Головна  / Блог / Куди поїхати? / Українські кримінальні міста

Українські кримінальні міста

Україна – багата на природні та архітектурні пам'ятки країна, тут проходить велика кількість важливих культурних заходів. Але є і зворотна сторона медалі. І інша Україна – бандитська. Які вони, найнебезпечніші міста України?

Злочинність в Україні – на що скаржаться

Нещодавно на сервісі Numbeo був опублікований рейтинг, згідно з яким Україна зайняла перше місце серед всіх країн Європи за рівнем злочинності.

На жаль, статистика злочинів в нашій країні зростає та найбезпечніших міст України стає все менше. Особливо це стосується замовних вбивств, вбивств новонароджених дітей, афер при оренді квартир, зґвалтувань, наркозлочинів і продажу вірусного програмного забезпечення. Різко зросла кількість повідомлень про мінування, почастішали скарги українців на медиків. Як і раніше високий рівень корупції.

судейский молоток.jpg

Топ-5 кримінальних міст України

Якщо розглядати виключно мегаполіси, то найкримінальніше місто України, згідно з тим же Numbeo станом на жовтень 2021 року, – Дніпро (індекс 53,17). Аналітики сервісу відзначають високий рівень злочинності за останні три роки. Головні проблеми міста – корупція і крадіжки. Також наголошується, що кримінальне Дніпро має низький рівень безпеки для нічних прогулянок на самоті.

Друге місце в цьому непочесному рейтингу займає Одеса (52,95). «Перлина біля моря» також зміцнила свої позиції зі знаком «мінус». Зокрема, особливо високий рівень злочинів проти власності та крадіжки речей з автомобілів.

Харків (48,43) займає третє місце. При цьому рівень злочинності в «кримінальному Харкові» за цілою низкою критеріїв оцінюється як помірний, але проблема корупції та хабарництва є тут особливо гострою – звідси й потрапляння до трійки лідерів. На четвертому місці розташувався Київ (46,77), а замикає п'ятірку Львів (41,45). Обидва цих міста мають ситуацію трохи краще харківської.

наручники.jpg

Це те, що стосується п'яти великих міст України. В цілому ж по країні картина інша, і в десятку кримінальних міст з мегаполісів потрапили лише Дніпро та Одеса.

Якщо залишити за дужками Луганськ (80,88) і Донецьк (68,08), в яких особлива ситуація, найбільш кримінальними містами є Миколаїв (64,31), Кривий Ріг (60,75), Запоріжжя (59,83), Херсон (56,82) і Луцьк (53,68).

Критична ситуація в Миколаєві, де високий рівень злочинності, корупції, злодійства, обігу наркотиків і так само високо оцінюється можливість нападу на вулиці, особливо в нічний час.

Подібний набір проблем і в Кривому Розі: корупція, злодійство, оборот наркотиків, ризик викрадення автомобіля і нападу на вулиці.

взлом машины.jpg

Дещо інша історія в Запоріжжі, де критичний індекс крадіжок зі зломом і викрадення авто. Але попри це, місто має хороший туристичний потенціал і як індустріальний центр, і як центр козацтва, та й на відрядження сюди приїжджають часто. При виборі квартири подобово в Запоріжжі радимо розглядати варіанти ближче до центру міста. Особливо несприятливий в кримінальному плані, за словами місцевих жителів, район Павло-Кічкас.

У Херсоні людей найбільше турбують крадіжки з машин, а в Луцьку виі з луцькими показниками має Маріуполь (53,57).

На закінчення підкреслимо кілька моментів.

  • Найблагополучнішими з точки зору безпеки містами України є Тернопіль (23,42), Чернівці (24,10), Хмельницький (25,63) і Вінниця (28,45).

  • Раніше серед кримінальних міст значився Кропивницький. Однак, згідно з рейтингом Numbeo, зараз це одне з найспокійніших міст України (індекс 30,51), тому не бійтеся бронювати подобові квартири в Кіровограді та приїжджати погостювати в це цікаве з архітектурної точки зору місто.

  • В даний рейтинг потрапили тільки великі міста. Серед менших в інших рейтингах також регулярно фігурують Мелітополь і Кам'янське.

  • Для переважної більшості міст України, в тому числі з низьким індексом злочинності, характерна однакова проблема – корупція.

корупция.jpg

Екскурсії кримінальною Одесою як новий вид розваг

Тим часом деякі міста насущні проблеми навчилися обертати на свою користь. Так в Одесі можна потрапити на екскурсію «Бандитська Одеса» (або «Кримінальна Одеса»). Це дуже незвичайний туристичний маршрут, який пролягає через знамениті дворики Молдаванки, де народився відомий одеський грабіжник Мішка Япончик.

кража.jpg

На цій екскурсії кожен охочий зможе детально і наочно познайомитися з біографією найяскравішого представника злочинного світу Одеси, який став відомий на весь світ, побачити секретну Воровську академію, відвідати Одеський тюремний замок, а також палаци та вулички, де проходило кримінальне життя міста і надалі навіть знімалися деякі фільми.

А для гостріших відчуттів можна зняти однокімнатну квартиру в Одесі подобово подобово. Тоді повне занурення буде гарантовано!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки