Головна  / Блог / Куди поїхати? / Що подивитися у Львові за 2 дні – покрокова інструкція

Що подивитися у Львові за 2 дні – покрокова інструкція

Вміщуючи в один день максимум пам'яток, можна пропустити масу цікавого. Або просто перевтомлюватися, тому краще виділити на поїздку більше часу. Але якщо у вас в розпорядженні все ж тільки вихідні, ми розповімо, як відкрити для себе Львів і що подивитися за 2 дні. З максимальною турботою про вас складаємо детальний маршрут і продумуємо все до дрібниць.

Операція «Львів за 2 дні». День перший

Ранній ранок, весняне сонце фарбує рожевими відтінками вокзальну площу міста Львова. З щойно прибулого поїзда туристи сходять на перон і розходяться в різні напрямки. Ваш шлях – на трамвай №1, що їде від вокзалу до центру міста. Але ви прямуєте в заздалегідь заброньовану квартиру. Тому слід за місяць шукати де зняти житло у Львові подобово.

До слова, де і яку квартиру вибрати – це вже виключно ваше бажання. Квартири подобово у Львові є в будь-якому районі і на будь-який гаманець. Подалі від центру доба обійдеться від 250 гривень, в центрі – від 400 гривень.

Зустрівшись з привітними господарями, заселившись і залишивши багаж, гарненько зарядіть батареї на фотокамерах і вперед за пригодами.

Снідаємо у Львові

Але для будь-яких пригод потрібна енергія, тому нам потрібен сніданок. Вранці у Львові працюють кілька закладів, більшість з яких мережеві. Тут є дві Пузатих Хати, ЯпонаХата, що звично. Більш оригінальні заклади – кав'ярня «Мапа» і кафе «Смаколик». Меню ситне, ціни прийнятні, атмосфера легка. Наприклад, в невеликій «Мапі» сніданок на двох обійдеться вам в 420 гривень за салати, яєчню і каву.

Площа Ринок

Ну а далі – на екскурсії. І де ж ще починати своє знайомство зі Львовом, а то й на Площі Ринок. Цей район самий туристичний, концентрація пам'яток буквально зашкалює. І навіть просто гуляючи по бруківці, можна дізнатися багато нового.

Міська ратуша

В першу чергу рекомендуємо піднятися на Міську ратушу. Оглянути з її висот околиці, смакуючи, скільки ще належить дізнатися. А потім, спуститися на перший поверх, в Інформаційний центр, і взяти безкоштовний путівник. Хоча, навіщо він вам, якщо у вас вже є ми?


Екскурсія по Старому місту

Від Ратуші є кілька напрямків. Для шанувальників прогулянок з гідами є екскурсія по Старому місту. Триває вона близько 40 хвилин і коштує 100 гривень з людини. Вас покатають на легендарних львівських трамваях, розкажуть масу цікавих історій і грамотно розставлять акценти. А ви, в невимушеній і комфортній обстановці, зможете цілком чітко визначити для себе, до яких пам'яток хочеться повернутися.

Каплиця Боїмів

Якщо ж виключно своїм ходом, то рекомендуємо вам відвідати каплицю Боїмів. Вона була побудована в XVII столітті і слугувала усипальницею однойменного сімейства. Пізніше всі три покоління Боїмів перепоховали на невідомому кладовищі, а каплиця стала яскравою пам'яткою. Зараз в цьому похмурому, трохи моторошному, але вельми автентичному будівлі розташувалася Львівська галерея мистецтв. Хоча і сама каплиця з легкістю претендує на звання справжнього шедевра старовинного мистецтва.

Італійський дворик

Але ось всі ці сірі стіни і барельєфи почали пригнічувати – як бути і де розвіяти тугу? Саме час йти в Італійський дворик. Платимо 10 гривень символічного пропуску і потрапляємо в білосніжну, легку і повітряну середземноморську історію. Колони, скульптури, арки і іскристе сонце. Ніби у Львові ви звернули не туди і потрапили в дворик Флоренції, а тітонька Альда ось-ось вийде на балкон і покличе Луіджіно їсти різотто з білими грибами. До слова, ви також можете тут перекусити або випити кави. Але, якщо бути чесними, багато туристів не люблять тутешню кухню, більше звертаючи увагу на архітектурні шедеври. Тут знаходяться найкрасивіші місця для фото у Львові.


Чорна кам'яниця

І знову зіграйте на контрасті – прогуляйтеся по Площі, в якийсь момент підніміть очі і захоплено вдивіться в Чорну Кам'яницю. Нині музей і близнюк Готель «Галичина», а по суті лише фасад з темного старого каменю. Але кому потрібна ця суть, коли фасад Кам'яниці виглядає так солідно і містично!

Монастир Бернардинів

Не менш цікаво виглядає Монастир Бернардинів - це те, що варто відвідати у Львові. Він був заснований у другій половині 1400-х років і з часом перетворився з непоказної дерев'яної будови в справжню кам'яну фортецю. Після того, як навколо монастиря звели нинішні кам'яні стіни, Монастир перетворився на какофонію архітектурних стилів і хитрощів. Але залишився все таким же благоговійно величним.

Ситні обіди у Львові

У цих походах від красивого до красивого апетит нагулюють – будь здоровий! Тому саме час зайти пообідати. Список найбільш вдалих місць до обіду ми зібрали для вас в попередньому матеріалі, а тут можемо додати ще один варіант. Туристи дуже люблять ресторанчик Food and Good. Тут збирається переважно молодь, дизайн в стилі лофт привертає концептуалістів, а кухня – справжніх гурманів. Дуже рекомендуємо випробувати тутешній стейк, ну дуже здорово!

Вірменський собор

А після обіду прямуйте в сторону Вірменської вулиці. Розмірено прогуляйтеся уздовж архітектурного музею під відкритим небом. Автентичний район, де на кожному кроці – маленька історія вірменської діаспори. І її вінець – Вірменський собор. За невелику плату ви потрапите всередину – закидаєте голову вгору, захоплюєтеся, фотографуєте і надихаєтесь.

Тут же, на Вірменській, знаходиться одне з легендарних закладів Львова, ресторан «Гасова Лампа». Тут подають найсмачнішу каву на розпеченому піску, щоб виконувати всі культурні та смакові традиції відповідно до розташування.

Театральна вулиця

З Вірменської є поворот на Театральну, де ви можете зробити кілька фото біля пам'ятника Івану Підкові. Далі прогуляйтеся до палацу Дідушицьких. По правді, зараз це вже не палац, а Музей природної історії. Але стіни все ще зберігають між своїх цеглин захоплюючі історії дворянських сімей.

Костел святих Петра і Павла

А якщо раптом захотілося трохи чарівництва і містики, то йдіть до костелу Святих Петра і Павла та спустіться в тутешні підземелля. Кажуть, що тут є примари. Хотілося б вірити? Чому б не перевірити теорію на достовірність. Або до Палацу Потоцьких, одному з найстаріших будівель міста.


Гуляємо вечірнім Львовом

Ну і ввечері що не побалувати себе культурною програмою? Куди піти ввечері у Львові, якщо не в Національну Оперу. Тут дають цікаві спектаклі, показують балет, опери та оперети. Є дві сцени з різною масштабністю дії, а вартість квитка більш ніж прийнятна. Коливається від 50 до 400 гривень.

А після захоплюючого уявлення – на вечерю. Можна зазирнути в одне з наведених нижче закладів, в кожному з них своя кухня і свій чек:

  • Ресторан «Місько пструг» з печеної фореллю;
  • Ресторан «Чорний кіт» з високою кухнею і такий же ціновою політикою;
  • Ресторан «Lemberg Graf» з смачними авторськими десертами і бараниною.

Культурний Львів. День другий

Другий день пропонуємо довершити культурним проясненням. Одна з фішок Львова – це велика кількість музеїв, в яких можна дізнатися багато нового про абсолютно несподіваних речах. Наприклад, про пиво. Так що після сніданку зовсім не соромно подумати про алкоголь.

Музей пивної історії

Музей пивної історії у Львові – це вельми цікава експозиція, що розповідає про історію всіма улюбленого пива 1715. Ви здивуєтеся, побачивши, скільки різних сортів пива виготовляє завод. А найсмачніші з сортів зможете продегустувати. До слова, екскурсія інтерактивна, тому нудьгувати не доведеться.

Секретна аптека

Ще один музей, гідний уваги – Інтерактивний музей «Секретна аптека». Спустившись в підземеллі, ви потрапляєте в аптекарські лабораторію минулого. В ході ненудних оповідань, спостерігаючи за експериментами, ви дізнаєтеся багато цікавого про львівську фармацевтику. Повірте, в кінці екскурсії вам стане куди більш зрозуміло, чому зі звичайних аптек у Львові роблять не тільки магазини, але й музеї і ресторани.

Художня галерея «Зелена канапа»

Після відвідин музеїв можна також відвідати одну з художніх галерей. До речі, про одну з них ми вам вже розповідали. Невелика галерея «Зелена канапа», затишна і зовсім не пафосна. Без хитромудрих картин і незрозумілих експозицій, але надихаюча формою і кольором. І чому не сувенір, картина львівського художника батькам в вітальню?

Наситившись духовно, поспішіть підкріпитися фізично. Попереду ще прогулянки. У вашому розпорядженні буквально будь-який ресторан у Львові, як тематичний, так і класичний. Вибираєте самий вабливий аромат і йдете на поводу.

Парк Високий Замок

І щоб смачний ситний обід добре перетравився і дав потрібний ефект, прогуляйтеся на свіжому повітрі. Всього 25 хвилин пішки з центру, і ви потрапляєте в парк Високий Замок. Зізнатися, від цього самого замку тут залишився лише фундамент і півтори стіни, але все одно дуже гарно. Навколо все красиво, на двох терасах. Загальна площа в 36 гектарів поділена на алею зі статуями і на оглядовий майданчик. Як то кажуть, з чого починали, тим і закінчимо – подивимося на Львів у всій його красі з панорамного майданчика. Крім простих паркових алей на території побудований Будинок садівника, оточений рідкісними рослинами.

Вечеряємо перед від'їздом

Після прогулянки, перед від'їздом, неодмінно повечеряти. Зробити це можна прямо в Парку, тут є власний ресторан. Або ж повернутися в центр міста і так само експромтом заглянути в один із закладів. Наприклад, в «Криївку», чи не найпопулярніший ресторан Львова. Не забудьте пароль і не засиджуйтеся довго, пам'ятайте про виселення з квартири і вечірній поїзд!

Скільки коштує тур до Львова на 2 дні

Ну і головне в будь-якій подорожі – ціна питання. Підрахунки в таблиці нижче –середня вартість всіх послуг на двох дорослих без покупки сувенірів і форс-мажорного бюджету на два дні.

Проїзд та проживання

Пам’ятки

Харчування

Ж/д квитки до Львова – 380 грн

Екскурсія по Львову – 200 грн

Сніданки – 700 грн

Громадський транспорт – 90 грн

Італійський дворик – 20 грн

Обіди – 900 грн

Однокімнатна квартира в центрі – 900 грн

Вірменський собор – 20 грн

Вечері – 870 грн

Ж/д квитки зі Львова – 400 грн

Львівська опера – 200 грн

 

 

Музей пива – 220 грн

 

 Усього: 4 900 гривень на два дні.

І все ж, катастрофічно мало часу на те, щоб надихнутися остаточно, але досить, щоб закохатися. Так, саме такий він, чарівний Львів. До нього хочеться повертатися, і наступного разу виділіть хоча б три дні на екскурсії – місту є ще чим вас здивувати. А ми сподіваємося, що наш гід вам допоможе насолодитися вихідними і не пошкодувати про те, що ви зірвалися і поїхали за враженнями.

Ну а квартиру на пару діб у Львові ви можете зняти без посередників і за вигідними цінами на нашому сайті doba.ua!




Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки