Головна  / Блог / Поради туристам / Туризм гастрономічний: улюблені страви 5 регіонів України

Туризм гастрономічний: улюблені страви 5 регіонів України

Одним із затребуваних сучасних напрямків в подорожах є гастрономічні тури, які так приваблюють гурманів. Вони дозволяють спробувати популярні страви тих чи інших регіонів, познайомитися з їх культурою та історією, а заодно і подивитися красиві види і місцеві визначні пам'ятки. Для тих, хто шукає нові смакові враження, команда Doba.ua підготувала список улюблених страв п'яти регіонів нашої країни. Спробуйте Україну на смак – познайомтеся ближче з її культурою і традиціями!

Сирно-винний рай Закарпаття

Познайомитися з традиціями оригінальної і автентичної кухні Закарпаття найкраще, слідуючи за маршрутом Ужгород – Мукачево – Берегово. Така подорож та відпочинок у Берегово принесе безліч задоволень, а місцева кухня однозначно здивує своєю палітрою смаків. Варто спробувати наваристий бограч, ситний банош, кремзлики з м'ясом та інші місцеві делікатеси. Але найбільше Закарпаття славиться різноманітними сирами, які не залишать байдужими навіть найзавзятіших гурманів, і смачними винами. Фермерські овечі і козячі сири різних сортів є екологічно чистими, так як тварини вигодувані на найчистіших гірських луках.


Традиційні полтавські галушки

Гостинна Полтавщина вражає своєю мальовничою природою, душевністю і колоритністю. Тут туристи познайомляться зі столицею гончарства Опішня, відвідають легендарну Диканьку і багато інших цікавих культурно-історичних місць. Але найбільше вабить регіон традиційною українською кухнею. Напевно, такого розмаїття національних страв не зустріти ні в жодному іншому місті України. Особливою популярністю серед туристів користуються майстер-класи з приготування відомих полтавських галушок. Саме цим блюдом славиться цей регіон, в самій Полтаві навіть поставили пам'ятник галушці. Також тут Ви можете зняти квартиру в Полтаві на добу.


Ароматна кава зі львівським сирником

Столицею гастрономічного туризму в Україні по праву вважається Львів. Місто є яскравим представником галицької кухні, яка дивним чином поєднує в собі українські кулінарні традиції з польськими, румунськими, австрійськими та єврейськими. Але найбільше славиться Львів ароматною кавою і ласими десертами. Всесвітню популярність отримали львівській шоколад, штрудель і сирник. Найпопулярнішим з них є львівський сирник, який за особливим рецептом готує кожен поважаючий себе заклад. Подають його, як правило, з шоколадною, карамельною або фруктовою добавками. Але не варто забувати, що у Львові можна спробувати не тільки вишукані солодощі, а й першокласне пиво. Однієї доби в цьому місті буде мало, тому краще вибрати квартиру у Львові подобово.


Одеський плов з мідіями

Одеса славиться найрізноманітнішими смачними стравами з морепродуктів, що обумовлено її прибережним розташуванням. Серед численних рибних страв варто спробувати гефілте-фіш. Це фарширована риба, приготовлена ​​з декількох видів риб. Завжди залишається затребуваною смажена риба. Але все ж особливою популярністю користується одеський плов з мідіями. Його готують як відомі ресторани, так і невеликі прибережні кафешки. Також мідії часто просто смажаться на великих металевих листах. Традиційною одеської закускою до пива є відварні дрібні креветки, які називають «рачками».


Культові коростенські деруни

Щороку у вересні в Коростені проходить неймовірно смачне і цікаве дійство – Міжнародний фестиваль дерунів. Це незабутня подорож в чарівний світ місцевого колориту і поліської кухні. Коростень – одне з міст України, яке славиться саме традиційними національними стравами – ситними, смачними і різноманітними. Але саме деруни – це візитна картка регіону. У самому місті під час другого за рахунком фестивалю тожественно був відкритий пам'ятник деруну!




Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки