Головна  / Блог / Куди поїхати? / Резиденція Святого Миколая в Україні

Резиденція Святого Миколая в Україні

Наближається День Святого Миколая. На честь нього традиційно запалює вогні головна ялинка країни, і в повітрі починає витати очікування новорічного дива. А для дітей це і зовсім одне з улюблених свят у році. Кожен малюк чекає подарунок під подушку. Про те, як святкується день Св. Миколая в Україні та куди поїхати в грудні – читайте в цьому матеріалі.

Де приймає Святий Миколай?

Щоб отримати подарунок, необхідно написати послання та добре поводитися весь рік.

Куди писати листа Святому Миколаю? Повідомляємо: в село Пістинь Косівського району Івано-Франківської області, індекс 78633 або на електронну адресу [email protected].

село пистынь резиденция.jpg

Але можна передати лист і особисто в руки. У Буковелі стоїть велика дерев'яна хатина, де дитина має можливість особисто познайомитися зі Святим Миколаєм та його помічниками, пограти в активні ігри, взяти участь в конкурсах і розфарбувати різдвяне печиво.

Поїздка в Поляницю Івано-Франківської області буде найкращим способом наповнитися святковим настроєм. Шукайте садибу в кілометрі від знаменитого перевернутого будинку за адресою: участок Прохідний, 12Б. Ну, а проблему житла Поляниця надайте вирішити сервісу добових апартаментів Doba.ua.

поляница резиденция.jpg

Поїхавши до моря, зустріти Святого Миколая можна в селі Осички Одеської області. Канцелярія Чудотворця, ярмарок, контактний зоопарк – зануритися в казку вдасться не тільки малюкам. Батьки з дітьми зможуть написати лист, пообідати в трапезній Святого, покружляти у хороводі навколо ялинки та сфотографуватися в фотозоні. Чи буде працювати резиденція в умовах карантину поки невідомо.

Резиденції у великих містах

Святий Миколай в Києві має кілька резиденцій.

Одна з них знаходиться на Контрактовій площі. Інша – в Києво-Печерській лаврі, всередині Лаврської дзвіниці. На відвідувачів чекає анімація, конкурси та квести. Вхід в резиденцію платний.

лавра резиденция.jpg

Резиденція Чудотворця є і в Музеї народної архітектури та побуту. У Пирогові маленькі жителі столиці зможуть познайомитися з українськими традиціями та історією святкування Дня Святого Миколая.

На Головпоштамті покровитель дітей виглядає сучасно, а комплекс «Мамаєва Слобода» пропонує знайомство з «козацьким» Святим Миколаєм. У програму відвідування, крім фотографій на пам'ять і занурення в історію козацтва, входить і екскурсія самим комплексом.

фото резиденция мамаева слобода.jpg

Зустріти доброго дідуся можна 19 грудня на параді його помічників і відкритті ялинки на Софійській площі. Цього року через карантин урочисті масові заходи можуть не відбутись, але в центрі Києва не обійдеться без свята. Щоб не пропустити його, радимо зняти квартиру на добу Печерський район.

Львів в зимові свята стає особливо красивим. Як і в столиці, тут діють кілька резиденцій, тому охопити за один день все найцікавіше не вдасться. Однак зняти квартиру на добу Львів проблеми не становить.

Львов святой николай.jpg

Наостанок – про прикмети на 19 грудня. Щоб свято пройшло як годиться, в цей день потрібно допомагати тим, хто потребує допомоги, – бути жадібним заборонено. Не можна лаятися з рідними та сварити дітей, а також давати в борг.

Вважається, якщо в День Святого Миколая стоїть холодна погода, то і вся зима буде холодною; якщо йде сніг – то в наступному році чекати багатого врожаю пшениці, якщо дощ – огірків і капусти.

зима.jpg

Але головне: якщо загадати найзаповітніше бажання, воно обов'язково збудеться. Тому загадуйте сміливо, і нехай чарівництво відбудеться!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки