Головна  / Блог / Поради туристам / Сезонність в подобовій оренді житла

Сезонність в подобовій оренді житла

Динаміка цін на оренду квартир безперечно залежить від сезонності. Найбільш піковим туристичним сезоном є літо. У цей період ціни на здачу квартир подобово істотно зростають, і бізнес на літо в курортному місті приносить власникам найбільший прибуток. Однак це стосується не всіх українських міст. Про те, як виглядає і від чого залежить статистика оренди квартир в Києві, Одесі та Львові в різні пори року, читайте на Doba.ua.

Як змінюється ціна в залежності від сезону?

Сезонність попиту в подобову оренду сильно впливає на ціноутворення. Чим більше туристичний потік - тим вище ціни на добове житло. Піковий сезон оренди квартир для більшості міст припадає на літо.

Побачити цей взаємозв'язок можна на прикладі Одеси. Ціни на квартири і будиночки влітку тут максимально високі. Таку ж тенденцію можна побачити і в інших морських містах. Бажаючі зняти квартиру дешевше, рекомендуємо зайнятися пошуком якомога раніше. У пік сезону знайти дешеві варіанти практично неможливо.

У Львові та Києві такого сплеску цін в літній період не спостерігається. Навпаки, влітку попит на квартири в цих містах трохи знижується, і зняти житло подобово можна за цілком бюджетні гроші. Потік туристів в ці міста збільшується під час зимових свят. Особливо сильно це відчувається у Львові. Атмосфера зимового міста, ярмарок та гуляння залучають до Львова туристів з усіх куточків. Ціни на квартири помітно зростають, і попит при цьому залишається високим. 

Lvov-5.jpg

У Дніпрі, Харкові та інших містах сезонність простежується слабкіше. Але деякі зміни помітити можна. З приходом осені, коли попит на житло для студентів підвищується, ціни на оренду квартир подобово Дніпра і Харкова можуть зрости.

Крім календарної сезонності існує подієва. І вона теж впливає на збільшення вартості житла. Подієвий туризм в Україні розвинений добре. Музичні та гастрономічні фестивалі, спортивні змагання, міжнародні виставки, історичні реконструкції, державні свята з великою кількістю заходів - в період таких подій ціни на добове житло різко піднімаються. І задаючись питанням як вигідніше здавати квартиру, варто звертати увагу не тільки на сезон відпусток, а й на період проведення великих заходів.

Коли і де житло дешевше?

Якщо говорити про Україну в цілому, то максимально глухими туристичними місяцями є січень, лютий, березень і квітень. У період після новорічно-різдвяних свят і ранньою весною зняти квартиру подобово Київ, в Одесі, Львові, Дніпрі та Харкові можна за мінімальну вартість.

Але якщо розглядати детально, то можна помітити, що в деяких регіонах спад цін відбувається в інший час. І відповідь на питання, коли краще шукати квартиру в оренду може бути різним.

Наприклад, якщо хочеться бюджетно провести літню відпустку, то варто звернути увагу на Львів. Культурна столиця користується попитом круглий рік і особливих коливань цін тут немає, але якщо вибирати найбільш бюджетний час для відвідування - це буде середина літа.

Ще один недорогий напрям для літнього відпочинку - Карпати. Пік сезонності на гірськолижних курортах доводиться на зиму. Влітку туристів в Карпатах менше, а тому і ціни на затишні котеджі і кімнати помітно дешевше. 

А от погостювати в Одесі, не витративши при цьому всі гроші, можна в будь-який період, крім літа. З приходом осені ціни на добову оренду знижуються і тримаються низькими майже цілий рік, до настання наступного літнього сезону. 

47_longread-v1600769574.jpg

Ось ще кілька практичних рекомендацій, як недорого зняти квартиру в будь-який сезон:

  • Незалежно від пори року пошуком і бронюванням житла краще зайнятися заздалегідь. Не за тиждень-два, а за місяць. А в зимовий період - за два місяці. У деяких випадках можна потрапити на акцію раннього бронювання і «зловити» житло за вартістю нижче середньої.

  • Знайти квартиру за низькою ціною можна і в останній момент. Іноді власники готові здати житло за дешево, якщо його бронюють за день до заїзду і на мінімальний термін. Але розраховувати на такий варіант не варто, це скоріше везіння, ніж розрахунок.

  • Вибираючи квартиру на сайті подобової оренди, звертайте увагу на квартири без оцінки і відгуків. Але такі пропозиції повинні бути розміщені від перевірених власників - визначити це можна за датою реєстрації власника на сайті. Є ймовірність, що в оголошенні розміщено нове житло і власник докладе всіх зусиль, щоб проживання там було комфортним.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки