Головна  / Блог / Куди поїхати? / Відрядження до Львова: шукаємо житло на добу

Відрядження до Львова: шукаємо житло на добу

Якщо вас з робочих питань закинуло до Львова, вам можна тільки позаздрити. Адже це романтичне місто прямо-таки сприяє прогулянкам. І спокуса насолодитися містом Лева нездоланна навіть при серйозному завантаженні. Після всіх запланованих справ ви напевно не втратите можливість познайомити із вечірнім Львовом. Сьогодні розповімо, що подивитися в найкрасивішому місті України в умовах обмеженого часу.

Де погуляти у Львові в неробочий час

Львів – це місто-пам'ятка і, щоб відвідати всі цікаві місця Львова, одного-двох днів, до того ж частково заповнених роботою, явно не вистачить. Щоб осягнути неосяжне, є безліч екскурсій по Львову. Але під час відрядження можливості зануритися в історію «професійно» може не бути. Тому продумаємо індивідуальний тур по Львову – благо, більшість пам'яток розташовані максимально компактно.

Логічно буде почати з Глинянської брами – це найбільш збережена частина оборонних споруд старого Львова та за сумісництвом в'їзд в Старе місто. Зайшовши в них, автоматично опиняєшся на території красивого Бернардинського монастиря XV століття. Саме тут знімали один з епізодів фільму про мушкетерів.

бернардинский монастырь 3.jpg

Якщо обійти монастир, то можна побачити міський музей-арсенал, який налічує понад 5000 одиниць зброї, починаючи ще з XI століття. За ним видніється Успенська церква, видатний пам'ятник епохи Ренесансу, яка поєднує в собі вежу Корнякта, каплиці Трьох Святителів і дзвіницю.

музей-арсенал.jpg

Взагалі місто заповнене пам'ятками. Якщо встати на площі біля Успенського собору, то можна побачити й знамениту порохову вежу, і королівський арсенал, і пам'ятник Івану Федорову, і блошиний ринок. А за останніми знаходиться улюблений багатьма туристами Домініканський собор – можливо, найкрасивіший і вже точно найвеличніший в усьому місті.

доминиканский собор.jpg

Від нього – прямий шлях до міської ратуші, символу Львова, що розташовується на Площі Ринок. При можливості обов'язково підніміться наверх і помилуйтеся містом з висоти пташиного польоту. На жаль, нерідко вихід на оглядовий майданчик закритий з різних причин, але сподіваємося, вам пощастить.

Ратуша львов.jpg

З ратуші Львів і всі храми Старого міста, включаючи Собор Успіння Діви Марії, що стоїть поблизу, відкриваються, як на долоні. Останній, попри свою зовнішню простоту, по внутрішньому оздобленню безумовно може конкурувати з Домініканським собором за звання найкрасивішого. Це єдина в місті готична пам'ятка.

Також в Старому місті рекомендуємо заглянути в мальовничий італійський дворик, що «причаївся» в глибині одного з будинків на Площі Ринок, оцінити каплицю Боїмів, храм Преображення Господнього та дуже харизматичний та атмосферний Вірменський собор.

итальянский дворик львов.jpg

Поблизу від Старого міста, але вже за його межами знаходиться ще один символ Львова – Оперний театр імені Соломії Крушельницької. Вхід до нього платний, але воно того варто: всередині театр виглядає не менш дивовижно, ніж зовні.

Оперный театр.jpg

Від театру по алеї прогуляйтеся до вулиці Коперника – її прикрасою є Палац Потоцьких, що зовні нагадує замок. Сьогодні в ньому розташовується музей європейського мистецтва.

Нарешті, від палацу Потоцьких рекомендуємо дійти до Львівського національного університету, собору святого Юра та костелу святих Ольги та Єлизавети. Та все це з легкістю можна відвідати за півдня. Звичайно, це далеко не все, чим славиться Львів, але все ж основна частина визначних пам'яток міста.

дворец потоцких.jpg

Бізнес-ланчі – де смачно та недорого поїсти

Недорого поїсти у Львові – завдання не з простих: в останні роки львівські ціни доросли до київських. Якщо ви бажаєте чогось харизматичного та популярного, то будьте готові розщедритися. Але, якщо є бажання, можна знайти й бюджетні варіанти.

Недорого у Львові, якщо вірити відгукам, в кафе «Цукор RED» і «Цукор BLACK» – вони відрізняються між собою не тільки «колірним» акцентом в назві, але й кухнями: в RED кухня європейська, в той час як в BLACK ухил в сторону американської.

цукор львів.jpg

Вкрай популярне місце – ресторан-музей «Арсенал», що знаходиться в будівлі музею-арсеналу. Ціни тут цілком помірні. Кращі бургери Львова – в неформальному закладі Epic Cheeseburger cafe.

У співвідношенні «ціна / якість» також рекомендуємо такі заклади Львова, як «Ресторація Бачевських» і театр пива «Правда». В останньому, попри назву, смачна кухня. Всі перераховані заклади знаходяться в центрі міста.

Варіанти подобово житла у Львові

Добова оренда житла у Львові –  один зі способів пасивного доходу для багатьох львів'ян. Тому варіантів для «стоянки» на сервісі Doba.ua – безліч. Тільки вдумайтеся, 420 пропозицій!

З огляду на передбачуваний маршрут, краще вибирати квартири в Галицькому районі подобово, оскільки саме Галицький район охоплює весь центр міста з його визначними пам'ятками.

Попри те, що сам Львів – місто відносно дороге, знайти недороге житло тут – завдання здійсненне: цінник апартаментів для подобової оренди починається всього від 250 гривень. Так що винайняти квартиру біля Площі ринок – не така вже й розкіш. За 350 гривень на добу вже йдуть цілком приємні варіанти.

львов последнее фото.jpg

Сподіваємося, наші поради допоможуть вам. А якщо так, то приємного відпочинку! Так-так, відпочинку – до роботи прекрасний Львів ну ніяк не розташовує.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки