Головна  / Блог / Куди поїхати? / Європейські міста України

Європейські міста України

В Україні є всі, щоб бути топовою туристичною країною. У цьому матеріалі розповімо, у чому вона не тільки не поступається західноєвропейським країнам, а й перевершує їх.

Сучасні міста України

Багато мандрівників схильні порівнювати, що є в Європі, чого немає в Україні. Але українські міста поступово осучаснюються. Звичайно, не всі. Є і ті, що відстають. Але тенденція намітилася.

Якщо не брати до уваги архітектурні особливості – про них буде нижче – то в числі найбільш розвинутих міст можна назвати Київ, Вінницю, Харків, Чернігів, Маріуполь.

Київ – столиця, і цим все сказано. Вінниця вже давно міцно закріпилася в рейтингах кращих міст. Харків – її регулярний конкурент в них. Чернігів і Маріуполь активно розвиваються в останні роки, і той, хто бував в них, скажімо, два роки тому, зараз ризикує їх просто не впізнати.

Мариуполь.jpg

Елементи Європи в побуті України

Європа завжди починається з голови. Заяложена фраза, але в останні роки Україна повільно, але вірно йде в цьому напрямку, і туризм в Україні потихеньку розвивається Люди поступово перелаштовуються, якоюсь мірою окультурюються. Зокрема, спостерігається новий виток популярності велосипедів: в Києві, Вінниці та деяких інших містах з'явився велошерінг, місцева влада стала більше уваги приділяти велодоріжкам. В останньому особливо відзначився Маріуполь.

веолодорожка.jpg

Зміни торкнулися і раціону: люди активніше переходять на рослинну їжу. У магазинах розширився асортимент подібних продуктів, а в ресторанах з'явилися спеціалізовані меню. Крім того, люди починають стежити не тільки за власним харчуванням, а й більше уваги приділяти природі, відмовляючись від целофанових пакетів на користь екологічних торб. Та й в цілому сортування сміття поступово входить в наше повсякденне життя.

На жаль, цей процес нешвидкий, але, як то кажуть, терпіння і труд ... І далі за текстом.

сортировка муссора.jpg

Асоціація українських міст з європейськими

А тепер кілька слів про міста України, які треба відвідати, щоб відчути, що Європа наближається, а також про місця, завдяки яким нашу країну часто співвідносять з Європою.

Насамперед на думку спадає саме це місто. Архітектурно Львів схожий на Прагу і є одним з улюблених туристичних міст України – якщо не найулюбленішим. Більш того, це найбільш європейське місто України й за своїм духом. Тут регулярно проходять різні фестивалі, дуже розвинені IT-індустрія і наука. Рекомендуємо зняти житло у Львові подобово і вдосталь насолодитися європейською атмосферою.

львов.jpg

До слова про Польщу. Варшава і Краків – це міста-побратими Києва, так само як китайські Пекін і Ухань, німецькі Мюнхен і Лейпциг, італійські Рим і Флоренція, французькі Париж і Тулуза, а також фінські Гельсінкі з Тампере. Однак не з ними Київ зазвичай порівнюють, а з Будапештом.

Ріднять ці міста схожі пам'ятки. Наприклад, Миколаївський костел нагадує церкву святого Матяша. Хоча хтось заперечить, що він набагато більше схожий на Вотівкірхе у Відні. Ви можете переконатися в цьому особисто, знявши житло в центрі столиці. Наприклад, квартири подобово Палац «Україна» на Doba.ua – у вашому розпорядженні.

костел.jpg

Але є і більш залізний аргумент на користь Угорщини – Площа Героїв у Будапешті. Як і на Майдані Незалежності в Києві, домінантою є велика стела. Втім, і з Парижем у Києва теж є певні переплетення: внутрішнє оздоблення театру Франка схоже на Шатле в Парижі.

майдан киев.jpg

Якщо говорити про природні визначні пам'ятки, то багато хто знає про те, що Вилкове – це «українська Венеція», а Олешківські піски – це маленька Сахара. Але є і менш «розпіарені» аналогії. Наприклад, озеро Синевир неймовірно схоже на Чорне озеро в Чорногорії. Якщо ще не бували біля цієї містичної водойми посеред гір – рекомендуємо зняти житло в Карпатах і провести кілька днів у цих дивовижних краях.

синевир.jpg

Крім того, Україна пишається рожевими озерами, які вважаються рідкістю. Такий колір воді на сонці надає водорість Дуналіелла. У сенегальському озері Ретба – схожа історія.

розовое озеро.jpg

А ось родзинка озера неподалік від селища Олешня – не в кольорі води, а в його формі – формі серця. Озеро з такими ж обрисами є тільки в Японії.

озеро сердце.jpg

Одним з найкращих оглядових майданчиків України є вид на місто Заліщики, який обрамляє Дністровський каньйон. Подібну красу можна побачити тільки в Німеччині, де на схожому острові розташовується селище Оршольц.

Нарешті, в Україні є власне Памуккале, яким там пишаються турки. Знаходиться ця локація в Івано-Франківській області, в місті Калуш.

залещики.jpg

Якщо ж говорити про рукотворні визначні пам'ятки, то не можна не відзначити схожість вітряних млинів у Водяниках з їх «родичами» в Кіндердайку під Роттердамом. А мукачівський замок Паланок зовні дуже нагадує Бургхаузен в однойменному місті Німеччини. Головна прикраса Вінниці – світломузичний фонтан також має «побратима» – Кржіжікови фонтани в Празі.

ветряные мельницы.jpg

Нарешті, Україна частково «засвітилася» і в кіно. Ні для кого не секрет, що університет в Чернівцях називають «українським Гоґвортсом». Але якщо з Чернівецької області доїхати до Тернопільської, то можна побачити ще одне переплетення з фільмом про Гаррі Поттера. Йдеться про міст-віадук поруч Плебанівки Теребовлянського району, який ну дуже нагадує шотландський віадук з кіно.

виадук 1.jpg

Звичайно, це не всі подібності України з іншими країнами. Подорожуйте – і, можливо, ви самі, на свій подив, зробите подібне відкриття. А подобову оренду житла у своїх поїздках довірте Doba.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки