Головна  / Блог / Куди поїхати? / Водні прогулянки в містах України

Водні прогулянки в містах України

Кращий відпочинок – це відпочинок у води. А що може бути приємнішим і романтичнішим, ніж водна прогулянка на теплоході або яхті, знайомство з новими містами та милування мальовничою українською природою? У цьому матеріалі ми розповімо про популярні водні прогулянки в різних містах України.

Київ

Логічно буде почати зі столиці. У Києві часто можна помітити теплоходи та катери, що пливуть по Дніпру. Можливостей для відпочинку в цьому напрямку дійсно багато. Річковий вокзал не працює за прямим призначенням, квитки купуються безпосередньо на місці або на сайті річного вокзалу.

речвокзал.jpg

Є кілька програм водних прогулянок

Маршрут «Панорама Києва» передбачає короткочасну прогулянку від Річкового вокзалу (посадка здійснюється з 10-го причалу) уздовж Набережного шосе до мосту Патона і назад. Ви зможете побачити старовинний Поділ, куполи храмів серед моря зелені, в тому числі дзвіницю Києво-Печерської лаври та деякі пам'ятники. Вартість такої прогулянки – 200 гривень.

Маршрут «Київське море» передбачає екскурсію тривалістю 3,5 години. При цьому її вартість вища у два рази – 400 гривень. Теплохід слідує від річкового вокзалу, далі до шлюзу, який з'єднує Дніпро і Київське водосховище. Головна особливість і інтерес цієї екскурсії – саме в шлюзуванні. Після проходження шлюзу теплохід виходить в Київське море, робить там одну петлю та повертається назад.

панорама киева.jpg

Маршрут «Дискотека на теплоході» займає півтори години та коштує 200 й 250 гривень в будні та вихідні відповідно. Ця програма підійде для тих, хто любить клуби та гучну музику. Кращі хіти та повний відрив на тлі вечірнього Києва не забудеться ніколи!

Маршрут «Устя Десни» – за назвою все зрозуміло. Він розрахований на тих, хто хоче помилуватися не тільки Дніпром, а й пейзажами однієї з найдовших річок України. Варто зазначити, дана програма розрахована тільки на вихідні та святкові дні. Її вартість – 300 гривень з людини.

устье десны.jpg

Маршрут «Межигір'я» – найтриваліший з усіх. Програма займає в цілому вісім годин і охоплює подорож не тільки на Київське море з проходженням шлюзу, але і тригодинну зупинку в Межигір'ї. Правда, вхід на територію парку зі знаменитою резиденцією оплачується окремо. А сама водна прогулянка коштує 500 гривень.

Маршрут «Оболонь» пролягає по Дніпру повз Подолу та Рибальського острова до набережної одного з районів Києва. Ціна поїздки – 150 гривень.

Маршрут «Осокорки» – аналогічний маршрут вихідного дня до одного з житлових районів, який багато хто називає «бетонними джунглями». Про комфорт життя в такому районі можна довго сперечатися, але те, що вид з річки на нього гарний, не заперечиш. Даний тур доступний тільки в суботу та неділю й обійдеться у 270 гривень.

теплоход на воде.jpg

Крім цих популярних туристичних програм є також дитяча програма з аніматором і романтична прогулянка з саксофоністом. Але куди цікавішими є тривалі круїзи Україною. Наприклад, з Києва до Одеси на теплоході «Принцеса Дніпра». Цей гранд-вояж охоплює відразу кілька міст і триває аж 13 днів, в ході яких туристи на оглядовій екскурсії знайомляться з головними визначними пам'ятками Києва, Запоріжжя, Херсона, Одеси, Кременчука та Канева, відвідують «українську Венецію» Вилкове. Проживання в комфортабельних каютах, маса вражень і фактів про улюблену країну, правда, коштує недешево – 25 тисяч гривень. Трохи менше коштує гранд-вояж Київ – Одеса – Фетешті з відвідуванням Києва, Запоріжжя, Херсона, Одеси, Вилкового, Ізмаїла і румунського міста Фетешть.

принцесса днепра.jpg

Крім того, в Києві діє міський крейсерський яхт-клуб, де можна на кілька годин орендувати яхту і покататися в будь-якому напрямку (домовлятись треба заздалегідь) – відмінно підходить, наприклад, для святкування дня народження. А любителі активного відпочинку вподобають катання на каяках по вечірньому Дніпру або на SUP-дошках – ці київські послуги нескладно знайти в Інтернеті.

яхт-клуб.jpg

Чернігів

Прогулянки на теплоході здійснюються в Чернігові з травня по жовтень, щодня крім понеділка. Міні подорож тривалістю одну годину починається від річкового вокзалу, що неподалік від Валу, проти течії до готелю «Брянськ», а потім уже за течією до залізничного мосту і назад. Квитки на теплохід купуються безпосередньо в касі річпорту перед відплиттям.

чернигов речпрогулка.jpg

Черкаси

Найширша частина річки Дніпро – в районі Черкас. Тому місцевий річковий порт не простоює. Захопливий круїз на теплоході тривалістю від 40 хвилин до 2 годин за прийнятну ціну точно запам'ятається, адже Дніпро тут масштабами нагадує море. Яхт-клуб також діє, тому яхти й катери можна орендувати, якщо є бажання.

черкассы.jpg

Харків

Покататися на каяках можна і в Харкові, адже це шанс побачити місто зовсім з іншого ракурсу. Маршрут проходить навколо Журавлівського гідропарку. Також в місті діє прокат байдарок. А ось Харківський центральний яхт-клуб знаходиться далеко – в Старому Салтові – це 30-40 хвилин їзди на авто. Прогулянка під вітрилом коштує від 600 гривень за годину. Хлопцям буде цікаво спробувати себе в ролі капітана на спеціальному майстер-класі (2200 гривень за 2,5 години), а дівчатам – влаштувати красиву фотосесію (800 гривень).

Харьков старый салтов.jpg

Запоріжжя

Туристичну славу великому промисловому місту приніс острів Хортиця. Це гордість не тільки Запоріжжя, а й всієї України. Щоб насолодитися його красою з води, є кілька маршрутів для прогулянок, найпопулярніший з яких проходить навколо Хортиці та охоплює шлюзування на греблі Дніпрогесу. Старт – від Запорізького річкового порту, висадка – на річковому вокзалі «Запоріжжя» біля Дубового гаю. Дорослий квиток обійдеться в 185 гривень, дитячий – в 160.

Запорожье.jpg

Бердянськ

У Бердянську вийти в Азовське море можна на піратській шхуні! Ця оригінальний задум прижився й полюбився багатьом. По-перше, це досить бюджетно. По-друге, на борт можна принести власні напої та розпити їх за зручним столиком. Нарешті, це просто дуже незвично, адже покататися на теплоході можна в багатьох містах, але відчути себе героєм фільму «Пірати Карибського моря» – тільки в Бердянську.

бердянск.jpg

Херсон

За водні прогулянки в Херсоні відповідає центр туризму і пригод «ХерсON». Через нього можна орендувати яхту на певний час і пройти під вітрилами з капітаном. Розмір яхти залежить від кількості охочих. У вихідний день прогулянка супроводжується цікавою екскурсією.

Херсон.jpg

Миколаїв

У Миколаєві водні прогулянки Південним Бугом пропонують три компанії. Покататися можна на катамарані «Олена», теплоходах «Анна-2» (рейси виконуються щогодини при завантаженні від 15 осіб) і «Хірург Юрженко» (при завантаженні не менше 35 осіб), а також на річковому трамвайчику. Відправлення проходять від пристані «Нижній БАМ».

Николаев.jpg

Одеса

В Одесі морські прогулянки під вітрилом уздовж Чорноморського узбережжя – не тільки в порядку речей. Доречніше буде сказати, що це одна з візитних карток Південної Пальміри. Звичайний запит «яхт-клуб» в Гугл-картах видає величезну кількість точок, де можна орендувати судно. Більш того, до ваших послуг і екскурсоводи, які можуть розповісти багато цікавих фактів про своє місто. Якщо пощастить, ви познайомитеся і з чорноморськими дельфінами. А для тих, полюбляє швидкість і драйв, від Морвокзалу за готелем «Одеса» відправляються катери.

В Одесі як місті, дуже орієнтованому на туристів, відбою від пропозицій немає. Ранкові прогулянки, екскурсія до Воронцовського маяка і на Аркадію, захід на море і, звичайно, рибалка. Кожен знайде свій ідеальний варіант морської пригоди.

Одесса.jpg

Вінниця

Річкові прогулянки у Вінниці починаються від причалу поруч з площею Героїв Чорнобиля. Прогулянка Південним Бугом відбувається на теплоходах «Микола Пирогів» та «Ляля Ратушна». За 45 хвилин вони «докинуть» вас до Сабарова, де можна собі на втіху відпочити на березі річки, біля красивої кручі, після чого відправитися назад за аналогічним маршрутом.

Винница.jpg

Луцьк

У столиці Волині судноплавною є річка Стир. У річкового порту на вулиці Шевченка доступна оренда катерів. Прогулянка займає близько години й закінчується на центральному пляжі, де розташовується пристань. А поруч з пристанню знаходиться парк культури і відпочинку імені Лесі Українки, тому річкова прогулянка автоматично перетікає в пішу.

Луцк.jpg

Тернопіль

А ось в Тернополі судноплавна не річка, бо вона занадто мала для таких завдань. Але в цьому славному місті є знаменитий Тернопільський став, який з лишком заміняє річку. У вашому розпорядженні два теплоходи, які відправляються від центрального причалу (він вниз по сходах від тамтешнього замку). Вони проведуть вас повз Острова кохання і парку імені Тараса Шевченка або до Далекого пляжу з висадкою, або здійснять коло і повернуть вас у вихідну точку.

Тернополь.jpg

Кам'янець-Подільський

У підзаголовок винесено назву міста, хоча насправді водні прогулянки по Дністру і Дністровському водосховищу відбуваються не з Кам'янця-Подільського – річка Смотрич там занадто мала, – а з села Устя, що знаходиться за пів години їзди від районного центру. Там вже Смотрич істотно ширше і впадає в Дністер.

Прогулянковий теплохід «Хотин» відвезе вас в однойменне місто зі знаменитою фортецею. Пропонуються й інші екскурсії – зокрема, в Бакоту або Врублівці. Але головне – це все ж подільські пейзажі, які неодмінно потрібно побачити!

каменец-подольский.jpg

Звичайно, розповісти про всі водні прогулянки у всіх містах України в рамках однієї статті неможливо. Але сподіваємося, що короткий огляд дав вам чимало корисної інформації та загальних відомостей про те, як провести свою міні відпустку в тому чи іншому місті нашої чудової країни. Осінь – це не привід йти в туристичну «сплячку», а якраз навпаки – час, відпочивши за літо, з новими силами пізнавати свою Батьківщину.




Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки