Головна  / Блог / Куди поїхати? / Вікенд на Буковині: що цікавого подивитися в Чернівцях

Вікенд на Буковині: що цікавого подивитися в Чернівцях

Красива архітектура та насичене культурне життя робить Чернівці привабливим містом для туристів. За особливу атмосферу його називають «Маленьким Віднем». Перлиною міста є колишня резиденція митрополитів Буковини та Далмації. Пам'яток в Чернівцях і області чимало, щоб познайомитися з усіма, потрібно провести тут кілька днів літньої відпустки або відправитися в тур вихідного дня.

Пам'ятки Чернівецькій області

Подорожувати Чернівецькою областю в літній період – одне задоволення. Природа цього краю неймовірно мальовнича. Переконатися в цьому можна, відправившись на вивчення місцевих пам'яток.

Одна з найвідоміших туристичних локацій Чернівецької області – Хотинська фортеця. Побудована вона була ще в XIII столітті. До наших днів збереглися оборонні вежі, палац коменданта, офіцерські казарми та церкви – все це є частиною державного історико-архітектурного заповідника «Хотинська фортеця». Розташована цитадель на високому березі Дністра. Територія фортеці не раз служила знімальним майданчиком, тут знімали такі фільми як «Д'Артаньян і три мушкетери» та «Тарас Бульба».

Хотинская крепость.jpg

Плануючи відпочинок в Чернівецькій області влітку, варто звернути увагу невелике село Мигове, розташоване в мальовничій місцевості на схилах Покутсько-Буковинських Карпат. Тут круглий рік діє гірськолижно-туристичний комплекс «Мигово» з великим вибором розваг. Спортивні майданчики для гри в теніс, футбол і волейбол, відкриті літні басейни, скеледром, канатне містечко, альтанки для відпочинку на свіжому повітрі. Крім цього, відпочиваючи в Миговому, можна відправитися на екскурсію до Хотинської фортеці, покататися на велосипедах або конях або вибратися в піший похід і насолодитися гірськими пейзажами.

Мигово.jpg

ТОП-5 цікавих місць у Чернівцях

Провести кілька днів літньої відпустки можна і в самому місті. У Чернівцях є де погуляти та на що подивитися. Скласти маршрут можна самостійно, відштовхуючись від запропонованих пам'яток, а можна записатися на екскурсію Чернівцями та дізнатися про місто чимало цікавих фактів.

Першою локацією, яку необхідно відвідати, є Чернівецький університет. Колишня резиденція митрополитів Буковини та Далмації – головна архітектурна пам'ятка міста. Комплекс складається з трьох корпусів: Головного, Семінарського і Монастирського. Між ними – просторий внутрішній двір. Зараз в будівлі колишньої резиденції розміщуються головні корпуси Чернівецького національного університету імені Федьковича.

черновцы резиденция.jpg

Поруч з головним корпусом університету є парк імені Юрія Федьковича. Він є вишуканим зразком садово-паркового мистецтва. Приїхавши до Чернівців влітку, обов'язково варто прогулятися його тінистими алеями.

Ще одне гарне місце для літніх прогулянок – парк культури та відпочинку імені Тараса Шевченка. Він знаходиться в центральній частині міста та є візитною карткою Чернівців. Крім доглянутих алей, парк прикрашає фонтан, романтична скульптура Серце кохання, літній театр. А для розваг на території є атракціони.

парк шевченко.jpg

Гуляючи містом, можна побачити чимало площ. Головною є Центральна площа, вона знаходиться в самому серці міста. Тут розташована ратуша та будівля художнього музею в стилі віденського модерну. Звідси в різні боки йдуть вузькі вулички. Крім Центральної площі в Чернівцях є площа Пресвятої Марії, де знаходиться найстаріший на території Буковини колодязь, і Театральна площа, яку прикрашає Чернівецький театр імені Ольги Кобилянської.

театральная площадь.jpg

Вулиця з однойменною назвою є головною пішохідною вулицею міста. Тут розташовано безліч кафе, ресторанів і сувенірних магазинчиків. Місцеві легенди свідчать, що колись вулицю Ольги Кобилянської підмітали букетами троянд і забороняли тут ходити в брудному взутті.

улица Ольги Кобылянской.jpg

На околиці міста знаходиться ще одне обов'язкове для відвідування в теплу пору року місце – Чернівецький скансен. Це обласний музей народної архітектури та побуту, на території якого представлені дві експозиційні зони – «Хотинщина» та «Західне Подністров’я». У дерев'яних будинках правдоподібно відтворені інтер'єри, можна побачити старовинні предмети побуту, знаряддя праці та національний одяг.

черновицкий скансен.jpg

Де зупинитися на ніч в Чернівцях

Чернівці – одне з найбільших міст Західної України, тому проблем з тим, як дістатися сюди та де зупинитись – не буде. Але, щоб поїздка до Чернівців залишила після себе тільки хороші спогади, подбати про місце проживання краще заздалегідь. Подобову квартиру в Чернівцях зняти нескладно. У каталозі на Doba.ua представлений великий вибір житла від власників по всій Україні. Наявність фільтрів, докладного опису та актуальних фотографій допоможуть легко знайти квартиру подобово в Чернівцях.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки