Головна  / Блог / Поради туристам / Туризм гастрономічний: легенди українського пивоваріння

Туризм гастрономічний: легенди українського пивоваріння

Багатогранність бурштинового хмільного напою до душі багатьом людям, а його смакове становлення пройшло крізь століття. В Україні пивоваріння з'явилося ще за часів Ярослава Мудрого, тоді напій називався солодом. Займалися пивоварінням київські міщани, а також монахи Києво-Печерської лаври та багатьох монастирів. Напій мав гідну репутацію і популярність, яка в наші дні стала ширшою. Команда Doba.ua розповість шанувальникам хмільного, де в Україні можна випити смачне пиво.

«Львівське» – витоки українського пивоваріння

Цей сорт пива можна вважати першим українським пивом, яке варилося ченцями з 1715 року. Але розвиватися у Львові пивоваріння почало з початку XV століття, перший статут пивного цеху датований 1425 роком. За багато років «Львівське» зберегло свій еталонний глибокий смак і відмінну якість. Сьогодні це частина нашої історії і культури, тому багато українців віддають перевагу саме цьому легендарному хмільному смаку. Тож не дивно, що єдиний музей пивоваріння в Україні знаходиться саме у Львові. Тут можна доторкнутися до історії українського пива і спадщини стародавніх пивоварів.


«Чернігівське» – оригінальний і популярний сорт пива

Виробництво пива в Чернігові було розпочато ще в 1976 році. Воно було дуже схоже за якістю і смаком на закордонне, тому набуло широкої популярності. У 1988 рік у честь 1000-річчя міста було запущено виробництво сорту пива «Чернігівське». Технологами була проведена колосальна робота, щоб зварити оригінальний за смаком напій, який поєднує в собі старовинні традиції і новизну смакової палітри. За основу було взято чеські і власні розробки. Високі стандарти якості і відмінний смак зберігся до наших днів, тому даний сорт пива є одним з найбільш затребуваних в країні і за кордоном. Сьогодні під маркою «Чернігівське» випускається дев'ять сортів пива.


«Оболонь» – класичний смак і народне визнання

Напій на перший погляд з простим, але вишуканим і тонким, улюбленим багатьма, смаком. Він має багату історію, що починається ще при Радянському Союзі. Урядом було поставлено завдання побудувати до відкриття Олімпіади 1980 року пивоварню за чеським проектом. Місцем будівництва став район Оболонь в Києві через наявність джерела артезіанської води. Назва «Оболонь» походить з давніх часів Київської Русі, так раніше називали прирічні низькі луки. Сьогодні завод виробляє дуже смачне пиво з приємною солодкістю і легкою хмільною гіркуватістю.


«Жигулівське» – відмінний смак натуральності

У далекому 1878 році в невеликому містечку Умань почалося виробництво оригінального на смак пива. Незважаючи на складні часи, приготування смачного пінистого напою в даному регіоні з того часу не припинялося. Уманські пивовари берегли свої традиції і знання, а при співпраці з найвідомішими німецькими пивоварами Браумайстерамі зробили пиво ще краще і смачніше. З початку 1910 років на пивзаводі вариться сорт пива «Жигулівське» за оригінальним рецептом із застосуванням німецьких технологій, що надає напою відмінний смак. При цьому використовується тільки високоякісна натуральна сировина, духмяний хміль і ячмінний солод, зібраний на українських полях.




Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки