Головна  / Блог / Куди поїхати? / Привабливість Софіївського парку восени

Привабливість Софіївського парку восени

Український шедевр садово-паркового мистецтва – парк Софіївка – безумовно одне з кращих місць для осіннього відпочинку в Україні. Гуляти ним – завжди задоволення, а вже коли він одягається в «золотий наряд» – і поготів. Що подивитися в Умані восени – в сьогоднішньому матеріалі.

Екскурсія в Софіївці – головні визначні пам'ятки

Взагалі вважається, що найкращий період для туру в Умань – це травень-червень. Однак осінь в Софіївці не менше приваблива і вже точно фотогенічніша. У цю пору року всі визначні пам'ятки парку в прямому сенсі слова грають іншими фарбами. До речі, пара слів про них, пам'ятки.

Уманський парк у багатьох асоціюється, перш за все, з Іонічним морем, або Нижнім ставком. Але навіть якщо ця назва вам ні про що не говорить, то фонтан Змія, що б'є з цього самого ставка, знайомий напевно, адже це найвпізнаваніше місце в парку, так само як і Павільйон флори з білою колонадою неподалік.

фонтан змея.jpg

Площа зборів, Тераса муз, кілька водоспадів і містків, незліченна кількість скульптур давньогрецьких героїв і мислителів, Острів любові – Софіївка вражає кожного своєю красою і різноманітністю локацій. І кожен знайде тут щось своє.

Найсміливіші можуть проїхати від Мертвого озера на човні підземною рікою в супроводі місцевого Харона. І, звичайно, не забудьте загадати бажання в гроті Каліпсо, доторкнувшись до напису і тричі обійшовши проти годинникової стрілки великий камінь.

Місце знаходження всіх пам'яток буде позначено на карті, яку ви отримаєте при вході в парк, тому заблукати не вдасться навіть якщо буде бажання. Однак парк величезний і знадобиться далеко не одна година вашого часу, щоб повністю оглянути його та насолодитися прогулянкою. Тому для зручності краще буде зняти квартиру в Умані біля Софіївського парку.

парк фонтан.jpg

Що подивитися в Умані?

Минулого року відбулося відкриття оновленої частини парку в стилі фентезі, яка отримала назву «Нова Софіївка». Тому цікаво буде з'їздити в Умань навіть тим, хто був в цьому місті відносно недавно – півтора року тому і більше.

Деякі туристи помилково вважають, що крім Софіївського парку в місті більше дивитися нічого. Але однією Софіївкою Умань не обмежується. Перш за все, в місті є кілька цікавих з точки зору архітектури будівель – наприклад, Державний педагогічний університет.

Государственный педагогический университет.jpeg

Великою гордістю містян є світломузичний фонтан «Перлини Кохання». Вечірні вистави традиційно збирають у скверу імені Тараса Шевченка велику кількість глядачів.

Величезну популярність у євреїв має могила рабі Нахмана (на її місці зараз побудована тимчасова синагога, в планах – будівництво найбільшої у світі), тому щорічно, на час святкування єврейського Нового року Рош Ха-Шана, Умань приймає в гості хасидів з усього світу.

перлина кохання.jpg

Також заслуговують на увагу і культові споруди. Наприклад, Василіанський монастир XVIII століття, який є найстарішою будівлею Умані, Свято-Миколаївський собор з красивою дзвіницею на місці, де колись існувала фортеця, та Успенський костел, де знаходиться художня галерея.

Нарешті, обов'язково відвідайте Торгові ряди – до них також доклав руку засновник Софіївського парку Потоцький. Комплекс планувалося переробити в ратушу, однак другий поверх проіснував недовго, і своє первісне призначення будівля в результаті зберегла й донині – тут можна придбати різні сувеніри.

фото умань.jpg

Де зупинитися на кілька днів?

Якщо головною метою вашого візиту є відвідування Софіївки, то зверніть увагу на готелі в Умані біля парку. Правда, і ціни за зручне розташування будуть відповідними. У цьому випадку на допомогу завжди прийде подобова оренда житла. Зняти квартиру в Умані на добу можна від 150 гривень за ніч, а середня ціна становить близько 350-400 гривень – істотно дешевше багатьох українських міст.

Коли краще їхати в Умань восени – вирішувати вам. Тут головне – словосполучення «краще їхати», оскільки тільки в Умані та її Софіївському парку можна якнайкраще відчути красу осені.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки