Головна  / Блог / Поради туристам / ТОП-10 найтаємничіших місць України

ТОП-10 найтаємничіших місць України

Світ переповнений легендами і страшними місцями, від яких в жилах холоне кров. З дитинства ми налякані багатьма незрозумілими містичними подіями, що відбуваються в різних країнах. Але мало хто знає, що й Україна багата такими цікавими місцями. Ми склали свій власний рейтинг з топ-10 таємничих об'єктів і населених пунктів нашої країни.

Ужгородський замок – найстаріша будівля західної України, побудоване в кінці IX століття. Зараз тут знаходиться Закарпатський заповідник, який овіяний містикою. Місцеві жителі стверджують, що в повний місяць на подвір'я замку виходить приведення в образі дівчини. Згідно з легендою, це дочка одного з генералів, яка зрадила батька і здала ворогам фортецю. За це батько замурував її живцем в стіни замку.


Ставка Адольфа Гітлера «Вервольф» є точною, зменшеною копією головного штабу диктатора, який розташовувався в Східній Пруссії. Це складна багатоповерхова споруда, вміло замаскована від очей ворогів, що знаходиться на Вінничині. Його будували близько 5000 радянських солдатів, які потім були розстріляні. Місце вибрано не випадково, Гітлер радився з багатьма астрологами та екстрасенсами і, в підсумку, знайшов енергетично активну зону.


У Мукачеві Закарпатської області розташувався замок Паланок. Його історія пов'язана з правлінням двох жорстоких жінок – Софії Баторі та Ілони Зріні. Подейкують, що для власного оздоровлення вони приймали ванну з крові молодих дівчат. На подвір'ї замку розташований дуже глибокий колодязь, з якого по ночах доноситься жахливе виття.


Не можна не згадати місто-привид Прип'ять, Київської області. Цей населений пункт дуже постраждав під час аварії на атомному реакторі в 1986 році. Всі живі жителі покинули місто. На пустельних вулицях туристи-екстремали стверджують, що бачили мутованих людиноподібних істот, а також тварин гігантських розмірів.


Нез'ясовні явища відбуваються в Олеському замку, розташованому в смт Олесько, Львівської області. Під місячним світлом тут можна побачити опівночі блукаючу примару. Існує легенда, що це дух монаха, який не знайшов спокою. За життя цей божий раб вів грішний спосіб життя, за що заживо був замурований в стінах замку. Багато любителів містики беруть в оренду житло поруч з цим таємничому місцем.


Фортеця в Білгород-Дністровському є середньовічною оборонною спорудою, розташованою на березі Чорного моря. Але легенди її пов'язані не з війнами і битвами. Місцеві жителі довгі роки перебували в страху через постійні набіги рогатих істот, які з'являлися з численних підземних ходів фортеці. Вважається, що це був деградований древній народ.


Поблизу Алушти, біля підніжжя гірського масиву Демерджі, розкинулася долина привидів. Тут, на схилах гір, можна зустріти багато людиноподібних пам'ятників природи, створених з вапнякових порід. Серед них, в густому тумані багато туристів помічали образи привидів. Деякі пов'язують це з аномальною зоною, в якій знаходиться долина, інші вважають, що такий ефект досягається за рахунок галюциногенних рослин.


Одним з найвідоміших містичних місць України є Лиса гора в Києві. На її вершині стародавні слов'яни вирубали всі пні і створили жертовник, для поклоніння язичницьким богам. Після прийняття християнства тут почала збиратися вся нечиста сила і влаштовувала шабаші. Багато туристів намагаються зняти квартиру поруч з цим таємничим місцем.


Незрозумілі речі відбуваються в селі Купище Житомирської області. Тут є поляна Громовище, яку називають ще «гніздом блискавок». При кожній грозі десятки розрядів б'ють саме в це місце. Тут загинуло чимало людей, і місцеві жителі обходять стороною цю галявину. Ночами тут можна побачити яскраве світіння світла серед густих дерев.


Мабуть, найпопулярнішим таємничим місцем в Україні вважається Підгорецький замок на Львівщині. Аж надто багато очевидців, протягом декількох століть, бачать в замку привид дівчини. За легендою, місцевий граф вбив тут свою кохану, помилково звинувачену в зраді. З тих пір душа її не може знайти спокій і бродить по довгих коридорах замку.




Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки