний типчаково-ковиловий степ, який не знав плуга. Вона така у Європі одна. 

Przewalski's_Horse_Askania_Nova.jpg

Екосистема заповідника налічує понад 500 видів вищих рослин та понад 3 тисячі тварин. Сюди їдуть, щоб побачити зебр, бізонів, коней, віслюків, а також павичів, страусів, лебедів та інших представників фауни. 

Готові до українського сафарі? Тоді пакуйте валізи. Найзручніше зупинитись в обласному центрі, звідки до “Асканії Нової” ходять автобуси. До ваших послуг квартири в Херсоні подобово.

Чорногора

Найвища гірська гряда Карпат. Головний хребет тягнеться на 40 км у довжину. До Чорногори належить знаменита Говерла, підкорити яку мріє кожен любитель гір, а ще інші "гіганти": Петрос, Піп Іван, Бребенескул, Гутін-Томнатік, Ребра. Гряду недарма називають найкрасивішим місцем в Україні. Види на величні схили, що перемежовуються долинами, воістину заворожують. Гірські річки, водоспади, ліси, полонини – природа Чорногори щедра на вроду. 

Щоб насолодитися поїздкою сповна, подумайте, де зупинитись. Ви можете зняти житло у Карпатах через зручний сервіс “Доба”.

Софіївський парк

Хоч він створений не природою, а рукою людини, відвідування обіцяє море естетичного задоволення. “Софіївка” входить до переліку найвідоміших місць в Україні, тому хто ще не бачив дендропарк – однозначно must visit. І не забудьте зняти квартиру подобово Умань, щоб можна було гарно відпочити після піших пригод.

park-Sofiyivka-Uman-Ukraine.jpg

Кінбурнська коса

Вибір любителів усамітненого відпочинку. Тут на вас чекає приголомшлива незаймана природа з сосновими лісами, буйним степом, широкими піщаними пляжами, на яких не буває дискотек, луна-парків і натовпів відпочиваючих. Натомість зграї пеліканів, лебедів, качок, а іноді навіть фламінго.

Рожеве озеро

Українське Мертве море навіть солоніше, ніж справжнє. Рожевий колір воді надають водорості дуналієлла. Лемурійське озеро має цілющу силу, купання в ньому покращують стан шкіри, корисно для опорно-рухового апарату.

Кам'яне село

Зустрічаємо унікальну пам'ятку природи, що надзвичайно нагадує рукотворний. Кам'яні валуни розташувалися так, ніби це будинки, між ними є проходи і навіть цілі вулиці. Здається, ось-ось із чудо-хатинок вистрибнуть кам'яні чоловічки. Вчені вважають, що причиною появи дивовижного села з каміння став льодовик, місцеве населення впевнене – це поле стародавньої битви Бога і Сатани.

kamennoe-selo-4-kamennoe-selo-ukraina-kamennoe-selo-zhitomirskaya-oblast-kamennoe-selo-v-zhitomirsko-57c298583790d.jpg

Печера Оптимістична

Знаходиться у Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі – 267 км. Тут багато таємничих проходів, галерей, гротів та навіть озер. Поцятковані сталактитами стіни створюють враження чарівного підземного світу.

Альошківські піски

Дана локація – однозначно гідний кандидат у наш список найкрасивіших природних місць України. До того ж, це єдина пустеля у нас в країні, площа її перевищує 160 тис. га. Вдень пісок прогрівається до 70 градусів, а вночі температура різко знижується, причому різниця може становити 40 градусів. Тут традиційний для пустелі рельєф із височенними барханами та несподіваними оазами. 

Тунель кохання

Романтична локація у Клевані, що на Рівненщині, – одна з найвідоміших природних пам'яток міст України. Сюди з усієї країни з'їжджаються пари, щоб пройтися мальовничим зеленим тунелем, що утворився над занедбаною залізничною лінією.

0_0_0_0_0_0_0_0_0_0_0_1.jpg

Букський каньйон

І завершує наш ТОП цікавих місць в Україні неймовірної краси гірська ущелина. Пейзаж Буцького каньйону порівнюють зі Швейцарією – настільки незвичайний для української місцевості цей рельєф із гордих скель в оточенні густої рослинності.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки