Головна  / Блог / Куди поїхати? / Цікаві місця Тернополя

Цікаві місця Тернополя

Тернопіль – одне з найкрасивіших і найзатишніших міст України, в яке неможливо не закохатися. Що подивитися в Тернополі та Тернопільській області – розповімо в цьому матеріалі.

Чому варто відвідати Тернопіль?

Тернопіль туристичний дасть фору багатьом містам України. Він компактний – історичний центр зі всіма подробицями можна вивчити буквально за півдня, – але це є і його безсумнівним плюсом. Цікава архітектура, яка збереглася не окремо, а як ціла історична тканина; жива, молодіжна атмосфера; нарешті, можливість недорого відпочити – все це важливі аргументи на користь Тернополя. Але все-таки рекомендуємо зупинятися в Тернополі більше, ніж на один день, щоб не тільки познайомитися з містом, а й вдосталь насолодитися цією самою атмосферою, бо місць, куди піти в Тернополі вкрай багато.

Тернополь.jpg

10 пам'яток Тернопільської області

Пам'ятки Тернополя зосереджені в центрі міста, який знаходиться буквально за дві хвилини ходьби від залізничного вокзалу. Таким чином, квартира в Тернополі подобово в центрі та біля вокзалу – по суті, одне і те ж. Погодьтеся, дуже зручно.

1. Тернопільський замок

Старий замок – одна з головних визначних пам'яток міста, проте не найяскравіша з них, оскільки зараз символ міста не відрізняється архітектурною красою. Однак без його відвідин візит до Тернополя, звичайно, не зараховується, тим більше що зовсім поруч – інші, не менш важливі пам'ятки.

Варто згадати, що Тернопільська область взагалі багата на замки: Червоногородський, Кременецький, Збаразький, Бережанський, Бучацький, Кудринецький, Скала-Подільський, Скалатський, Теребовлянський, Микулинецький та інші. Тому, якщо вас цікавлять історія та середньовічна архітектура, від обласного центру можна влаштувати цілий тур замками Тернопільської області.

тернопольский замок.jpg

2. Тернопільський став

У місті немає великої «містоутворювальної» річки (річка Серет зовсім невелика і на це звання претендувати може чи), але це величезне озеро легко виконує її функції. Обов'язково здійсніть прогулянку на теплоході по озеру в Тернополі, тим більше що це коштує чисто символічних грошей.

3. Парк імені Тараса Шевченка

Також поруч з замком розкинувся головний парк міста, дуже доглянутий та облаштований. Це центральне місце відпочинку всіх городян, де одне задоволення неспішно гуляти, насолоджуючись видами на ставок.

тернопольский пруд.jpg

4. Острів закоханих

Романтичне місце, яке з'єднується містком з парком Шевченка. З нього відкриваються мальовничі краєвиди на все той же тернопільський ставок. Тут влаштовують фотосесії молодята, а жителі та гості міста відпочивають біля води, милуючись красою навколо.

5. Театральна площа

Обличчя міста, душевне місце. Особливо чудово воно виглядає ввечері, коли загоряються вогні, і драматичний театр підсвічується. Площа простора і не перенасичена людьми, поруч знаходяться декілька досить дешевих закладів. Тому питання, де поїсти в Тернополі на Театральному майдані відпадає сам собою.

театральная площадь.jpg

6. Бульвар Тараса Шевченка

У Тернополі весь історичний центр пішохідний, що робить місту честь. Одне з кращих місць для прогулянок – бульвар Тараса Шевченка, що йде якраз від Театральної площі. На ньому є оригінальний тристоронній годинник, пам'ятник Соломії Крушельницькій, фонтани та ще пара милих пам'ятників.

7. Церква непорочного зачаття Пресвятої Діви Марії

Красивий храм знаходиться в кінці однієї з пішохідних вулиць. Ця церква була побудована в стилі бароко в XVIII столітті. Поруч зі входом до неї стоїть макет центральної частини міста, а через дорогу – пам'ятник Данилу Галицькому, який теж заслуговує туристичної уваги.

Церковь непорочного зачатия Пресвятой Девы Марии.jpg

8. Воздвиженська церква

Церква Воздвиження Чесного Хреста – найстаріша в місті. Побудована в 1570-му році, легендарна святиня свого часу мала оборонне значення, а зараз просто прикрашає берег Тернопільського ставу.

9. Гідропарк «Топільче»

Значних розмірів гідропарк, в якому безліч пішохідних зон і водних джерел. Цікавим стане відвідування безкоштовного зоопарку та козацького куточка, який є родзинкою парку. Місце, як і, власне, все місто, добре підходить для неспішної прогулянки.

10. Пляж «Циганка»

Ще одна улюблена локація тернополян – гарний пляж, який був відкритий після реконструкції в серпні 2016 року. Там є екстрим-парк і «сухий» фонтан.

пляж цыганка.jpg

Де зупинитися в Тернополі?

У Тернополі не бракує готелів і апартаментів. Як відомо, подобова оренда житла – найбільш бюджетний, а тому більш популярний варіант. Зняти квартиру в Тернополі подобово можна і за 250 гривень за добу, але цінник на переважну більшість варіантів – 450-500 гривень. Квартира в самому серці міста обійдеться від 550 гривень за ніч.

тернополь часы.jpg

На закінчення варто сказати, що Тернопіль – місто, в яке хочеться повертатися і в якому хочеться фотографувати буквально кожну будівлю. Настільки він гарний і атмосферний. Це дійсно файне місто, і, провівши в ньому свій вікенд, ви не пошкодуєте. Гарантуємо!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки