Головна  / Блог / Поради туристам / Робота та відпочинок: як правильно поєднати приємне з корисним

Робота та відпочинок: як правильно поєднати приємне з корисним

Ви всю зиму мріяли про відпустку біля моря, планували, наприклад, відпочинок в Кирилівці в 2018 році і з нетерпінням чекали літа. Але ось літо прийшло, а бізнес або робота вас не відпускає. Знайома ситуація? Дотепник помітить: «Робота – не вовк, в ліс не втече, та й незамінних людей не буває». Але що робити, якщо на своєму робочому місці ви дійсно незамінні, – і ваша відпустка стає жертвою вашої сверзатребованності? Doba.ua впевнена, що відпустка роботі не перешкода, а навіть зовсім навпаки. І ось чому!

В першу чергу подумайте про свій ресурсний стан. Якщо ваш творчий і енергетичний потенціал на нулі, то потрібно неодмінно шукати шляхи відновлення і перезавантаження. У такій ситуації рятівним може виявитися навіть невелика перерва і нетривалий вояж на вихідні або під час додаткових вихідних у зв'язку зі святами. Так, на День Конституції України в 2018 році буде цілих 4 вихідних, за які ви без шкоди бізнесу або роботі можете продуктивно відпочити і навіть з'їздити, наприклад, до моря. Однак в цьому випадку пам'ятайте, що не ви одні можете вдатися до такого рішення. Курортні селища в дні додаткових вихідних завжди переповнені, тому забронюйте місце відпочинку завчасно, щоб по приїзду не наштовхнутися на сумну табличку «Місць немає».


До того ж в наше століття технології, які дозволяють комфортно спілкуватися з клієнтами, підлеглими і колегами навіть на іншому кінці планети, вселяють упевненість в тому, що поєднати бізнес з відпочинком все ж можливо. Давайте розбиратися, що в зв'язку з цим необхідно вжити.

По-перше, підготуватися до віддаленої роботи потрібно буде ретельно ще до від'їзду у відпустку. Скопіюйте на свій особистий ноутбук або планшет всі необхідні документи, які на ваш погляд можуть знадобитися в період від'їзду. Подбайте про налаштування всіх віддалених доступів до корпоративної пошти, закритих ділових чатів і т. п. Якщо ви не знаєте, як це зробити, залучіть до допомоги IT-відділ компанії.

По-друге, попередьте основних партнерів і колег про те, що якийсь час доведеться спілкуватися віддалено. Обговоріть заздалегідь спосіб цього спілкування (Viber, Skype, електронна пошта і т.д.), переконайтеся, що ці канали налаштовані і працюють на вашому ноутбуці, планшеті або смартфоні. Встановіть також чіткий графік для ділових контактів, щоб вам не довелося, розсікаючи хвилі на водних лижах, турбуватися про перевірку пошти.

По-третє, під час відпустки ідеально планувати кілька годин роботи на період сієсти (з 11:00 до 15:00), коли на пляжі спекотно і попрацювати в прохолодному лобі готелю або кондиціонованному приміщенні затишного кафе буде навіть приємно. Поєднуйте таку роботу з розпиванням безалкогольного коктейлю, смузі, дегустацією страв місцевої кухні. Нехай навіть під час роботи у вас залишається відчуттям, що ви у відпустці. У ранкові ж і післяобідні години візьміть собі за правило не думати про роботу і привчіть своїх клієнтів, колег і підлеглих не турбувати вас в цей час.


По-четверте, якщо ви бачите, що ділове листування по одному і тому ж питанню за допомогою електронної пошти затягується, і ви не зовсім розумієте співрозмовника, підключайте відеозв'язок. Іноді можливість поглянути один одному в очі, нехай навіть через монітор комп'ютера, вирішує питання набагато швидше, ніж десятки електронних листів. Але не здумайте виходити на відеозв'язок прямо з пляжу. Це не зовсім коректно по відношенню до партнерів і колег, що знаходяться в розпеченому сонцем мегаполісі. Ваш вигляд в плавальному костюмі на тлі морських хвиль може пробуджувати заздрість і заважати вирішенню ділового питання.

По-п'яте, не втрачайте можливість зав'язати ділові знайомства у відпустці. Як в Кирилівці, так і в іншій країні ви можете зустріти потенційних партнерів по бізнесу. У невимушеній обстановці відпочинку знайомство буде міцніше, а людина - більш лояльно і доброзичливо до вас розташований, що в майбутньому може принести несподівані дивіденди. Причому традиційному обміну візитками краще віддати перевагу «дружбу» в соціальних мережах. Як показує досвід, так відновити знайомство куди простіше, ніж здійснюючи «холодний» дзвінок по візитці. Отримуючи від вас повідомлення в соціальній мережі, потенційний партнер відразу бачить ваш аватар, можливо навіть фото зі спільного відпочинку.

І по-шосте, щоб у відпустці вистачало сил і на відпочинок, і на роботу ведіть здоровий спосіб життя. Для цього не дуже налягайте на алкогольні напої, що не наїдайтеся на ніч, їжте більшою овочів і фруктів, які в курортних містах зазвичай пропонуються в надлишку, дотримуйтеся режиму здорового сну. Адже відпустка – це перш за все відпочинок. Відпочиньте від «шкідливих» калорій і недосипання.

Як бачите, поєднання бізнесу з відпочинком не така вже нерозв'язна задача. Сподіваємося, що наші поради допоможуть вам в її вирішенні!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки