Головна  / Блог / Куди поїхати? / Відпочинок в Одеській області на морі

Відпочинок в Одеській області на морі

- Значить, я нічого не втрачаю, зібравшись в Одесу?

Він, не замислюючись, відповів:

- Ви вже втратили! Ви дарма втратили тридцять років вашого життя.

© А.Аверченко

Наближається літо, саме час подумати про майбутню відпустку. Оскільки питання з відкриттям кордонів поки залишається без відповіді, найкращим варіантом для відпустки в цьому році стануть українські курорти.

Через незнання, відпустка на курортах Одеської області може представлятися занадто дорогою. Курорти Чорноморського узбережжя мають репутацію VIP-рівня з завищеними цінами. Але на ділі, якщо проїхати вздовж Одеської області, можна зустріти досить різнопланові куточки. Нічні клуби просто неба, пляжі Блакитного прапора, безлюдні морські коси, наметові містечка і ресторани на воді в тіні. У цьому матеріалі розберемо плюси та мінуси відпочинку на Чорному морі в Україні в кожному з курортів окремо.

Відпочинок в Южному

Перша зупинка біля Одеси – селище Южне, на кордоні з Миколаївською областю. Офіційні путівники кажуть про те, що відвідувачі курорту – переважно сімейні пари з малюками та прихильники розміреного тихого відпочинку. Це невелике містечко можна обійти буквально за один день.

Курорт активно розвивається та запрошує гостей в китайський сад і сучасний спортивний комплекс. І нехай в кількості пам'яток Южне поступається Одесі, воно виграє шляхом більш доступного житла, максимально чистих вулиць та чуйності місцевих жителів. Їдемо далі.

відпочинок в Южному

Відпочинок у Фонтанці

Трохи південніше починається пляжна смуга курортного села Фонтанка. Ця місцевість розтягнулася на 2,5 кілометра та поділена на три ділянки. Курортна зона викликає досить суперечливі враження у відпочивальників. Одні відчайдушно нарікають на глинисті ґрунти, зсуви з обривів на березі біля моря, на велику кількість каменів і велику кількість туристів. А інші з захопленням радять заїхати на Фонтанку-1, на пляж Занзібар. Щоб скласти своє враження про відпочинок на цьому курорті, можна винайняти квартиру в Фонтанці.

Старе узбережжі облагороджене та очищене, завдяки чому пляж отримував нагороду Блакитного прапора. Є дві зони – доросла та дитяча, але відрізняються вони в основному наявністю майданчиків для малюків. На пляжі та поряд з ним є ресторани та кафе, а ось нічних тусовок тут годі й шукати, за цим краще їхати в сусідню Лузанівку.

оренда житла Фонтанка

Відпочинок у Крижанівці

Від Одеси нас відділяє лише Крижанівка. Це село, де можна винайняти квартиру біля моря та відпочити на березі Одеської затоки з найменшою кількістю сусідів. Щоб пообідати свіжими мідіями в ресторані, потрібно буде поїхати до обласного центру. Туристи найчастіше зупиняються тут в приватних будинках у місцевих жителів або знімають номери в міні готелях. Тут сподобається тим, хто хоче лише купатися в морі та засмагати на пляжі. Особливих розваг ні для дорослих, ні для дітей на цьому курорті немає.

відпочинок у Крижанівці

Відпочинок у Чорноморську (Іллічівськ)

Наступний пункт відразу після Одеси – Чорноморськ. Пляж цього курорту також нагороджувався Блакитним прапором. Тут дійсно облагороджена пляжна зона, є кабінки для переодягання, душові кабінки та громадські вбиральні.

Відпочивальників тут завжди багато, місця починають займати з самого рання. Розважають гостей численні ресторани, кафе, атракціони. Однак, є і мінуси – бездомні собаки вільно гуляють пляжем і відчувають себе тут комфортно. Перш ніж винайняти житло біля моря в Чорноморську, уточнюйте у власників з питанням конкретну відстань до моря.


відпочинок в Іллічівську

Відпочити у Грибівці та Санжійці

Трохи південніше сусідять два села Овідіопольського району – Санжійка та Грибівка. У першому селі м'який піщаний пляж і мала кількість відпочивальників, є фотогенічний маяк. Не всі знають, але за невелику кошти, на нього можна піднятися й оглянути  курорт з висоти. Баз відпочинку та нічних закладів тут особливо немає, туристи, які тут відпочивають, обирають проживання в наметах.

За більш традиційним гучним відпочинком заглянемо в Грибівку. Ось тут і туристів багато на невеликому пляжі, і дискотеки шумлять до ранку. Відпочивальники позитивно відгукуються що до комплексів «Хвиля» та «Золотий колос», але сім'ям з малюками краще селитися в приватному секторі на другій лінії. У воді багато черепашок і дрібних рибок, працює невеликий луна-парк, якщо є бажання, можна орендувати катер або яхту.

відпочинок в Грибівці

Відпочити у Білгород-Дністровському

Далі наш маршрут пролягає через Білгород-Дністровський. Їдуть сюди переважно на екскурсію до Акерманської фортеці. Екскурсія займає один день, розваг біля Дністровського лиману небагато. Пляж тут чистий, в основному через невелику кількість відпочивальників. Приємний бонус – вранці біля води можна зустріти маленьких крабиків. Вид з берега приголомшливий, але не будьте занадто безтурботні, бо тут нерідко можна зустріти представників ромської національності.

відпочинок на морі

Відпочинок у Кароліно-Бугазі

За шоколадною засмагою ми заїдемо в Кароліно-Бугаз. Пустельний курорт з кількома кущами та майже без затінків подарує вам шоколадний відтінок шкіри. Село розділене залізничним полотном на дві частини, але пляжі вражають простором. Єдиний мінус – велика кількість недобудов прямо біля пляжу. Але якщо дивитися не на стіни, а в бік горизонту, то велика ймовірність побачити в морі дельфінів. Торгових точок і сувенірних крамниць тут небагато, дитяча розважальна зона є лише в центральній частині. У Кароліно-Бугаз приїжджають на відпочинок з наметами, а за веселощами їдуть далі.

сняти житло в Кароліно-Бугазі перша лінія

Відпочинок у Затоці

А далі – Затока. Сама собою комфортна відпустка на березі моря і Дністровського лиману доповнюється великою кількістю ресторанів і нічних закладів. Зняти кімнату в Затоці можна недорого, але умови в такому випадку будуть скромними.

Гуляючи селищем, дивіться під ноги, з лиману часто виповзають вужі. І не забудьте й про репелент, бо від комарів вечорами дійсно доводиться рятуватися. У високий сезон туристи тут катаються на надувних бананах, стрибають з парашутом, плавають на яхтах. Але не завжди на пляжі вистачає туалетів і сміттєвих баків.

Затока орендувати житло дешево

Відпочинок у Сергіївці

Розташована трохи південніше Сергіївка не гуде музикою, але повністю виправдовує статус морського курорту. Вода в морі прозора, пляжі широкі й тихі, повітря чисте. На ринку продають свіжовиловлених креветок та мідій. Гуляючи берегом, будьте готові, що далеко від центру ви цілком можете зустріти групу нудистів.

Крім цього Сергіївка славиться тим, що тут можна поправити здоров'я, грязі Шаболатського лиману застосовуються в лікувальних цілях від різних хвороб. Можна заселитися в один з будиночків у місцевих, а лікування замовити в санаторії.

відпочинок під Одесою

Відпочити у Курортному, Лебедівці та Катранці

Зовсім поруч є ще три курортних села, де можна поправити здоров'я. Село Курортне розташоване біля Шаболатського лиману. Проживання та харчування тут недорогі, в основному через те, що курорт тільки розвивається. Поруч, в Лебедівці, з білосніжним чистим пляжем межує дубовий ліс. Трохи глибше від берега – сосновий ліс. Якщо прогулятися вздовж мису, то можна зустріти поклади блакитної глини, подихати випарами лиману. Але на пляжах все максимально аскетично, без навісів і душових кабінок. Шанувальникам кемпінгу тут точно сподобається. Відразу за базою «Хвиля», за поворотом, можна жити в наметах безкоштовно, а трохи глибше в лісі розташувалася платний, обладнаний кемпінг-майданчик.

Трійцю завершує село Катранка, розташоване між двома озерами. Сюди їдуть як на мінерально-грязьовий курорт, оскільки лиман Шагани також широко відомий своїми цілющими властивостями. Звідси їдуть на екскурсії в Дунайський біосферний заповідник. На курорті ще відчувається відгомін радянської рекреації. Бази відпочинку перетерпіли максимум косметичний ремонт, банкоматів немає, Wi-Fi тільки в деяких закладах. Але природа все перекриває – можна засмагати біля моря, гуляти біля лиману та рибалить в озерах.

курорти Одеської області

Відпочинок в Татарбунарах

У районному центрі, в Татарбунарах, курортна зона вважається однією з найбільш екологічних на узбережжі. Віддаленість від промислових підприємств і водночас близькість до озера та лиману. Що може бути більш заманливим для шанувальників екотуризму? Якщо ви придивитеся до води, то помітите крабів, а вдалині – дельфінів. Атракціони на пляжі розраховані в основному на дітей, а дорослі туристи можуть пограти у волейбол або взяти в оренду обладнання для дайвінгу.

де краще відпочити під Одесою на морі

Відпочити у Вилковому

Місто на воді в дельті Дунаю кілька століть назад уподобали старовіри, які живуть тут по сей день. Це чи не найзеленіший курорт Одеської області, вулицями тут плавають катери та човни. У будинках пахне яблуками, медом і вином. А ось купатися тут не радимо, тому що Дунай має сильну течію. Залишитися на пару днів тут, звичайно можна, тим більше що місцеві здають недороге житло. Але в основному сюди приїжджають на екскурсію в Дунайський біосферний заповідник і за частуваннями.

відпочинок на морі Одеса

Відпочити в Ізмаїлі

Наш експрес-тур курортами Одеської області завершується в найпівденнішій точці країни – Ізмаїлі. Попереду кордони з Румунією та Молдовою, а навколо – зелене містечко з багатою історією. Тут в симбіозі змішалися музеї та санаторії, тому відпочинок тут не стільки пляжний, скільки культурно-освітній. Якщо ви хочете засмагати або купатися в Чорному морі, то краще обрати інший курорт. Тут більш популярні сплави на байдарках, оглядові екскурсії на руїни Ізмаїльської фортеці та фітотерапія у місцевому санаторії.

відпочинок в Ізмаїлі

Не залежно від того, вирішили ви поїхати на море в Одесу або на інший курорт, потрібно прорахувати бюджет, продумати дозвілля і зібрати хорошу компанію. І тоді відпустка точно пройде добре. Рекомендуємо заздалегідь бронювати житло, щоб встигнути «зловити» бажані апартаменти на потрібні дати.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки