Головна  / Блог / Куди поїхати? / Романтика і містика Волині: пам'ятки Рівненської області

Романтика і містика Волині: пам'ятки Рівненської області

Подорож Рівненською областю залишає несподівано яскраві враження. Містичний форт поблизу села Тараканів, романтичний Тунель кохання в селищі Клевань, Музей бурштину з унікальними експонатами в Рівному – лише мала частина пам'яток цього регіону. Добірка цікавих місць, що подивитися в Рівному та області – в нашому матеріалі.

Незвичайні місця Рівненської області

Найвідоміша та одночасно незвичайна визначна пам'ятка Рівненській області знаходиться в селищі Клевань. Це природна огорожа з дерев під назвою Тунель кохання. З'явився він випадково, в якийсь момент дерева поруч із залізницею перестали підрізати та густі крони утворили своєрідний зелений коридор. Особливо красиво Тунель кохання виглядає влітку і сніжною зимою.

анонс.jpg

Подорожуючи Рівненщиною варто приділити увагу заповіднику «Базальтові стовпи». Він являє собою щільні ряди колон у формі четирехгранніків та багатогранників. Це магматична порода, розбита на стовпчасті утворення. Видобуток базальту ведеться тут з XVIII століття. Деякі кар'єри затоплені й на тлі тихої водної гладі базальтові стіни особливо вражають.

базальтовые столбы.jpg

Ще одне загадкове місце – Тараканівський форт. Це фортифікаційна споруда часів протистояння між Росією та Австро-Угорщиною. Форт являє собою бетонно-земляне укріплення, в центрі нього розташована казарма, а навколо – земляні вали, між якими викопаний рів з казематами. За призначенням форт так і не використовувався, але бої тут велися під час Першої світової війни. Зараз він знаходиться в напівзруйнованому стані, але як і раніше приваблює своєю архітектурою та містичними легендами.

таракановский форт.jpg

Що подивитися в Рівному за 2 дні

Цікаві місця Рівного, колоритні заклади, де поїсти можна смачно та недорого, і розвинена подобова оренда житла роблять це місто привабливим для подорожі на вихідні. Зняти однокімнатну квартиру в Рівному подобово можна як в центрі, так і ближче до околиці міста.

Приїхавши з дітьми, обов'язково варто відвідати рівненський зоопарк. Це один з наймолодших зоопарків України. Знаходиться він на території старого фруктового саду та лісового масиву. Тут мешкає більше 150 видів тварин, серед яких мавпи, гімалайські ведмеді, дикі кабани, олені. Періодично в зоопарку проводять показові годування. Відвідувачі можуть побачити як годують левів, амурських тигрів, страусів, пеліканів. Маленькі гості можуть покататися територією зоопарку на поні.

зоопарк ровно.jpg

Рівне – бурштинова столиця сучасної України. Тут знаходяться унікальні поклади цього дорогоцінного металу, тому один з обов'язкових пунктів для відвідування – Музей бурштину. У його колекціях зберігаються шматки бурштину віком до сорока мільйонів років, знайдені на території Рівненської області. Також серед експонатів ювелірні вироби, твори мистецтва та каміння, в яких закристалізовані стародавні комахи.

музей янтаря.jpg

Складаючи список місць, де погуляти в Рівному в теплу пору року, обов'язковими пунктами повинні бути парк імені Шевченка з каскадом басейнів і фонтанами та парк «Лебедине озеро» зі ставком, в якому мешкають лебеді. Також варто звернути увагу на такі пам'ятки Рівного як Краєзнавчий музей, колишній костел Святого Антонія, в якому зараз розташовується Рівненська обласна філармонія, і пам'ятник Уласу Самчуку, встановлений перед будівлею рівненського драмтеатру.

лебединное озеро.jpg

Де зупинитися з ночівлею

Щоб поїздка гарантовано залишила тільки приємні враження, важливо заздалегідь продумати маршрут і вибрати місце для проживання. Локації для маршруту можна підібрати з нашої статті, а зняти квартиру в Рівному подобово – на сайті Doba.ua.

квартира.jpg

У каталозі представлені варіанти подобово житла від власників. За допомогою зручних фільтрів можна підібрати квартиру поруч з пам'яткою, що цікавить, наприклад, поруч з Музеєм бурштину або парком імені Шевченка. Підібравши відповідний варіант, можна зв'язатися з власником за телефоном, вказаному в оголошенні, і винайняти квартиру в Рівному подобово на потрібні дати.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки