Головна  / Блог / Куди поїхати? / Туристичні маршрути Київської області

Туристичні маршрути Київської області

Купання в лісових озерах, барвисті світанки та заходи, пісні під гітару біля вогнища - все це романтика туристичних походів. Щоб відчути її, необов'язково відправлятися далеко, походи вихідного дня по околицях Києва заберуть не так багато часу, а вражень подарують досить.

Про те, які локації можна включити в маршрут і де розташовані кемпінги Київської області, читайте на Doba.ua.

Кемпінг біля Києва

Щоб відчути весь спектр емоцій від походу, краще вибиратися на природу довше, ніж на один день. Для ночівлі можна вибрати знімне житло в Київській області, а якщо захочеться більше романтики - зупинитися в наметах. 

Обладнані кемпінги з туалетом, душем, місцями для установки наметів і пунктами з питною водою є на території баз відпочинку. 

Наприклад, база відпочинку «Рибальський стан», яка розташована на березі Київського моря, пропонує туристам як відпочинок в будиночках, так і місця під намети. До послуг відпочиваючих пляж з шезлонгами, місця для риболовлі, дерев'яні альтанки та мангали для приготування свіжозловленої рибки або м'яса. Знаходиться база поруч з Вишгородом. 

Схожі умови можна знайти в кемпінгу «У Івана» в селі Шпитьки та на території готелю «Чайка» в однойменному селі.

А якщо захочеться більш різноманітного дозвілля, варто відвідати «Парк Київська Русь». Це місце являє собою відтворений Древній Київ V-XIII століть. Тут можна побачити стародавні садиби, торговельні лавки ремісників, княжий двір з трибунами. Також на території діють музеї. Зупинитися можна в гостьовому будиночку або в наметовому містечку.

Перед тим, як відправитися в похід, перевіряйте актуальність даних про роботу кемпінгів по телефону або на офіційних сайтах. Наприклад, колись популярний кемпінг-парк «Україна» вже другий сезон залишається закритим.

6.png

ТОП-5 маршрутів вихідного дня

Вихідні - відмінна можливість вибратися з бетонного ув'язнення і насолодитися соковитими літніми фарбами. Якщо виїхати за місто можливості немає, можна організувати нескладні піші походи Київськими парками. Наприклад, побродити тінистими алеями Ботанічного саду імені Гришка, заглянути в Маріїнський парк або вивчити локації ВДНГ.

А якщо все вихідні в вашому розпорядженні, тоді представляємо підбірку п'яти місць, куди піти в похід Київською областю.

  • Київське море

Розміри Київського водосховища настільки великі, що з берега може здатися, ніби перебуваєш на море. Тут є бази відпочинку, місця для кемпінгу, альтанки для пікніків. Можна відпочити з комфортом в будиночку, а можна вибратися в похід вихідного дня Київською областю і пожити «дикуном» в наметах.

  • Парк «Олександрія»

В цьому місці намет встановити не вийде, але насолодитися природою можна сповна. Густі зелені насадження, річка, фонтани, ставки, безліч скульптур і затишних альтанок - парк є пам'ятником садово-паркового мистецтва. І хоча він знаходиться в місті, гуляючи його алеями та стежками, забуваєш про суєту. 

«Олександрія» - один з найбільших парків Східної Європи і за один день вивчити його неможливо. Для зупинки на ніч можна орендувати квартиру подобово в Білій Церкві.

4.jpg

  • Трипілля

Це місце обов'язково для відвідування всім, хто любить історію і походи. Київська область багата на цікаві місця. Трипілля - село, в якому досі ведуться розкопки. Археологічні знахідки розповідають про стародавню культуру, що існувала в цих краях. Дізнатися про неї докладніше можна в музеї. Крім історії це місце вражає гарними пейзажами.

  • Етнографічний комплекс «Українське село»

Побувати в українських сільських хатах, навчитися ліпити горщики з глини, і просто приємно провести час на свіжому повітрі запрошує етнографічний комплекс «Українське село». Для дітей тут проводять майстер-класи, працює зоопарк, є тропічні теплиці. Також на території є ресторан та альтанки з мангалами, а якщо захочеться залишитися на ніч, до послуг гостей готельні номери і кімнати в етностилі.

5.jpg

  • Коростишівський кар'єр

Кар'єр знаходиться в Житомирській області, але є популярним напрямком для відпочинку киян. Затоплений гранітний кар'єр оточений сосновим лісом. Сюди приїжджають за гарними фотографіями, водними розвагами і чистим повітрям. Найсміливіші туристи можуть спробувати свої сили в скелелазінні. 

Поблизу столиці є багато місць для одноденних подорожей, романтичних походів і екстремальних розваг. Вирушаючи в поїздку, не забудьте подбати про комфортне житло, зняти будиночок у Київського моря, підібрати квартиру в Білій Церкві або зняти квартиру в Фастові подобово можна на сайті Doba.ua.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки