Головна  / Блог / Куди поїхати? / Топ-10 кращих місць в Одесі

Топ-10 кращих місць в Одесі

З року в рік Одеса завойовує звання найпопулярнішого курорту України. Вона яскрава, дивовижна та цікава незалежно від того, яка пора року. Ми зібрали для вас найкрасивіші одеські пам'ятки та місця, які повинен побачити кожен турист.

Одеське море – кращі місця для відпочинку

Одеса з видом на море та всі її цікаві місця популярні серед туристів як влітку, так і взимку. Сюди приїжджають за просторими пляжами, красивими центральними вулицями, смачними ресторанами та гучними нічними клубами. Влітку тут можна нескінченно засмагати на сонці, а в холодний сезон – оглядати визначні пам'ятки Одеської області та самої «перлини біля моря».

Знайти ідеальне місце, де відпочити в Одесі можуть туристи з будь-якими запитами, нескладно. У місті є пляжі як обладнані платними зручностями, так і більш демократичні. Популярні пляжні комплекси радують відпочивальників наявністю басейнів, шезлонгами на будь-який смак, барами, камерами схову. На більш демократичних пляжах також можна взяти в оренду лежаки та покататися на водних атракціонах.

одесса маяк.jpg

Найкращі пляжі Одеси

  • Аркадія

Один з найвідоміших пляжів міста. «Аркадія» відмінно підійде всім любителям вечірок і гучного нічного життя. Крім пляжів, обладнаних шезлонгами та кабінками для перевдягання, тут є безліч ресторанів і нічних клубів.

  • Ланжерон

Цей пляж знаходиться в самому центрі Одеси. Його відрізняє зручне місце розташування та наявність автостоянки. Тут же знаходиться відомий дельфінарій «Немо» і красива набережна. А один з виходів пляжу веде прямо до парку Шевченка, звідки відкриваються гарні краєвиди на порт і морський берег.

  • Отрада

Пляж «Отрада» знаходиться відразу за «Ланжероном». Візитна картка цього пляжу – канатна дорога, якою можна піднятися на Французький бульвар. «Отрада» також радує відпочивальників наявністю лежаків і великою кількістю розважальних закладів. Щоб швидше до нього дістатися, радимо зняти квартиру в Одесі. Французький бульвар - затишне місце з великою кількістю пропозицій недорогого житла.

  • Лузанівка

Один з найбільших пляжів Одеси. Це природний пляж, без поділу на приватні володіння та без огороджень у вигляді пірсів, завдяки чому вода тут чистіше, ніж на центральних пляжах. Поруч розташовано багато ресторанів і клубів, так що нудьгувати тут не доведеться.

  • Золотий берег

Найбільш віддалений пляж, розташований на 16-й станції Великого Фонтану. Тут є пляжні зони як з шезлонгами та різними кафе, так і відокремлені ділянки з найменшою кількістю відпочивальників.

пляжи Одессы.jpg

Що подивитись в Одесі туристу?

Приморський бульвар

Найвдаліше місце, з якого варто починати екскурсію по Одесі, – це Приморський бульвар. Звідси можна дістатися буквально до всіх визначних місць міста. Бульвар - найкраще місце, де погуляти в Одесі, тому що він розташувався прямо по центру, між гучним містом і спокійним чорноморським узбережжям. Прогулюючись бульваром, можна непомітно дістатися до таких красивих місць в Одесі, як Потьомкінські сходи або Воронцовський палац. 

приморский бульвар.jpg

Воронцовський палац

Справжньою окрасою міста є Воронцовський палац. Це чи не найвідоміший палац на півдні України. Колись тут був шикарний сад, в стайнях мешкали родовиті скакуни. Сьогодні від цього залишилися лише спогади. Крім самого палацу увагу туристів привертає його колонада, саме тут робиться більшість красивих фотографій.

воронцовский дворец.jpg

Потьомкінські сходи

Ще одна візитна картка Одеси – Потьомкінські сходи. Унікальний проєкт самого графа Воронцова. Ці сходи були побудовані багато десятиліть тому, але дотепер дивують навіть досвідчених туристів. Щорічно тут влаштовують спортивні змагання, наприклад, хто швидше добіжить або спуститься зі сходів. Безстрашні екстремали спускаються звідси на незвичайних предметах, починаючи від лиж і велосипедів, закінчуючи раритетними автомобілями.

потемкинская лестница.jpg

Вулиця Дерибасівська

Найактивніша частина Одеси – вулиця Дерибасівська. Тут кожен знайде розвагу до смаку. Хтось просто гуляє кам'яною вуличкою, хтось фотографується у стільця Ільфа і Петрова, а хтось замовляє обід в одному з десятків колоритних одеських ресторанів.

дерибасовская.jpg

Міський сад

Сховатися від міської суєти можна в Міському саду. Колись тут збиралися справжні вершки Одеси, виступав оркестр, читали вірші, зустрічалися та розлучалися закохані. Сьогодні в міському саду не поспішаючи гуляють парочки різного віку. Особливо прекрасний сад навесні та влітку, коли природа розквітає. А ще тут можна знайти відомі пам'ятники в Одесі, наприклад, лавку з Леонідом Утьосовим або фігури Остапа Бендера та Кіси Вороб'янінова.

Городской сад.jpg

Пам'ятник Дюку де Рішельє

Одна з найважливіших пам'яток Одеси – пам'ятник Дюку де Рішельє. Саме він доклав максимум зусиль для того, щоб Одеса розцвіла та перетворилася на провідне місто Європи. Пам'ятник, присвячений де Рішельє, знаходиться на Приморському бульварі. Звідси відкривається гарний краєвид на ті самі Потьомкінські сходи та Морський вокзал.

памятник ришелье.jpg

Одеський театр опери та балету

Одеський театр опери та балету, побудований тим самим де Рішельє, довгий час показував виключно італійські вистави. Сьогодні театральні вистави відвідують як відомі політичні та культурні діячі, так і звичайні городяни. Приїхавши сюди, можна винайняти житло біля театру Опери та Балету, щоб насолоджуватися красою кожен день.

одесский театр.jpg

Кіностудія імені Довженка

Скільки прекрасних картин вийшло з цих стін! На жаль, зараз студія переживає не найкращі часи. Але тим, хто виріс на старих фільмах, варто обов'язково побувати на території кіностудії. Тут є музей, де збережені реквізити деяких фільмів, фотографії та автографи відомих акторів.

киностудия одесса.jpg

Курортний район Аркадія

А найбільш тусовочний центр Одеси – курортний район Аркадія. Це найпопулярніший пляжний куточок міста. У цьому районі панує найбільш насичене тусовочне життя, біля Аркадії та в її епіцентрі є безліч ресторанів і кафе, тут часто організовують концерти та вечірки. Однозначно варто зняти квартиру в Аркадії. Одеса - це яскравий відпочинок і гучне нічне життя. Тому, якщо у вас є питання, що цікавого в Одесі, то Вам потрібно потрапити саме у цей район.

аркадия одесса.jpg

Ринок «Привоз»

Завершимо нашу розповідь ще однією родзинкою міста – ринком «Привоз». Тут продають свіжі морепродукти, в сезон їх просто неймовірна кількість. До того ж тут можна вигідно поторгуватися та заодно поспілкуватися з місцевими на різні теми. Любителям живого спілкування та свіжих продуктів рекомендуємо зняти квартиру в Одесі біля Привозу.

привоз одесса.jpg

Одеса – одне з дивовижних місць України, популярність якого зростає з кожним роком. Це місто ніколи не спить і тут завжди є, на що подивитися. Навіть якщо ви ніколи не мріяли жити біля моря, приїхати в Одесу варто обов'язково. Місцевий колорит, безкрає Чорне море та смачна бессарабська кухня не залишать байдужим жодного туриста.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки