Головна  / Блог / Поради туристам / ТОП-5 незвичайних музеїв України

ТОП-5 незвичайних музеїв України

Шукаєте нові яскраві враження? Незвичайні музеї України допоможуть по-іншому поглянути на сучасну культуру і побут українців, вразивши, а часом і шокувавши. Команда Doba.ua підготувала для вас список топ-5 дуже цікавих музеїв, відвідавши які, ви розширите свій кругозір і отримаєте масу позитивних емоцій.

Музей дитинства – захоплююча подорож у світ іграшок

Мрієте повернутися у веселий світ дитинства? Відвідайте незвичайний і позитивний Музей дитинства в Харкові, аналогів якому більше немає в Україні, а найближчий у всій Європі – тільки в Лондоні. Тут представлені оригінальні експонати періоду XIX-XX століть: предмети дитячого вжитку, старовинні ігри та іграшки. Принадність музею в тому, що він інтерактивний, що припаде до душі як дітям, так і дорослим.


Музей магії – погостювати у карпатських чарівників

Вас цікавить все незвичайне, магічне і потойбічне? Тоді відвідайте унікальний Музей Гуцульської магії, який з 2015 року приймає гостей в Верховині. Тут панує таємничість легендарних карпатських магів, мольфар. Саме їх діяльність є невід'ємною частиною знахарських гуцульських традицій і спадщиною язичницьких культур. Музей зовні виглядає як етнографічна хата, всередині вона обставлена ​​численними специфічними предметами магічного призначення. Тут є всілякі ножі, палиці, амулети, баночки з ліками. У музеї навіть проводяться унікальні майстер-класи, під час яких гості виготовляють свій особистий магічний амулет.


Музей сексу – екскурс в сексуальні світові культури

Сексуальні традиції різних країн і народностей однозначно зацікавлять більшість сучасних людей. Про це у всіх фарбах повідає науково-просвітницький музей сексу і сексуальних культур світу, який є єдиним в Європі і також знаходиться в Харкові. Він був відкритий за ініціативою наукових співробітників Харківської медичної академії з кафедри сексології. У 12 тематичних залах представлені незвичайні експозиції, що розповідають про культуру та історію сексу різних часів, починаючи з середньовіччя і до сучасності.


Музей ідей – незвичайне арт-простір

Оригінальний і дуже вражаючий арт-проект функціонує у Львові. Це так званий Музей ідей, де народжуються, втілюються в життя і реалізуються найрізноманітніші і часом дуже сміливі творчі фантазії. Ідея заснування виникла у креативного львівського художника по імені Дзиндра Олесь. Спочатку в 1992 році він створив свою галерею, а вже потім – музейний арт-простір. Розташований такий незвичайний музей в будівлі колишнього монастиря. Тут проводяться цікаві художні виставки та культурні заходи, всілякі фестивалі та концерти музичних імпровізацій. У музеї є місце будь-яким фантазіям, задумам і ідеям в світі мистецтва та творчості.




Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки