Головна  / Блог / Куди поїхати? / Вікенд у Гданську: що подивитися за два дні

Вікенд у Гданську: що подивитися за два дні

Минулі вихідні команда Doba.ua провела в польському місті Гданськ. Чим там зайнятися та що подивитися за два дні – ділимося досвідом і гарними світлинами.

Гданськ – шосте за чисельністю населення місто Польщі, але розміри його невеликі. Два дні буде досить, щоб познайомитися з головними визначними пам'ятками. Окремий день можна виділити на поїздку в сусіднє місто – Сопот. Але про все послідовно.

Залізничний вокзал

Перше, на що звертаєш увагу, приїжджаючи до Гданська, – будівля залізничного вокзалу. Його вік вже переступив позначку в 120 років. До речі, у цього вокзалу є «брат-близнюк» у Франції, на станції Colmar.

вокзал гд.JPG

Вулиця Длуга та площа Длугі Тарг

У пішій доступності від вокзалу знаходиться головна вулиця міста – Длуга. Гуляти уздовж старовинних будинків, розглядаючи деталі, можна нескінченно.

улица длуга12.jpg

Якщо пощастить, можна зустріти колоритного містянина, який підгодовує голубів. Картина дуже нагадує кадр з відомого фільму «Сам удома 2».

голуби.JPG

Вулиця Длуга переходить в не менш красиву площу Длугі Тарг. Тут знаходиться ратуша Головного міста.

ратуша1.jpg

Набережна

А далі можна вийти до набережної річки Мотлави. Тут гостей чекають затишні кафе та ресторани.

набережная мотлавы.JPG

Серед споруд, розташованих уздовж набережної, особливо виділяються середньовічні ворота-кран. Це історичні міські ворота, які раніше виконували функцію підіймального крана. Сьогодні – це частина експозиції Центрального морського музею.

подъемный кран.JPG

Колоритні вулички

Місто переплітають красиві вулички. Окремої уваги заслуговує вулиця Маріацька. Тут розташовані старі бурштинові майстерні та ювелірні крамнички. Вітрини з прикрасами з бурштину виставлені прямо на вулиці.

улица мариацкая.JPG

Колоритні будиночки радують око й за межами головної вулиці. А архітектура нових споруд приємно вписується в загальну картину Гданська.

современные дома.JPG

Нічний променад

Гданськ прекрасний не тільки в денний час. Вночі його вулиці виглядають не менш романтично. Гостроверхі дахи будівель красиво підсвічуються, відбиваючись в тихій водній гладі річки Мотлави.

ночной гданьск.JPG

Побачити місто з висоти пташиного польоту можна, піднявшись на оглядовий майданчик Маріацького костелу. Правда для цього доведеться подолати понад 400 ступенів, 100 з яких – гвинтовими сходами. Але краєвид того вартий. Вхід до костелу вільний, але, щоб піднятися на самий верх, потрібно заплатити 10 злотих.

гданьск с высоты.JPG

Подорож до моря

Якщо в запасі є зайвий день або навіть пів дня, можна вирушити в сусіднє місто Сопот. Дорога на міській електричці займає близько пів години, квиток буде коштувати не більше чотирьох злотих в одну сторону.

город сопот.JPG

Сопот – місто-курорт на Балтійському морі. Тут розташований найдовший в Європі дерев'яний морський мол, який виходить у море на 500 метрів.

мол.JPG

Чайки тут майже ручні, не бояться сідати на поручні та можуть взяти їжу прямо з рук.

чайка.JPG

Поблизу молу, уздовж берега, плавають білі лебеді, також не обділені увагою щедрих на частування туристів.

лебеди.JPG

Поруч височіє тридцятиметровий старий маяк – одна з найкрасивіших архітектурних споруд міста. Нагорі є оглядовий майданчик.

маяк сопот.JPG

Родзинкою міста є «Кривий будиночок». Це торгово-офісний центр, відомий своєю незвичайною формою не тільки в Польщі, а й за її межами. Всередині розташований ресторан і кілька магазинів.

кривой домик.JPG

Гданськ і Сопот приємно дивують романтичною атмосферою та викликають бажання повертатися сюди знову і знову.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки