Головна  / Блог / Куди поїхати? / Туризм під час війни: чи варто зараз подорожувати?

Туризм під час війни: чи варто зараз подорожувати?

Подорожі надихають, заряджають енергією, допомагають розвивати корисні навички та відновлювати сили. Але чи можливі подорожі Україною під час війни та чи несуть вони таку ж саму користь? Розберемося разом.

Чи варто подорожувати під час війни

З 24 лютого український туризм, як і багато інших галузей, став на паузу. Небо закрилося від літаків, а потяги почали виконувати лише одну важливу функцію – евакуацію. Здавалося, що так буде завжди.


Але з часом, евакуаційні хвилі зменшилися, і, хоч війна ще триває, люди почали потроху вибудовувати життя в нових умовах. Волонтерити, повертатися до роботи, відпочивати. Туризм – галузь, яка поєднує корисне з приємним. Подорожуючи, туристи допомагають собі психологічно, а державі – економічно.

Чи варто їхати у відпустку? Якщо є фінансова можливість, однозначно варто. Подорожі – це не лише нові враження, але й дієвий спосіб боротьби зі стресом. 

Зупинитись на час поїздки можна в готелі, а можна скористатися пропозиціями від приватних власників. Оренда житла подобово в Києві, Львові, Тернополі та інших містах України – один з найдоступніших та найбюджетніших варіантів для відпочинку.

Куди поїхати відпочити в Україні

На жаль, абсолютно безпечних місць зараз немає. Повітряні тривоги лунають всією країною, та дотримуватись правил безпеки потрібно скрізь. Але якщо обирати найбільш безпечний для мандрівок напрямок з наявних, то це – захід нашої країни. Обираючи локації, куди варто поїхати, зверніть увагу на Закарпаття, Івано-Франківськ, Львів, Тернопіль, Рівно – ці місця зачаровують природою, пам'ятками та архітектурою.

Родзинка західного напрямку – неймовірна природа. Густі ліси, мальовничі гори, бурхливі річки. Тут сподобається і тим, хто обирає спокійний відпочинок, і активним туристам. Для релаксу в кожному регіоні є заміські готелі з великим переліком SPA-процедур, приватні садиби з лазнями та чанами, комплекси відпочинку з термальними басейнами.

Чимало SPA-комплексів розташовані в Тернопільській області. Подорожуючи цим регіоном, варто включити у свій маршрут такі локації, як урочище Монастирок, водоспад Джуринський, Плебанівський віадук, відомий схожістю на міст, що веде до Гоґвортсу, а також загадкові печери, серед яких Оптимістична, Млинки та Вертеба. Зупинитись на кілька днів, щоб побачити більше гарних місць, варто в обласному центрі. Зняти квартиру в Тернополі подобово або винайняти садибу за містом можна в каталозі подобового житла від власників Doba.ua.


В сусідній Рівненській області також є місця, здатні зацікавити туристів. Дубенський замок, стародавнє місто Острог, Острозька академія – екскурсії в кожну з цих локацій залишать після себе цілий спектр емоцій. А крім пізнавального туризму, на Рівненщині також можна розслабити мозок і тіло. Сходити по гриби, покататися верхи, поніжитись в гарячому «карпатському джакузі» – все це доступно для туристів. Зупинитися можна в готелі чи в садибі за містом або зняти апартаменти в обласному центрі. Оренда кварт подобово в Рівному – один з гарних варіантів бюджетного та комфортного відпочинку.

Традиційно популярним напрямком є Львівська область. Культурна столиця України стала прихистком для багатьох українців і разом з цим залишається одним з найпопулярніших міст для відпочинку. Сакральна архітектура, історично важливе і таке гарне Старе місто, неймовірна кількість унікальних ресторанів та кав’ярень – все це робить Львів місцем, в яке хочеться повертатися знову і знову. Для зупинки можна обрати готелі, комплекси відпочинку, хостели або житло подобово у Львові.

Щодо активного туризму, відомим варіантом є похід в гори. Різноманітність маршрутів дозволяє отримати гарні емоції як новачкам, так і досвідченим мандрівникам. Тим, хто ходить в походи не часто, варто звернути увагу на гору Хом’як зі сторони Яблуниці чи Поляниці, на вершину Синяк зі сторони Буковеля, на полонину Боржава з Воловця. Більш досвідчені можуть підкорити гору Стій зі сторони Пилипця, подолати перехід через хребет Кукул або піднятись на найвищі вершини Покутсько-Буковинських Карпат.


Ще одним варіантом активного відпочинку є рафтинг. Найсприятливіший сезон для цього – весна – час, коли річки наповнюються талою водою. Але і восени можна застати відповідні умови. Плануючи осінній рафтинг, треба враховувати мінливість погоди та брати з собою необхідне спорядження: теплий змінний одяг, гідрокостюм та правильне взуття. Якщо спеціального обладнання не має, орендувати його можна в пунктах прокату спорядження. Щодо складності маршрутів – тут як і з горами. Є маршрути для досвідчених туристів і любителів екстриму – це спуски порогами Чорного Черемошу. А є простіші варіанти річками Біла Тиса, Прут.

Крім цього, Карпати можуть здивувати сучасними видами відпочинку. Спортивні майданчики, велопарк, гірський картинг, тюбінгові гірки, тролей над річкою та багато інших активностей чекають туристів в Буковелі.


Загалом, варіантів проведення дозвілля в західних регіонах є багато. Можна підібрати бюджетний відпочинок для родини, а можна зануритися на декілька днів в повний релакс. Головне, пам’ятати про заходи безпеки, взяти з собою всі необхідні документи, речі та аптечку.

Обирайте вподобаний напрямок, а ми допоможемо підібрати комфортне житло. Гарного відпочинку!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки