Головна  / Блог / Куди поїхати? / Відпочинок на природі: куди поїхати в Україні

Відпочинок на природі: куди поїхати в Україні

Відпочинок в Україні навесні може бути вельми різноманітним: від екстремальних спусків гірськими річками, до романтичних екскурсій квітучими полями. Про те, коли настане тепло в Україні та куди поїхати у відпустку навесні, читайте в нашому матеріалі.

Коли теплішає в Україні?

За прогнозами синоптиків, весна 2022 буде не надто щедрою на тепло. Перша половина березня буде морозною, але в цьому є і плюс. Гірськолижні курорти ще продовжать роботу й ті, хто не встиг покататися на лижах взимку, зможуть це зробити на початку весни.

птица.jpg

Перше відчутне потепління прогнозується на другу половину квітня. У період, коли сніг почне активно танути, гірські річки стануть максимально повноводними, створюючи ідеальні умови для рафтингу. А ось з походами в гори в такий час краще почекати.

Температура повітря в першій половині травня не буде підійматися дуже високо, очікується тепла і дощова погода. Але останні два тижні весни мають бути спекотними та сухими.

зеленая трава.jpg

Вдалий час для весняної відпустки

Підбирати ідеальний час для відпустки навесні слід відштовхуючись від своїх уподобань. Для тих, хто любить активний і екстремальний відпочинок, можуть підійти перші два місяці. У березні ще можна покататися на сноуборді та лижах, а у квітні – підкорити бурхливу течію гірських річок.

Друга половина весни – найбільш квіткова пора року. У різних куточках України можна застати цілі галявини та долини різних квітучих рослин. Наприклад, в Черкаську область варто поїхати на пошуки пролісків, на Закарпаття – за крокусами та нарцисами, а на Херсонщині розквітають поля тюльпанів.

маленькая голландия.jpg

Для тих, хто віддає перевагу відпочинку на природі з наметами та пікніком, краще орієнтуватися на травень. У цьому місяці погода буде найбільш привабливою для такого проведення часу.

Найкращі місця України для поїздок навесні

Початок весни, коли повітря тільки починає прогріватися, і сніг ще до кінця не розтанув – ідеальний час для подорожі в Черкаську область, в урочище Холодний Яр. Це місце являє собою реліктовий ліс з великою кількістю балок. Навесні тут розквітають цілі галявини рідкісних гірських пролісків, помилуватися якими приїжджають туристи з усієї України.

холодный яр.jpg

Подорожуючи Черкаською областю, варто заїхати в дендрологічний парк «Софіївка» і в сам обласний центр. Зупинитися на ночівлю буде зручно в подобових апартаментах. Винайняти житло в Умані або квартиру на добу Черкаси можна на сайті Doba.ua.

Якщо вам подобається екстремальний відпочинок, вибираючи, куди поїхати у квітні, зверніть увагу на Карпати. Погода у квітні й травні створює сприятливі умови для сплавів гірськими річками. Найбільш мальовничі краєвиди відкриваються з річок Чорний Черемош, Чорна тиса, Прут.

rafting-444743_1280.jpg

Крім того, Карпатський регіон вражає різноманітністю квіткових локацій. Поблизу села Колочава Закарпатської області в березні розквітає Долина крокусів. Ця рослина офіційно називається шафран Гейфеля та також, як проліски, занесена до Червоної книги України. Неподалік від міста Хуст, в урочищі Кіреші, у квітні й травні можна побачити квітучу Долину нарцисів.

крокусы.jpg

Ще одне місце, яке стає особливо привабливим навесні, – місто Ужгород. Крім головної визначної пам'ятки – Ужгородського замку – в місті знаходиться найдовша в Європі липова алея. На сусідніх від неї вулицях висаджені сотні дерев сакури. У період їх цвітіння тут проходить фестиваль «Сакура-Фест» з концертами, ярмарком, творчими конкурсами. Приїхавши на фестиваль, винайняти квартиру в Ужгороді подобово без посередників можна на Doba.ua.

сакура ужгород.jpg

Нарешті, травневі свята – ідеальний час для того, щоб насолодитися краєвидами національних природних парків і заповідників. Один з найстаріших в Україні – біосферний заповідник «Асканія-Нова». Він входить в список «7 чудес України». На його території в природному середовищі живуть бізони, коні Пржевальського, благородні олені, муфлони. Для туристів організовують екскурсії, одна з найцікавіших – «Ретрофотосафарі».

аскания нова.jpg

Якщо «Асканія-Нова» – ідеальне місце для фотополювання за різними тваринами, то Дунайський біосферний заповідник підійде для любителів бердвотчінга – спостереження за птахами. Дунайський заповідник знаходиться в Одеській області. Більшу частину його територій займають водно-болотні угіддя, тут живуть птахи різних видів: пелікани, орлани, баклани, гусаки.

Частина заповідника розташована в околицях Вилкове. Це місто відоме як «українська Венеція». Замість звичних вулиць тут – канали, якими місцеві жителі пересуваються на каное і човнах. Екскурсія заповідником із зупинкою у Вилковому може стати хорошим варіантом для відпочинку на Великдень. Винайняти житло у Вилковому подобово можна в каталозі сайту Doba.ua.

дунайский заповедник.jpg

Зовсім скоро природа почне прокидатися від зимової сплячки. Рекомендуємо не відкладати планування відпустки на останні дні, а вже зараз визначатися, де хотілося б провести весняні канікули. Україна здатна здивувати красивими пейзажами в будь-яку пору року. Який би напрям ви не вибрали, бажаємо гарної погоди та яскравих нових вражень!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки