Головна  / Блог / Поради туристам / Що потрібно знати при оренді житла подобово

Що потрібно знати при оренді житла подобово

Кожен, хто планує поїздку в інше місто, задається питанням, де буде жити, і все частіше віддає перевагу добовій оренді житла. Це легко пояснити: знімати квартиру набагато дешевше, ніж готельний номер, при цьому вона повністю знаходиться в особистому розпорядженні орендаря. Крім того, у більшості власників житла можна попросити звітні документи, якщо такі потрібні по роботі. Однак такий варіант розміщення має ряд своїх особливостей. Що потрібно знати при оренді житла подобово?

Від чого залежить вартість оренди квартири подобово

На формування вартості короткострокової оренди впливає:

1. розташування житла. Чим ближче квартира до центру/вокзалу/пам'яток – тим дорожче оренда. На околицях міста орендувати квартиру найдешевше;

2. кількість кімнат і спальних місць;

3. якість ремонту і наявність техніки;

4. загальна тривалість проживання;

5. сезонність.

Останній пункт розглянемо детально. Так, ціна подобової оренди на свята може збільшуватися в 2-3 рази, при цьому власники найчастіше хочуть здати своє житло не менше, ніж на 3-5 днів. Якщо вас цікавить виключно оренда квартири на Новий рік, починайте пошуки заздалегідь, вже з середини листопада. Тоді шанси домовитися з власником про оренду тільки на добу значно вище.


Які документи потрібні при оренді житла подобово

Перед заселенням рекомендується укладати договір короткострокової оренди. Цей документ регулює взаємини між орендодавцем і орендарем на законодавчому рівні. Він також дозволяє встановити індивідуальні умови проживання. Наприклад, знижку при тривалому проживанні. У разі невиконання умов, договір можна вважати недійсним і вимагати повернути заставу або виплатити штраф. Внести ці зміни можна ще до заселення, відправивши договір по електронній пошті власнику. 

Що обов'язково повинно бути в договорі короткострокової оренди:

1. паспортні дані сторін;

2. точна адреса і характеристики орендованого житла;

3. розрахунковий час заселення і виселення;

4. комплектація і стан майна;

5. фіксована вартість проживання і спосіб оплати, а також умови повернення заставної суми.

Кожному орендареві необхідно знати, що залог при оренді квартири практично завжди буде обов'язковою умовою. Найчастіше він дорівнює вартості однієї доби проживання.

Безпека при пошуку житла подобово

На відміну від більшості сайтів, які виступають тільки майданчиком для розміщення оголошень про подобову оренду житла в Україні, Doba.ua перевіряє всі оголошення відповідно спеціально розробленій системі контролю. У нас публікуються тільки перевірені квартири від прямих власників. 

Для зручності мандрівників Doba.ua ввела нову послугу: онлайн-бронювання житла. Тепер можна просто вибрати вподобану квартиру на сайті, подати заявку на оренду, після її підтвердження з боку власника внести заставну суму і бути впевненим у тому, що по приїзду в місто вільна квартира буде вас чекати. Одночасно з цим ви можете бути спокійні за свою передоплату, так як до моменту заселення гроші залишаються на рахунку в вашому особистому кабінеті на Doba.ua. 

З Doba.ua подорожувати вигідно, комфортно і безпечно!




Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки