Головна  / Блог / Куди поїхати? / Що подивитися у Львові за 3 дні – програма максимум

Що подивитися у Львові за 3 дні – програма максимум

Культурна столиця України та її околиці вражають кількістю пам'яток. Тому для максимальних вражень вам точно рекомендується поїздка до Львова на 3 дні. Це вдала можливість оцінити різні грані історично багатого міста! Беріть з собою зручне взуття, прогулятися буде де!

Львів за 3 дні – День перший. Архітектурний

Для кращого занурення в кожен елемент міста ми розділили ваше перебування на три тематичні блоки:

  • архітектурні пам'ятки;
  • палацово-паркові краси;
  • музеї.

Основне велика кількість пам'яток зосереджена в районі Площі Ринок і вулиць Театральної та Вірменської. Але в пошуках красивого і, звичайно ж, фотогенічного, не бійтеся згортати з центру. Буквально кожен другий фасад - це або колишній маєток, або прибутковий будинок, або і зовсім костел.

Костел св. Ольги та Єлизавети

На справжній палац схожий Костел Святих Ольги і Єлизавети. Почасти це львівський аналог Тадж-Махала, так як імператор Франц Перший заклав його будівництво в пам'ять про загиблу дружині Єлизаветі. Але, на жаль, Костел закінчили будувати незадовго до революційних подій, і в радянський період тут все було закрито і забиті. У 70-х це був звичайний склад, і лише в 91-му році костел повернули української церкви. Сьогодні знову ви можете прийти на служіння, оглянути унікальну обробку і відчути в повітрі все ще той самий дух любові.

Преображенська церква

Містичні таємниці зберігає в собі Преображенська церква. Вона побудована на руїнах монастиря, який розбомбили в ході військових дій середини XIX століття. Найголовніша таємниця церкви зберігається в її підвалах - підземелля і галереї свого часу використовувалися для побутових потреб. Але старожили та екскурсоводи запевняють, що примари і нечиста сила давно облюбувала ці підвали. Хто знає, може це так і є – чим не привід спуститися і розвідати все на власні очі?

Храм усіх святих

Оглянувши Преображенську церкву, прогуляйтеся до Храму всіх святих. Це цілий комплекс з монастиря і костелу, побудований в кінці XVI століття спочатку як оборонний пункт. Це вже не те старовинна будівля, так як двічі Храм переживав пожежі. Зараз він відновлений вже з новими архітектурними віяннями, прикрашений різьбленими порталами і вежами. До слова, це не суто туристичний куточок – тут дійсно живуть монашки, які вишивають, тчуть і навчають місцевих дітлахів.


Вірменський кафедральний собор

Далі, гуляючи по одній з найпопулярніших вулиць, Вірменської, ви обов'язково вхопитеся поглядом за Вірменський кафедральний собор. Ця будівля змішала в собі кілька стилів, так як доповнювалося в різні періоди свого існування. Каплиця підноситься тут з XVIII століття, а сам собор і того раніше! Колись це був палац архієпископів, а зараз будь-який турист може зайти, бути присутнім на службі і оглянути збережену мозаїку, розпису і фрески.

Собор Успіння Діви Марії

Латинський кафедральний собор Успіння Діви Марії – ще більш прекрасний зовні. Ці стіни пам'ятають ще середину XIV століття, але вже давно втратили первинний вигляд. Багато архітекторів і мистецтвознавці кажуть, що зведені навколо каплиці і стіни знатно зіпсували витончений вид собору. Але це вирішувати виключно вам, до того ж фрески і вітражі як би там не було прекрасні і гідні уваги.

Каплиця Боїмів

Інша історична архітектурно прекрасне місце – це Каплиця Боїмів. Формально це склеп, неподалік від якого колись розташовувалося кладовище. Кладовище перенесли, а каплиця і донині височіє. І до цього дня всередині збережений шикарний інтер'єр, оригінальна обробка XVII століття і автентичний декор. Щоправда, всередину пускають лише влітку. В інші пори року туристам залишається лише оглядати майстерно виконану обробку зовні каплиці.

Арсенал

Поруч знаходиться одна з найбільших будівель міста – Арсенал. Його неодмінно потрібно побачити незалежно від того, розрахований ваш тур до Львова на 3 дні чи на 1 день. Це одна з найстаріших фортифікаційних оборонних споруд, побудована в XVI столітті. За часів повстань тут тримали в полоні гайдамаків і козаків, катували і утримували у в'язниці воїнів. До цього дня Арсенал пам'ятає всі жахи і зберігає експозиції зброї та тортур. У будь-який день крім середи загляньте сюди, дізнайтеся військову історію Львова. Неподалік знаходиться Пожежна частина з червоним дахом і Каплиця-ротонда Божої Матері.


Успенська церква

Також варта уваги ще одна церква, виконана майстерно і досі захоплюються погляд. Це височіє неподалік Успенська церква. Відбудована з четвертої спроби, після пожеж, вона оброблена унікальній авторській обробкою. На зовнішніх стінах можна побачити безліч оригінальних самобутніх рельєфів на церковну тематику.

Домініканський собор

Ну і один з найвідоміших архітектурних шедеврів – Домініканскій собор, побудований на місці палацу Льва Першого. Собор носить другу назву каплиці Петра і Павла, яку Лев подарував своєї чарівної дружини, а та по великій щедрості передала будівлю домініканському ордену. Після епохи католицизму собор за часів СРСР перетворився в склади, а потім іронічно був Музей атеїзму. Зараз крім гарних дерев'яних скульптур усередині можна побачити художню галерею і почути орган.

Львів за три дні – День другий. По-королівськи

Попри те, що багато будинків свого часу були житловими або палацами, найпильнішу увагу слід звернути на палацові комплекси. А саме – взяти екскурсію «Золота підкова». Вона об'єднує в собі три головних палаци в околицях Львова. Іноді до програми туру додають ще деякі замки, але ми рекомендуємо виділити один день на відвідування Золочівського, Підгорецького та Олеського.

Золочівський замок

Розташовується він на відстані 70 кілометрів від Львова у Золочеві. Спочатку це було кріпосне спорудження, відбило навала татар ще в XVII столітті. Після піку військових подій фортеця стала королівською резиденцією. Пік розквіту припав на період правління Яна Собеського. Він побудував Китайський палац, присвятивши цей архітектурний шедевр своїй коханій. Французька обраниця Марія була невгодна оточенню короля і часто страждала від нападок. Лише Китайський палац, з його пишним оздобленням і красотами навколишньої природи були її розрадою. 

У період світової палац чекала та ж сумна доля, що і багато інших споруд – тюремні каземати і тотальна крадіжка шедеврів. Лише в кінці 80-х років Китайський і Великий палаци почали реставрувати. З 2004 року тут функціонує експозиція східного мистецтва, а також експозиції історії замку. До вашої уваги живопис, меблі, зброя та мисливські трофеї.

Підгорецький замок

Підгорецький – найвідоміший з трійці. Гарний, але почасти навивати духом, тому що поступово руйнується та чекає на реставрацію. У його стін знімалися епізоди фільму про трьох мушкетерів. Але задовго до зйомок тут був стародавні оборонні укріплення. Лише гетьман Конецпольський, викупивши ці землі, ініціював будівництво палацу і веж, велика частина яких збереглася до наших днів. 

Цей величезний замок поділений на великі за полщею та експозиціями зали. Їдальня дивує воістину багатим оздобленням і обробкою. І безліч старовинних речей – від живопису і скульптур до меблів і зброї. А ще прекрасний Італійський парк, який часом привертає набагато більше уваги, ніж сам старіючий замок.


Олеський замок

Трійцю замикає Олеський замок – одна з найстаріших споруд Галіції, фортеці якого вважається найстарішим у всій Київській Русі. Саме в його стінах народився король Ян Другий Собеський. Довгий час служив радянській владі як склад, він лише в 70-х роках знайшов право відродитися. З ініціативи мистецтвознавців тут зробили музей і туристам демонструють ікони, скульптури і унікальні гобелени.

Личаківський цвинтар

Після відвідин «Золотої підкови» варто заїхати на Личаківський цвинтар. У сутінках це місце буде виглядати найбільш атмосферно. Сприймайте це як галерею, адже кожен пам'ятник – це витвір мистецтва. Деякі пам'ятники, до слова, належать руці скульптора, що прикрашав Площа Ринок. Після заборони поховань в центрі Львова, городян стали ховати тут. І з роками Личаківський цвинтар став елітним, і поховати тут своїх близьких без спецпропуски було неможливо. Серед склепів і майстерних статуй можна знайти могили таких відомих українців як Соломія Крушельницька, Маркіян Шашкевич, Юліан Мазох, Григорій Тютюнник і, звичайно ж, Іван Франко.


Триденний Львів – День третій. Музейний

І на довершення пізнавальної поїздки виділіть один день на музеї.

Музей скла

Почніть свій день з чогось світлого. А саме з Музею скла. Він пропонує гостям дві експозиції – «Історичне скло» зі старовинними та автентичними глечиками, флаконами, штофами, намистом і браслетами і «Сучасне скло». Роботи кращих майстрів-склодувів, які вражають своєю витонченістю, легкістю і шедевральністю.

Музей найдавніших пам'яток

Він розташовується в колишній будівля Костелу Івана Хрестителя. Тут представлені панорами Львова XIII і XVIII століть. Ви зможете побачити унікальні археологічні знахідки, а також старовинні фрески, які розкажуть багато цікавого про українську історію.

Музей пивоваріння

Основні експозиції стосуються саме історії пива місцевого виробництва – «Львівське 1715». Під час інтерактивної екскурсії вам розкажуть все про історію цього хмільного напою, розкриють деякі секрети рецептури і, звичайно ж, проведуть дегустацію.

Аптека-музей

Ще одна інтерактивна екскурсія вас чекає в аптеці-музеї «Під чорним орлом». Це одна з найстаріших українських аптек, яка діє до цього дня. Крім того, що ви дізнаєтеся багато цікавого про те, якою була медицина і фармацевтика не тільки в Україні, але і в Європі, ви зможете взяти участь в шоу. А також випробувати старовинні пристосування для приготування зілля і побачити унікальні давні рецептури.

Музей втрачених іграшок

Незвичайна колекція втрачених іграшок знаходиться просто неба у дворі звичайного багатоповерхового будинку. У сервантах, між пісочницею і гойдалками, зберігаються старі або втрачені іграшки. Від радянських до сучасних, абсолютно безкоштовна експозиція ностальгії і легкого смутку за дитинством. Вподобану іграшку можна забрати з собою, а натомість залишити  якусь свою.

Де нестандартно пообідати у Львові

Ну і, звичайно ж, щоб не втратити сили, не забувайте смачно обідати і вечеряти. Ресторанів в культурній столиці чимало, що є привабливим для гастрономічного туризму. Але ця тема гідна окремоого великої матеріалу, тож ми вам назвемо лише кілька найпопулярніших закладів. Вибір же залишається за вами:

  • «Гасова лямпа» - ресторан-кав'ярня, де готують найкращу вірменський кави на гарячому піску;
  • «Мазох» - тематичний заклад з українською кухнею і ну зовсім неординарним обслуговуванням;
  • «копальні кави» - ще одна тематична кав'ярня в підвальному приміщенні з найширшим вибором напоїв;
  • «Під золотою розою» - єврейське заклад, де за суму в рахунку слід торгуватися з офіціантом;
  • «М'яса та справедливості» - ресторан з найкращим вибором стейків, шашликів та інших м'ясних страв в місті.

Скільки коштує тур по Львову на 3 дні

У таблиці представлений приблизний середній розрахунок перебування у Львові двох дорослих людей протягом трьох днів.

Проїзд і проживання

Пам’ятки

Харчування

Ж/д квитки до Львова – 380 грн

Арсенал – 10 грн

Сніданки – 1 120 грн

Громадський транспорт – 120 грн

Тур «Золота підкова» - 700 грн

Обід – 1 300 грн

Однокімнатна квартира в центрі – 1 350 грн

Личаківський цвинтар – 60 грн

Вечеря – 1 475 грн

Ж/д квитки зі Львова – 400 грн

Музей пива – 220 грн

 

 

Вірменська церква – 20 грн

 

 

Музей скла – 60 грн

 

 

Аптека-музей – 30 грн+5 грн за фото/відеозйомку

 

 

Музей стародавніх пам’яток – 20 грн

 

 Разом: 7 270 грн за двох на три дні.

Затримавшись на довше, можна знайти набагато більше цікавих місць. Ми постаралися скластися оптимальний маршрут для триденної подорожі, захопивши найпопулярніші туристичні локації. Якщо маєте у своєму розпорядженні більше часу, то оренда квартир у Львові подобово однозначно стане кращим рішенням. Бронюйте житло в центрі та гайда дивуватися! Ми гарантуємо, буде цікаво, смачно і красиво.




Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки