Головна  / Блог / Куди поїхати? / Відпочинок в Карпатах навесні

Відпочинок в Карпатах навесні

Про відпочинок у горах зазвичай згадують або взимку, коли схили вкриває сніг, або влітку, коли хочеться втекти від галасливого міста. Але весняні Карпати можуть принести не менше задоволення. Адже це і мальовничі краєвиди, і повноводні водоспади, і кристально чисте повітря, і при всьому цьому ще бюджетний відпочинок, оскільки в міжсезоння ціни на житло падають. Що може бути романтичніше, ніж весна в горах? В цьому матеріалі розкажемо, куди поїхати в Україні навесні та що робити в горах.

карпати квіти 1.jpg

Особливості весняного відпочинку в горах

У горах сніг, як правило, тримається до квітня. Тому відпочинок в Буковелі навесні цілком можливий. У березні ще можна вирушити на схили та покататися на лижах і сноуборді або відвідати екстрим-парк.

А ось в середині весни стає зовсім тепло, і примхлива карпатська погода найбільш буяє опадами. Але вона настільки примхлива, наскільки й мінлива. Тому довготривалих дощів цілком може і не бути. Хай там що, негоду завжди можна перечекати в якій-небудь колибі за дегустацією гуцульської кухні.

ресторан колиба карпати.jpg

Чим зайнятися в Карпатах навесні

Навесні в Карпатах не так багато туристів. Однак це не означає, що із закриттям гірськолижного сезону робити в горах нічого. Навпаки, розваги в Карпатах навесні – на будь-який смак:

  • катання на велосипедах або квадроциклах;

  • пейнтбол;

  • піші прогулянки Карпатами;

  • ловля форелі;

  • лазня в лісі або купання в чанах;

  • плавальний басейн;

  • оздоровчий масаж;

  • мініферми;

  • екскурсії;

  • гастротури.

Можна замовити організований тур в Карпати та доєднатись до туристичної групи, а можна скласти індивідуальний маршрут та список розваг, який точно буде вам до смаку. З житлом в горах проблем немає, туристам пропонують відпочинок в готелях, затишних котеджах і в будиночках від власників. Кожен може підібрати варіант до душі.

карпати намет.jpg

Про що варто знати, збираючись на відпочинок в гори

Попри відносно спокійне життя в західних регіонах, існують певні обмеження та правила безпеки, яких треба дотримуватись подорожуючи Україною. Під заборону підпадають прогулянки, походи та сплави маршрутами біля критичної інфраструктури, відвідування туристичних локацій, які розташовані поблизу кордонів. Також діють обмеження щодо відвідування деяких гірських маршрутів, водойм та лісів. Наприклад, на Закарпатті закритою є частина Ужанського національного природного парку та Карпатського біосферного заповідника, а в Івано-Франківській області заборонено кататись у лісах на джипах та квадроциклах. 

Перед тим, як планувати поїздку, обов’язково перегляньте актуальну інформацію щодо правил безпеки на сайті Державного агентства розвитку туризму.

Топ-7 місць, куди поїхати в Карпати навесні

Куди поїхати навесні? Є кілька популярних напрямків для відпочинку в цю пору року.

1. Верховина 

Це селище міського типу знаходиться в найвищій частині Карпат. Це рай для рибалок, грибників, любителів сплавлятися гірськими річками та підкорювачів гірських вершин. Ціни на подобове житло у Верховині дешевші в приклад Буковелю, тому без серйозних збитків для гаманця можна затриматися тут і довше.

Але пам'ятки Верховини – це не тільки природа. У селищі є величезна кількість музеїв, в яких можна ближче познайомитися з гуцульською історією, побутом і культурою. Серед популярних туристичних локацій – Музей гуцульської магії, оглядова вежа, з якої відкривається неймовірний краєвид на гірські ландшафти та річку Чорний Черемош, музей «Штопора», який також є дегустаційним залом. Відпочинок у Верховині буде незабутнім!

верховина карпати.jpg

2. Ворохта

У цьому селищі не так багато музеїв в порівнянні з Верховиною, проте є незвичайний арковий міст-віадук, побудований ще австрійцями. Крім того, у Ворохті є церква Різдва Богородиці, яка є пам'ятником гуцульської архітектури XVII століття. Серед розваг – сплави гірською річкою, купання і, як варіант, скелелазіння.

віадук ворохта.jpg

3. Пилипец

Відпочинок у Карпатах навесні був би неповним без Пилипця. Якщо говорити про найкрасивіші місця Карпат, варто згадати про один з найбільших водоспадів – Шипіт, який знаходиться якраз тут.

Поблизу від Пилипця – унікальне джерело природної мінеральної води. А в самому селі – велика кількість кафе, готелів і SPA-салонів.

пилипець водоспад шипот.jpg

4. Шаян

Села в Карпатах дуже харизматичні. У кожного є своя особливість. Особливість села Шаян – поза сумнівом, курорт з чудодійними мінеральними водами та лісисті гори. Сюди приїжджають як за оздоровленням, так і просто приємно проводити час за риболовлею, катанням на човнах озерами та іншими розвагами. Якщо є бажання, можна проїхати на машині до термальних вод «Косино» – вони не так далеко.

шаян рибалка.jpg

5. Східниця

Ще одне місце, яке описується епітетом «унікальне». Близько 40 джерел з лікувальними мінеральними водами є в Східниці! Повітря тут зі зниженим вмістом кисню та підвищеним ароматом різних трав, а ще є лікувальні грязі.

сходница источник.jpg

6. Солотвино

Солотвино – відомий лікувально-оздоровчий курорт, який відрізняється наявністю соляних шахт і соляних озер. Сюди приїжджати потрібно виключно за здоров'ям.

солотвино.jpg

7. Яремче

Відпочинок в Яремче навесні прекрасно підійде для сімей. З одного боку, в місті є чимало пам'яток, серед яких водоспад Пробій, який особливо повноводний саме навесні, скелі Довбуша, скеля «Слон», водоспад «Дівочі сльози», підвісний міст, зоопарк. А з іншого – все той же карпатський колорит, близькість гір і населених пунктів, в яких також можна знайти масу цікавого для себе.

яремче.jpg

Весна – прекрасна пора року. А весна в Карпатах – тим паче! А щоб подорож принесла лише гарні враження, ретельно плануйте маршрут, дізнавайтесь заздалегідь про розклад роботи туристичних локацій і наявність укриттів поблизу зупинок. Мандруйте та наповнюйте своє життя гарними спогадами!

До речі, саме у західній Україні знаходяться найкращі санаторії України.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки