Головна  / Блог / Куди поїхати? / Що подивитися в Чернігові за вихідні?

Що подивитися в Чернігові за вихідні?

Чернігів – одне з найстаріших міст України, яке безумовно заслуговує вашої уваги. У цьому матеріалі розповімо про те, куди піти в Чернігові і як максимально насичено і цікаво провести пару днів у цьому місті.

Пам'ятки Чернігівської області

Якщо ви плануєте поїздку в Чернігів, то рекомендуємо відвідати й красиві місця Чернігівської області.

Зокрема, Батуринську фортецю – реконструкцію дерев'яної оборонної споруди XVII століття – чи палац останнього українського гетьмана Розумовського, що знаходиться там же. Взагалі Батурин – унікальне і єдине у своєму роді місто, яке з головою занурює в козацьку епоху.

батурин 1.jpg

Поціновувачам архітектури XVIII-XIX століть також припаде до душі палац Галаганів, що знаходиться в селі Сокиринці, і палацово-парковий ансамбль в селі Качанівка з величною садибою, що відображає розмах і розкіш своєї епохи.

Крім того, в Чернігівській області, трохи північніше від Сокиринців, є селище Тростянець, яке славиться однойменним дендропарком загальнодержавного значення – за розмірами він майже перевищує саме селище: його площа становить 204 га. Для порівняння, більш популярна і «розкручена» «Софіївка» в Умані займає 179 гектарів.

качановка.jpg

Пам'ятки Чернігова та області - дуже незвичайні і незвичні місця, не надто відомі широкому загалу, але кожен турист хоча б раз обов'язково повинен їх відвідати.

Де погуляти в Чернігові?

Після того, як Ви запланували поїздку в Чернігів, що подивитися за 2 дні - дуже актуальне питання.

Що стосується пам'яток Чернігова, то головною, поза всяких сумнівів, вважається дитинець, або Вал. Це найдавніша частина міста, яка його і відкриває. Головною прикрасою великого парку з красивими панорамними краєвидами є 12 чавунних гармат, подарованих місту Петром I. А в глибині парку розташовуються пам'ятники Шевченку і Пушкіну, Борисоглібський собор, Чернігівський колегіум та інші пам'ятки, на вивчення яких можна витратити не одну годину.

вал.jpg

Навпроти Валу стоїть Катерининська церква, яка свого часу також виконувала оборонну функцію, тому і знаходиться на височині. Але все ж найкращий краєвид дарує відвідувачам Троїцький собор. За символічну плату можна піднятися на його дзвіницю і побачити місто з висоти пари десятків метрів.

Троицкий собор.jpg

Чернігів взагалі славиться своїми храмами. Крім перерахованих, великий туристичний інтерес представляють найстаріша П'ятницька церква, що в сквері Богдана Хмельницького – тому самому, де пам'ятник гетьману розгорнули на 180 градусів, – і Єлецький Успенський жіночий монастир XI століття.

Також в Чернігові знаходяться Антонієві печери, які за своєю історичною цінністю рівнозначні з печерами Києво-Печерської лаври. Це загадкове місце не можна обходити стороною – звичайно, якщо ви не страждаєте на клаустрофобію.

елецкий монстырь.jpg

Найбільш привабливий Чернігів сакральними спорудами. Але крім історичного контексту цей обласний центр – один з найдинамічніших в Україні. Минулого року була відреставрована головна Червона площа, також нещодавно оновили Алею героїв, що веде від неї до Катерининської церкви, і в цілому проспект Миру.

Особливо приємно прогулятися в Чернігові ввечері, коли свою роботу починають світломузичні фонтани. Звичайно, взимку вони законсервовані, але навряд чи це вагомий привід не знайомитися з цим, без перебільшення, легендарним містом, де і до цього дня на центральних вулицях знаходять різні артефакти.

екатерининская церковь.jpg

Залишаємося на ніч з Doba.ua

Пам'ятки Чернігова розташовані компактно, що сприяє неспішним прогулянкам його спокійними вуличками. Але це не той випадок, коли, познайомившись з містом, виникає бажання швидше залишити його. Навпаки, Чернігів приваблює, тому радимо закладатися на два дні мінімум. А тому розповімо, де поїсти та де зупинитися на ніч в цьому славному місті.

чернигов gfhr.jpg

За співвідношенням «ціна/якість» і відгуками порекомендуємо ресторан «Хряк». На його користь говорять різноманітна кухня, приємна атмосфера і смачні м'ясні страви. Втім, є меню і для вегетаріанців. Крім того, відзначимо такі заклади як «Велюров», «Буба Хінкальна» і Pasta Basta.

Що стосується ночівлі, то найбільш вигідний варіант – подобова оренда житла. Квартира подобово в Чернігові коштує від 350 гривень за ніч, причому в центрі міста. Отже, Чернігів можна сміливо назвати не тільки привабливим з усіх боків містом, а й досить бюджетним для мандрівників. Середня ж ціна тримається в межах 450-500 гривень за ніч.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки