Головна  / Блог / Куди поїхати? / Весняна Україна: куди поїхати навесні?

Весняна Україна: куди поїхати навесні?

Якою б красивою сніжною не була зима, прихід весни завжди викликає радісні емоції та гарне передчуття. Природа прокидається, зростає світловий день, на вулиці теплішає та виникає непереборне бажання кудись поїхати. Який напрямок обрати для відпочинку в Україні навесні, читайте в нашому матеріалі.

Топ-10 «весняних» міст України 

1. Кам'янець-Подільський 

За кількістю архітектурних пам’яток Кам’янець-Подільський займає одне з перших місць серед українських міст. Проте багатьом воно відоме завдяки видовишній пам’ятці фортифікаційного мистецтва – Старому замку. Світлини з гостроверхими баштами легко знайти в інтернеті. Ще кілька років тому в Кам’янець приїжджали для того, щоб політати над цим казковим замком на повітряній кулі – кожної весни в місті проводили фестиваль з повітроплавання. Наразі польоти не проводять, але погуляти територією замку та подивитись інші пам’ятки можливо.

Попри насиченість середньовічними будівлями, Кам’янець-Подільський є досить сучасним містом. Цієї весни тут планують відкрити перший професійний торгівельний центр Sakura Park. Плануючи подорож до міста, яке Леся Українка називала «квіткою на камені», радимо подбати про місце зупинки заздалегідь і забронювати житло в Кам'янці-Подільському хоча б за декілька діб.

Каменец подольский фестиваль шаров.jpg

2. Ужгород

Якщо приїхати в Ужгород в будь-яку іншу пору року, то місцеві жителі напевно вам скажуть: «Приїхали невчасно!». Все тому, що «вчасно» – це період цвітіння сакур. У дні цвітіння японської вишні Ужгород наповнюється туристами, які хочуть на власні очі побачити це видовище та, звичайно, сфотографуватися на пам'ять на його тлі.

Раніше в місті проводили яскравий тематичний фестиваль з танцювальними та театралізованими виставами, флешмобами та змаганнями. Цього року масові заходи все ще заборонені, тому фестиваль проводити не будуть. Проте в період цвітіння цих дивовижних дерев, вулиці Ужгорода перекривають на вихідні, щоб усі охочі могли спокійно гуляти поміж рожевих гілок, насолоджуватись їх ароматом та фотографуватись.

ужгород сакура.jpg

3. Біла Церква

Якщо в холодну пору року найзатишніше місце – це тепла оселя або кав’ярня, заповнена пряними ароматами, то навесні приємніше знаходитись серед квітучої природи. Саме тому міста-парки заповнюються туристами з приходом тепла. Дендропарк «Олександрія», що розкинувся в Білій Церкві на площі у 297 гектарів, є одним з таких міст. Він поєднує в собі історію, пам'ятки, цікаві локації для красивих фото та первозданну природу. Гуляючи алеями та стежками парку, можна нарахувати понад двадцять водойм та безліч скульптур. Біла Церква – чудовий варіант для одноднівної подорожі.

белая церковь александрия.jpg

4. Умань

Ще одне місто-парк – Умань в Черкаській області. Софіївський парк – його головна гордість. Він дещо менше «Олександрії», проте більш доглянутий і цікавий з точки зору розваг. Тільки тут можна покататися підземною річкою Ахеронт, насолодитися ароматом величезного розарію або загадати бажання в гроті Каліпсо.

«Софіївка» – це шедевр садово-паркового мистецтва. Парк входить в число семи чудес України. Одного дня на знайомство з Уманню може бути замало, бо крім парку, в місті є красивий світломузичний фонтан, і хоч наразі лазерного шоу та музичного супроводу немає, в теплий період фонтан працює та радує прохолодною свіжістю. Зняти житло в Умані подобово ви можете на сервісі Doba.ua.

парк софиевка умань.jpg

5. Рівне

Не дивуйтеся, побачивши в списку кращих весняних міст Рівне. Справа навіть не стільки в самому Рівному, скільки в невеликому селищі Клевань, що знаходиться на відстані 25 кілометрів від нього. Адже саме в Клевані є знаменитий Тунель кохання – природна арка з дерев над залізницею.

тоннель любви клевань.jpg

І хоч історія появи цієї арки досить тривіальна, тепер це місце паломництва всіх закоханих. Туристів тут вистачає завжди, і місцеві жителі своїми силами навіть організували невеликі сувенірні крамнички. Також є кафе, тому місце досить доглянуте.

«За компанію» також відвідайте й Клеванський замок. На дві цих локації разом з дорогою в неквапливому темпі піде пів дня. Решту часу можна присвятити знайомству з обласним центром. Благо, ціни на квартири подобово в Рівному не кусаються та дозволяють навіть при обмеженому бюджеті провести в місті кілька днів.

клеванский замок виадук.jpg

6. Вилкове

«Українська Венеція» обов'язкова для відвідування навесні. Попри крихітні розміри, містечко Вилкове в Одеській області вкрай популярне серед туристів. Як і у Венеції, тут є свої канали, якими ходять човни та гондоли. Проте замість вишуканої архітектури, Вилкове підкорює відпочивальників дунайським оселедцем та можливістю наблюдати за пеліканами та лебедями, які на початку травня гніздяться в дельті Дунаю. Також є екскурсії Дунаєм до «нульового кілометра» – місця впадіння річки в Чорне море. Незабутні весняні канікули гарантовані!

вилково.jpg

7. Чернівці

В Україні є не тільки своя Італія, але й власна Голландія теж. Щоб переконатися в цьому, потрібно приїхати в село Мамаївці, що неподалік від Чернівців, які, до речі, багато хто називає «українським Парижем». Саме тому відвідувати столицю Буковини найкраще навесні. Мало того, що саме місто гарне та романтичне, так ще Долина тюльпанів, що знаходиться в селі Мамаївці, щороку притягує тисячі туристів.

Зупинятися, звичайно, доведеться в обласному центрі. Квартира на добу в Чернівцях обійдеться від 600 до 1200 гривень в залежності від розташування та ваших запитів. До речі про тюльпани: якщо Мамаївці для вас – непростий в плані логістики варіант, то помилуватися квітами можна в дендропарку Кропивницького.

долина тюльпанов мамаева.jpg

8. Яремче

Найяскравішими локаціями навесні в Карпатах є водоспади. Саме весною гірські річки максимально наповнюються водою та видовищно скидають каскади з неймовірним гуркотом. Поєднати гірський відпочинок зі звичними комфортними умовами можна в Яремче. Це туристичне місто має безліч зручних подобових варіантів житла, сучасних кафе та ресторанів. А зовсім поряд – потужний водоспад Пробій, заповідник з оленями та дикими кабанами, гуцульський сувенірний ринок, старовинні дерев’яні церкви. Звідси починаються і популярні гірські маршрути.

9. Львів

Звичайно, Львів можна рекомендувати до відвідування завжди, але, погодьтеся, як прекрасно вийти вранці на балкончик з чашкою кави та окинути поглядом весняне старе місто, яке тільки прокидається. До того ж, «не в сезон» подобова оренда житла у Львові трохи дешевша.

львов.jpg

10. Київ

Звичайно, список був би неповним без столиці України. Чому б саме тут не зустріти весняні свята? Наприклад, 8 березня в Києві стане приємним подарунком для вашої другої половинки, адже Київ – одне з найкрасивіших міст країни.

киев.jpg

Пошук хобі – чим зайнятися навесні

Як відомо, різні корисні починання добре планувати напередодні Нового року. А навесні саме час починати їх реалізовувати. Багато хто з весни починає стежити за своїм здоров'ям, правильно харчуватися та займатися спортом, щоб до літа прийти в ідеальну форму. У цьому плані можна поєднати приємне з корисним і підкорити будь-яку вершину: фізичні навантаження та кристально чисте гірське повітря не пройдуть даром.

поход в горы.jpg

Взагалі варіантів маса. Головне – це ті позитивні зміни, які в вас будуть помічати друзі та ви самі. Причому зміни можуть бути як зовнішні – будь то нова зачіска або оновлення гардероба – так і внутрішні. Емоційний підйом можна отримати від походу в театр або на концерт улюбленої групи або від здобуття нових навичок на курсах, що розвивають.

Нарешті, можна просто приділити час сім'ї та друзям, відкрити сезон шашликів. Якщо любите подорожувати – відвідайте найкрасивіші міста України, навіть якщо вже в них були. Зміна оточення завжди корисна. Складіть список бажань і рухайтеся вперед, до намічених цілей!

красивые города.jpg

Коли подорожувати навесні?

Якщо відштовхуватися від погодних умов, то м'який клімат в Україні дозволяє подорожувати будь-якої пори року. Відпочинок в березні можна присвятити Дню святого Патріка – це свято люблять на Закарпатті – або відправитися слідами Тараса Шевченка напередодні його дня народження. З квітня – Вилкове. Друга половина квітня і початок травня – це однозначно ужгородські сакури та Долина тюльпанів. Травень – інші регіони.

львов весна.jpg

Загалом, простір для вибору широкий. Сподіваємося, наші поради вам допоможуть влаштувати незабутній відпочинок!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки