Головна  / Блог / Поради туристам / Відпочинок на Арбатській Стрілці: оздоровлення та незабутні враження

Відпочинок на Арбатській Стрілці: оздоровлення та незабутні враження

З кожним роком відпочинок на Арабатській Стрілці стає все більш популярним, завдяки чому туристична інфраструктура в цій частині Азовського моря активно розвивається.

Якщо п’ять років тому це було досить тихе місце, де відпочивальники тулилися в фанерних будиночках без зручностей, то сьогодні тут активно будуються сучасні міні-готелі та гостьові будинки. Не відстає у своєму розвитку й індустрія розваг. На косі є аквапарк, дельфінарій, контактний зоопарк, соляна кімната, а берегова лінія щільно заповнена атракціонами. Відпочинок у Генічеську прийдеться до смаку будь-кому.

аквапарк арабатка.jpg

Де відпочити на Арабатській Стрілці

За формою Арабатська коса дійсно нагадує стрілу, звідси й назва. Її довжина становить понад 100 кілометрів, проте заселена вона лише на чверть. В самому початку, в найбільш заселеній та широкій частині, розташовані популярні курорти Арабатської Стрілки: Генічеськ, Генічеська Гірка, Щасливцеве та Стрілкове.

Доїхати сюди можна на своєму автомобілі або автобусом з великих міст. До станції Новоолексіївка налагоджено сполучення поїздами з Києва, Харкова та Львова. З Новоолексіївки до Генічеська регулярно відправляються електрички, а далі косою можна пересуватися маршрутками, автобусами або таксі.

девушка машина пляж.jpg

Однак, справжня «родзинка» Арабатської Стрілки – не розвинена інфраструктура, а її унікальна природа. Арабатка є довгою та вузькою смужкою суші, з одного боку якої знаходиться Азовське море, а з іншого –- затока Сиваш. Це і зумовило особливості тутешнього клімату.

Крім повітря, насиченого цілющими парами солей, Арабатська Стрілка – це ще три гейзерних джерела. Два джерела розташовані за селами Стрілецьке та Щасливцеве. Дістатися до них за невелику плату можливо круглий рік. Вирушаючи на оздоровчий відпочинок сюди, житло в Стрілковому можна підібрати в каталозі подобової оренди на Doba.ua.

источник стрелковое.jpg

А на базі третього, біля Генгоркі, побудована ціла бальнеологічна лікарня, де можна приймати ванни в спеціально обладнаних басейнах. Крім того, тутешні лимани містять цілющу глину, яку можна знайти самому або купити на місцевих ринках. Її застосовують як в косметичних цілях для масок і обгортань, так і в лікувальних. Завдяки цьому відпочинок на Азовському морі буде не тільки приємним, але і корисним.

маска из глины.jpg

Є на Арабатській Стрілці й зовсім екзотичне місце – унікальне рожеве озеро, яке за ступенем солоності та цілющим властивостям порівнюють з Мертвим морем. Розташоване воно біля гарячого джерела за селом Щасливцеве. Вода в цій водоймі дійсно має ніжний рожевий відтінок. Такий колір вийшов завдяки певним мікроелементам. Колись на базі цього озера працювала соляна ферма. Залишки дерев'яних приладів, за допомогою яких збирали сіль, є тут і сьогодні. Сіль у величезній кількості проступає на поверхню озера та навіть утворює кірку, завдяки цьому на рожевому озері виходять дивовижні фотографії. Оскільки це дуже популярний напрям, житло в Щасливцевому краще бронювати заздалегідь.

розовое озеро.jpg

І, звичайно ж, Арабатка – це рибний край. Варена азовська креветка тут продається повсюди. Бичок та інші види риби в сушеному та в'яленому вигляді можна придбати в будь-якому місці коси або на великому рибному ринку в Генічеську.

счастливцево с высоты.jpg

Особливої чарівності цьому місцю додає степова флора та морський вітер, який часом буває дуже сильним. Але це навпаки робить відпочинок на Арабатській Стрілці ще більш екзотичним. Сподіваємося, ми відповіли на питання, де відпочити на Азовському морі цього літа.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки