Головна  / Блог / Куди поїхати? / Україна туристична: ТОП-5 міст для іноземців

Україна туристична: ТОП-5 міст для іноземців

З появою «безвіза» багато українців воліють проводити вікенд в сусідніх країнах Європи, проте в Україні є все для комфортного відпочинку. У мережі легко можна знайти тури в Україну для іноземців. У цьому матеріалі розповімо про найпопулярніші туристичні напрямки країни.

Україна для туристів: що приваблює

По-перше, поїздка в Україну – це можливість недорого відпочити: чим нижче курс гривні по відношенню до євро, тим більше дешевою виходить відпустка.

По-друге, Україна приваблива своєю різноманітністю: тут можна і підкорити гори, і влаштувати дешевий відпочинок на морі, і покращити стан здоров'я на лікувальних курортах. Останні, до речі, – унікальна історія навіть в світових масштабах, тому їх цінують, в тому числі, представники далекого зарубіжжя.

Нарешті, третє – це розширення кругозору та знайомство з іншою культурою; для деяких – із зовсім іншою.

украина дети.jpg

Як показує статистика, щороку в Україну приїжджають близько 15 мільйонів туристів. Найбільше число іноземців, згідно зі статистичними даними, з Молдови, Білорусі та Росії, але останнім часом помітне зростання кількості приїжджих з Ізраїлю, Туреччини, США та інших країн.

Найпопулярніші міста України

Якщо скласти своєрідний рейтинг областей, найбільш привабливих в Україні для іноземців, то на перших місцях будуть Закарпатська, Одеська та Львівська області, а також Київ як столиця та Харків як центр ділового туризму. Звичайно, основна увага звернена на найкрасивіші міста України.

Важливий фактор – це зручна логістика: з Києвом, Львовом, Харковом і Одесою налагоджено авіасполучення, що значно спрощує переміщення. Відповідно, найкращі міста України для туристів – це великі міста. Якщо запитати різних іноземців, куди поїхати в Україні, відповідь напевно буде одна й та сама.

одесса.jpg

Цей список мегаполісів успішно доповнює Кам'янець-Подільський, знаменитий своєю фортецею далеко за межами України. Тому в це місто, а також до розташованих поблизу Хотина та Чернівців теж із задоволенням приїжджають іноземці. Напевно в цьому напрямку їх радує доступна оренда житла на добу.

Великий попит мають оглядові екскурсії Києвом туристичним та в Межигір'я. Крім того, з часом все більшої популярності набуває Чорнобильська зона відчуження. Іноземці дуже люблять «романтику» Прип'яті та з задоволенням купують одноденні екскурсії в покинуте місто.

Чернобыль.jpg

Бюджетний відпочинок у великих містах

Одним з найбільш відвідуваних іноземними туристами містом України є Львів. Житло у Львові подобово варто в цілому дешеве та вибір його величезний. Провести канікули сюди приїжджають із сусідньої Польщі та не тільки.

Попри те, що за останні роки львівські ціни підросли до київських і назвати їх бюджетними для українців можна навряд, для представників Євросоюзу ця обставина – не є проблемою. Відвідати Львів – обов’язковий пунктик в знайомстві з Україною.

 Не менш привабливий для іноземців відпочинок на морі в Одесі. Для молдаван це найближчий вихід до великої води, а для білорусів – до великої та при цьому теплої. Для чехів, угорців і словаків цей варіант – не найближчий, але точно найдешевший. Так, квартира в Одесі біля моря обійдеться від 500 гривень за добу. Середній цінник – 800 гривень.

Серед відпочивальників на чорноморському узбережжі рік від року зростає також кількість турків і австрійців, а всього Одеса за рік приймає близько 2,5 мільйонів туристів.

Якщо говорити про інші курорти на Чорному морі, то найпопулярнішими напрямками вважаються Коблево, Затока та Залізний Порт. Але й інші курорти Чорного моря не пустують. Зняти квартиру подобово в цих краях можна значно дешевше, ніж в Одесі, але візуально апартаменти будуть скромніші. Тут вже кожен вибирає для себе сам.

Море.jpg

Залишається сподіватися, що разом зі зростанням уваги іноземців до українських міст внутрішній туризм не буде просідати та повернеться на колишні позиції не тільки з точки зору дешевизни, але, перш за все, інтересу людей до своєї країни.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки