Головна  / Блог / Куди поїхати? / Відпустка наприкінці зими – куди поїхати?

Відпустка наприкінці зими – куди поїхати?

Перша половина зими проходить швидко в очікуванні свят та новорічного дива. А друга половина погрожує затягнути в лютневу депресію. Щоб цього уникнути, пропонуємо вирушити в невелику подорож. Де відпочити в Україні взимку, читайте в нашому матеріалі.

Зимова відпустка за кордоном

Виїзд за межі України наразі обмежений, проте відпочинок за кордоном залишається можливим для жіночої половини нашої країни. Відпустка з подругами або з мамою – хороша можливість провести час в безпечному місці та зарядитись гарними емоціями, щоб повернутись з новими силами та продовжити працювати й підтримувати країну. 

Не можна сказати, що зима в Україні сувора, але все ж ближче до її кінця хочеться тепла. Ідеальним місцем для пляжного відпочинку безумовно стануть Мальдіви. Температура повітря і моря там комфортна для плавання та засмаги. А ось Туреччина для купання в лютому не підійде. Але в цій країні можна нарешті присвятити час знайомству з культурою. Памуккале, термальні джерела, середньовічні фортеці, дивовижний і неосяжний Стамбул – те, заради чого потрібно летіти до Туреччини взимку. До того ж ціни в лютому менш кусючі.

океан.jpg

Якщо говорити про зимові курорти за кордоном, то цінителі активного відпочинку будуть в захваті від Словенії та її курортів: Голте, Маріборське Похорьє, Церкно, Вогель та особливо мальовничий – Краньська Гора. Також до бюджетних варіантів зимового європейського відпочинку можна віднести курорти Лівіньо в Італії, Боровець в Болгарії, Гріндельвальд у Швейцарії та Ле-Уш у Франції. 

Куди поїхати в лютому в Європу за враженнями – так це в Чорногорію. Відпочити на пляжі не вдасться, але відчути подих весни – напевно. Сміливо орендуйте автомобіль і вирушайте уздовж узбережжя досліджувати невеликі затишні містечка, починаючи з Будви.

черногория.jpg

Лютий – куди поїхати в Україні

В Україні лютий – найвигідніший місяць для поїздок в гори. Відпочинок в Карпатах на двох в цей період обійдеться істотно дешевше, ніж «в сезон». А погода, як і раніше буде сніжною, тому покататися на лижах і сноуборді вдасться сповна. Радимо вам вибрати щось недалеко від підйомника. У Карпатах житло в цей час можна зняти без проблем в будь-якому місці.

Національний заповідник «Давній Галич», музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття, а також музей писанки в Коломиї, природні скарби Яремче – все це пропонує Івано-Франківщина. Будиночок в Яремче вже чекає вас – бронюйте його на Doba.ua і проведіть незабутні канікули в дивовижному краю!

подъемник.jpg

Якщо ви любите активне проведення часу, але гірські схили не приваблюють, то в мегаполісах є кілька інших цікавих локацій: відвідайте океанаріум або парк розваг «Зимова країна на ВДНГ» в Києві, а також роллердром «Айс хол» в Харкові. Тут проводять тренування з фігурного катання на роликах для маленьких та дорослих мрійників. Житло в Харкові подобово в середньому коштує 500-700 гривень, але є варіанти й дешевше.

Красиві місця в Україні взимку неможливо уявити без Тунелю кохання в Клевані. Помилково думати, що приїжджати в Рівненську область найкраще влітку. Якраз навпаки: влітку в Тунелі кохання багато комарів, і соковиті фотографії захмарюються спогадами про те, в яких умовах вони робилися. Взимку виходять не менш атмосферні кадри, і до того ж без всяких «випробувань» на міцність.

За романтикою також варто їхати в Кам'янець-Подільський і Чернівці. Перше місто «лампове» в будь-який сезон, башти місцевої фортеці вражають однаково і під снігом, і на тлі літніх пейзажів. А столиця Буковини заряджає молодіжною енергетикою. Ще один замок є в Житомирській області. Замок-музей Радомисль знаходиться в практично однойменному місті Радомишлі. Побувати в ньому повинен кожен мандрівник. Це однозначно додасть настрою!

Радомышль.jpg

Для гастротуру найкраще підходить Закарпаття. Раніше щороку взимку в обласному центрі проводили млинцевий фестиваль «Ужгородська палачінта» – аналог Масляної. Наразі такі масштабні заходи не проводять, але це не зробить гастроподорож Закарпаттям менш насиченою. В цьому регіоні є маленькі та великі сироварні, виноробні, пивоварні та багато колоритних ресторанів, які готують закарпатські страви з локальних продуктів. 

А якщо хочеться більш природного відпочинку, вирушайте на зимову риболовлю на Шацьких озерах. Тамтешні водойми до кінця зими покриваються шаром льоду, і з'являється можливість піймати гарний улов. Людей взимку тут мало, а ось риби – навпаки. Причому рибалка може бути різноманітною не тільки з точки зору улову, адже Шацькі озера – це не лише Світязь. Міняти озеро можна хоч кожен день.

удочка.jpg

Нарешті, зима – це час для оздоровлення. Винайняти квартиру в Трускавці буде коштувати в районі 500 гривень, та й в цілому відпочити в цьому місті можна досить бюджетно. І до того ж корисно для здоров'я. Але звертаємо увагу: перед вживанням мінеральної води обов'язково проконсультуйтеся з лікарем – у всьому важлива міра, в тому числі в лікуванні.

Гарного лютневого відпочинку!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки