Головна  / Блог / Поради туристам / Відпочинок за 100 доларів в Україні: міф чи реальність?

Відпочинок за 100 доларів в Україні: міф чи реальність?

Подорожі – справа досить витратна, і не кожен може собі дозволити, наприклад, провести вихідні у Львові. Сьогодні доведемо вам, що бюджетний відпочинок в Україні – це не паралельний всесвіт.

Найбільш «дешеві» міста в Україні

Насправді, Україна прекрасна кількістю недорогих міст. До того ж практика показує: чим західніше місто, тим воно дешевше.

Тернопіль

Це дуже затишне місто, в якому всі головні визначні пам'ятки знаходяться максимально компактно. Їхати сюди однозначно потрібно заради Театральної площі з величним драматичним театром, бульвару Шевченка з його фонтанами, ще однієї пішохідної вулиці Сагайдачного, яку прикрашає красива церква Непорочного зачаття Пресвятої Діви Марії, заради замку XVI століття та знаменитого Тернопільського ставу.

тернополь театр.jpg

Хмельницький

Є поширена думка, що у Хмельницькому дивитися нема чого. Але так в основному говорять або місцеві жителі, у яких замилилися очі, або ті, хто в Хмельницькому ніколи не був. А насправді це чисте та доглянуте місто з прекрасною пішохідною вулицею Проскурівською, фонтанами у парку Шевченка, кількома оригінальними пам'ятниками (чого варті хоча б барон Мюнхгаузен і «Пішак») і величезним парком імені Чекмана, який розгорнувся на набережній Південного Бугу. До речі, згідно з рейтингами, які розповідають, де краще жити в Україні, Хмельницький, несподівано для багатьох, займає високі місця.

Хмельницкий парк имени Чекмана.jpg

Мукачево

Дивовижне місто, центр якого – площа Миру – виглядає, немов декорація до якогось історичного фільму. А замок Паланок, який стоїть на високій горі, – головна його прикраса. У Мукачеві можна недорого відпочити та, головне, дуже смачно поїсти – закарпатська кухня нікого не залишить байдужим.

мукачево замок паланок.jpg

Ужгород

Не менш бюджетним є й обласний центр Закарпатської області. В Ужгороді також є замок, хоч і не такий атмосферний та «казковий», як в Мукачево, а ще безліч прогулянкових зон і найдовша в Європі липова алея, якою пишаються всі городяни. Варто відзначити, оренда квартир на добу в Ужгороді – одна з найдешевших в Україні.

ужгород.jpg

Чернівці

Дуже цікаве й до того ж досить бюджетне місто – український «маленький Відень» Чернівці. Знаменитий університет, музично-драматичний театр, а також переплетення різних культур і неповторна атмосфера міста з історією щорічно приваблює до Чернівців тисячі туристів. Заклади на пішохідній вулиці Кобилянської дешевими назвати складно, але в цьому плані є варіанти.

черновцы.jpg

Чернігів

Місто церков буквально пашить історією. Доглянутий, чистий, в тому числі екологічно, і багатий на легенди Чернігів закохує в себе всіх туристів. До того ж, тут можна винайняти недороге житло подобово, вибір апартаментів вражає.

чернигов пушка.jpg

Як економно відпочити

Досвідчені мандрівники вміють економити буквально на всьому – починаючи з дороги та закінчуючи харчуванням. Наприклад, плануючи поїздку, можна вибрати плацкартні квитки за прийнятною ціною або скористатися сервісом BlaBlaCar (при цьому радимо звертати увагу на рейтинг водія та відгуки клієнтів).

Велику роль відіграє й сезонність. Якщо ви плануєте в Одесу на вихідні, то набагато дешевше поїздка обійдеться в «не сезон» – наприклад, восени. У цей час ціни на апартаменти істотно падають, і недороге житло в Одесі подобово стає доступним.

Те ж стосується і Львова. Хоча в одному з найкрасивіших міст країни ціни й так прийнятні, вибрати недороге житло у Львові подобово – завдання здійсненне.

Львов.jpg

При пошуку недорогих закладів радимо «юзати» Tripadvisor, щоб не промахнутися в співвідношенні «ціна/якість». Визначитися з вибором кафе чи ресторану допоможуть відгуки відвідувачів та спеціальні розділи «Помірні ціни» та «Смачно й недорого». Так що де поїсти в Києві, найдорожчому місті України, так, щоб не залишити в закладі весь закладений на поїздку бюджет, ви без проблем знайдете.

 Щоб ще більше мінімізувати витрати, можна купувати продукти самостійно та готувати їжу безпосередньо у квартирі, а з собою в дорогу брати сендвічі або обід в судках.

Нарешті, продумуючи тур по Україні, хтось звертається до професійних екскурсоводів. Безумовно, безліч цікавої інформації та фактів – гарантовані, однак бюджетним такий відпочинок буде навряд чи. У цьому випадку на допомогу прийде улюблений смартфон: побудуйте туристичний маршрут по Google Maps, а інформацію про визначні пам'ятки шукайте в численних відкритих джерелах.

туристы в городе.jpg

Недороге житло в Україні: де знімати

Ясна річ, що варіант з номером в гарному готелі при ліміті в 100 доларів сам собою відпадає, і потрібно розглядати економне житло. В цьому плані широкий розбіг і за якістю апартаментів, і по їх вартості пропонує сервіс Doba.ua. Фільтр «Від дешевих до дорогих» дозволяє розглянути найбільш бюджетні варіанти та вибрати найбільш відповідний. Ви не повірите, але заплатити за квартиру в Києві подобово 300 грн – завдання здійсненне!

Якщо резюмувати все вищесказане, то з розрахунку 100 доларів на місто за станом на 2020 рік реально влаштувати міні-відпустку навіть в столиці. Змоделюємо ситуацію: ми хочемо відправитися з Луцька до Києва на вихідні.

  • Квитки в плацкарт туди й назад обійдуться приблизно в 300 гривень на одну людину.

  • На те, щоб винайняти житло подобово, до того ж непогане та не в «кінці географії», піде ще 1000 гривень (по 500 за добу).

  • Таким чином, ще 45 доларів залишається на проїзд, їжу та розваги. В принципі, при такому розкладі можна навіть дозволити собі сходити в недороге кафе – такі в Києві теж є.

киев панорама.jpg

Так що все можливо, і 100 доларів на подорож – теж гроші. Головне – як це не банально, бажання відкривати для себе нові міста та вбирати все розмаїття України!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки