Головна  / Блог / Куди поїхати? / Вінниця – місто фонтанів

Вінниця – місто фонтанів

Фонтани завжди привертали увагу людей. З ними оживає будь-який парк або площа, місто стає нарядним. Шум води заспокоює, дозволяє розслабитися, а приємний бриз може охолодити в жарку пору року. У кожному місті знайдеться хоч один невеликий фонтанчик. А ось Вінниця по праву може пишатися своїми диво-фонтанами, деякі з яких стали світовими шедеврами.

Окрасою міста є найбільший в Європі плавучий фонтан «Roshen», розташований на річці Південний Буг. Він став одним із символів міста Вінниця та вже занесений до переліку пам'яток туристичних путівників Україною.


Романтична вечірня шоу-програма у форматі 3D справить на вас незабутнє враження і вразить своєю масштабністю.


Але якщо ви все ж приїхали до Вінниці, то не втрачайте шансу побачити якомога більше. Фонтан, який розташований в центральному парку ім. Горького, був побудований більше півстоліття тому, але навіть після повної реставрації в 2013 році зберіг свій стиль і первозданну форму. Він залишився саме таким, яким запам'ятався не одному поколінню городян. Зараз фонтан обладнаний 70 прожекторами, які в темний час доби підсвічують струмені всіма кольорами веселки, що не може не радувати жителів і гостей Винниці.


У теплу пору року обов'язково варто прогулятися в сквері Козицького, який в самому центрі Винниці. На території парку розташований оригінальний фонтан, біля якого можна випити прохолодних напоїв і відпочити. Також тут знаходиться символ міста, колишня водонапірна вежа, і оригінальне графіті, на тлі якого жителі і гості столиці найчастіше влаштовують оригінальні фотосесії.


У Вінниці є ще одне місце, яке не можна залишити без уваги – це Майдан Небесної сотні (раніше – Театральна площа). Площа ніколи не буває порожньою, тут проходять усі масштабні міські святкові заходи.


Вінниця приваблює туристів красою природи, цікавими пам'ятками. Вона поєднує в собі переваги сучасного обласного центру і провінційний виважений ритм життя.

У Вінниці, крім фонтанів, є багато дуже цікавих місць, які вам сподобаються, а може і не залишать байдужими. Тому, якщо ви плануєте воістину захоплюючий тур, додайте в свій маршрут це чудове місто. Великий вибір квартир на Doba.ua дозволить зручно розташуватися біля найвідоміших пам'яток міста.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки