Головна  / Блог / Куди поїхати? / Як на долоні: найкрасивіші оглядові майданчики України

Як на долоні: найкрасивіші оглядові майданчики України

Будь-яке місто особливо гарне з висоти пташиного польоту. Саме тому оглядові майданчики з панорамними краєвидами завжди є головним центром тяжіння для туристів. Ми зібрали двадцять майданчиків в різних містах України з найгарнішими краєвидами.

Оглядові майданчики Києва

Почнемо зі столиці. Оглядових майданчиків тут безліч, виділимо найвідоміші панорамні місця Києва.

Скляний міст в Києві

Почнемо зі столиці. Мабуть, найпопулярнішим місцем серед жителів і гостей міста минулого року став новий пішохідний міст на Володимирській гірці. Попри весь резонанс, який був навколо його будівництва та в перші тижні після відкриття, ця локація користується величезним успіхом, а лічильник зроблених на ньому селфі просто зашкалює.

стеклянный мост.jpg

Батьківщина-мати в Києві

Не менш відомим оглядовим майданчиком Києва є монумент Батьківщина-мати. Але це не просто майданчик у звичному розумінні, а ціле випробування підйомом на щит монумента, який знаходиться на висоті 91 метр.

Батьківщина-мати – одна з найвищих статуй у світі. Підйом на неї платний та здійснюється лише в комфортні погодні умови – від +5 до +30 градусів без опадів і за відсутності сильного вітру. Також є обмеження за віком – на майданчик пускають лише людей, що досягли повноліття.

родина мать.jpg

У супроводі інструктора ви спочатку підніметеся на звичайному ліфті, потім – на похилому, а третьою стадією буде самостійний підйом металевою драбиною. Важливо, щоб на вас був зручний одяг і взуття.

Але, повірте, всі ці випробування варті того, щоб помилуватися Києвом з щита Батьківщини-матері. Раніше можна було вилазити на його поверхню з люка, але зараз в цілях безпеки оглядовий майданчик являє собою «клітку». З неї, до речі, видно й наступний оглядовий майданчик.

родина мать щит.jpg

Дзвіниця Києво-Печерської лаври

Велика Лаврська дзвіниця має висоту 96 метрів. Хоча сам ярус, з якого можна помилуватися Києвом, знаходиться на висоті 32,6 метра, вид з неї на місто та Дніпро – дивовижний. Але цей підйом не такий важкий – потрібно лише подолати 374 сходинки.

Колокольня Киево-Печерской лавры в Киеве.jpg

Дзвіниця Софійського собору в Києві

Ще одна популярна локація з красивою панорамною картинкою – дзвіниця Софійського собору з прекрасним краєвидом на Софійську площу, Володимирський проїзд і Михайлівський монастир.

Колокольня Софийского собора в Киеве.jpg

Дзвіниця Троїцько-Іллінського монастиря в Чернігові

Троїцько-Іллінський монастир на Болдиній горі – гордість Чернігова. А його дзвіниця – улюблене місце всіх туристів, тому що саме звідси, з висоти 58 метрів, можна спостерігати кращу панораму міста. І, що приємно, за чисто символічну плату – всього п'ять гривень. 195 ступенів наверх – і Чернігів постане перед вами в абсолютно іншому світлі.

Троїцький_монастир.jpg

Глухівська вежа

Невелике місто на Сумщині відоме своєю майже 100-річної водонапірною баштою в стилі конструктивізму. Її висота – 41 метр. Вежа відкрита для відвідування з березня по листопад щодня крім неділі. Всередині неї – гвинтові сходи, а зверху відкривається вид на Трьоханастасіївську церкву.

глуховская башня.jpg

Колесо огляду в Харкові

Побачити Харків з висоти пташиного польоту можна в центральному парку культури та відпочинку імені Максима Горького. Він також відомий як «український Діснейленд» і вартий того, щоб приїхати до Харкова на вихідні всією сім'єю. Щоб заощадити час, зупинитися краще в центральних районах, тому вибираючи житло, зверніть увагу на квартири в Харкові подобово в центрі.

Харківське колесо огляду – найбільше в Україні. Найвища точка, на якій ви опинитеся, прокотившись на ньому, – 55 метрів. З цієї висоти відкриваються гарна панорама міста, видно навіть кілька його пам'яток – наприклад, знаменитий Держпром.

Крім того, в цьому ж парку Горького знаходиться канатна дорога – з неї можна гарно роздивитись Саржин яр і побачити один з найстаріших районів міста – Павлово Поле.

колесо обозрения в харькове.jpg

Подільська вежа в Полтаві

Дерев'яна реконструкція вежі, що колись належала Полтавській фортеці, стоїть в Полтаві на Івановій горі. Це улюблене місце відпочинку містян, яке прикрашає символ міста – біла ротонда. Подільська вежа стоїть трохи осторонь, але не помітити її неможливо. З вежі прекрасно видно як саму ротонду, так і те, що знаходиться далеко – Хрестовоздвиженський монастир, Ворсклу та житлові райони. Приїхавши в Полтаву на вихідні, зупинитися можна в подобовому житлі, квартири в Полтаві на добу здаються за цілком прийнятними цінами.

подольская башня.jpg

Менора в Дніпрі

Культурно-діловий центр «Менора» відкритий для всіх відвідувачів. Кожен охочий може зайти та безкоштовно помилуватися його галереєю – мармуровими фасадами міських будівель. А ось піднятися на дах комплексу, з якого відкривається чудовий краєвид на річку, головний міст і набережну, – це вже задоволення платне. Якщо є бажання, в інформаційно-туристичному центрі «Менори» можна замовити екскурсію, щоб отримати не тільки емоції, але й цінні знання.

Менора Днепр.jpg

«Дах світу» в Одесі

Біля Одеського театру музичної комедії за адресою Італійський бульвар, 1/1, знаходиться висотка, де розташовується «Дах світу». Ця локація на 50-метровій висоті з чудовим краєвидом на порт, море та історичний центр міста відкрита для відвідувань з квітня по жовтень щодня, але з п'ятниці по неділю вхід коштує трохи дорожче. До речі, «Дах світу» знаходиться в пішій доступності від залізниці. Тому, якщо затримаєтеся тут всього на добу, рекомендуємо зняти житло в Одесі біля залізничного вокзалу та обов'язково поглянути на місто з висоти.

крыша мира.jpg

Ратуша в Чернівцях

Сьогодні ратуша є будівлею міськради, тому туди можна як піднятися, так і залишитися ні з чим. Якщо вам вдасться піднятися на 50-метрову вежу, то ви, без сумніву, залишитеся задоволені. До речі, кожен день о 12 годині дня на чернівецьку ратушу виходить трубач в національному костюмі та грає знамениту пісню «Марічка».

ратуша черновцы.jpg

Заліщики

Не кожен знає про це невелике містечко. Воно оточене Дністром і стоїть на пологому півострові. З усіх боків його оточує приголомшливий за красою Дністровський каньйон. Щоб побачити панорамну картину у всій красі, потрібно приїжджати не в саме місто, а в село Хрещатик. що стоїть по сусідству – там і знаходиться оглядовий майданчик.

залещики.jpg

Ратуша в Івано-Франківську

Головний символ Івано-Франківська – ратуша висотою майже 50 метрів. Оглядовий майданчик розташований на висоті 33,3 метра. У будівлі знаходиться краєзнавчий музей, але більшість туристів його проходять транзитом під час підйому нагору. Подолавши вузькі сходи, опиняєшся на невеликому балкончику. Куди не глянь – усюди серце міста та храми, які стоять по його периметру. Івано-Франківськ – дуже компактне в історичному відношенні місто, і з ратуші можна побачити багато його визначних пам'яток.

ратуша ивано-франковск.jpg

Високий замок у Львові

«Високий замок» – це парк, розбитий на місці, де колись існував реальний замок. Шлях на Замкову гору непростий – висота, на якій вона знаходиться, становить понад 400 метрів. Дорогою доведеться подолати численні сходи та підйоми, пройти повз телевізійної вежі. Але всі старання того варті – кращого краєвиду на старовинну частину міста вам не знайти. До речі, ця оглядова площадка – одна з небагатьох безкоштовних в нашому списку.

высокий замок львов.jpg

Ратуша у Львові

Напевно, немає такої людини, яка б не знала про львівську ратушу та про те, що звідти відкривається приголомшливий огляд Старого міста. З висоти 65 метрів можна побачити всі дивовижні храми, які стоять поблизу.

Вхід до будівлі вільний, але квитки наверх платні та продаються в касі на першому поверсі. До оглядового майданчика ведуть понад 400 сходів, на шляху ви побачите механізм старого годинника, а піднявшись – Львів з висоти пташиного польоту. Іноді ратуша буває закрита для відвідування. Тому, тут вже як пощастить.

львов ратуша.jpg

Ратуша в Дрогобичі

І знову ратуша, на яку можна піднятися. Знаходиться вона в Дрогобичі у Львівській області. Це невелике, але дуже цікаве місто заслуговує на те, щоб помилуватися ним з висоти пташиного польоту.

До речі, як і в Івано-Франківську, в місцевій ратуші розташовується музей, а також туристичний центр, в якому можна замовити екскурсію.

дрогобыч ратуша вид.JPG

Замок Паланок в Мукачево

Оскільки замки завжди будували на височинах, логічно, що з них відкриваються гарні краєвиди. Але Мукачево вигідно виділяється тим, що з верхніх терас місцевого замку Паланку, видно не тільки місто, а й гори, які його оздоблюють. Тому для любителів казкових краєвидів це невелике містечко в Закарпатті – справжня знахідка. Крім того, і сам замок, і музеї, що розташовується в його стінах, теж становлять чималий інтерес.

замок паланок.jpg

Замок в Ужгороді

Приблизно те ж саме можна сказати й про ужгородський замок. Але він розташований нижче та оглядових терас в ньому менше. Однак, краєвид з нього відкривається теж привабливий і нікого байдужим не залишить.

ужгородский замок.jpg

Замок у Хусті

Не можна не згадати й про замок, що знаходиться в Хусті. Попри те, що Хустський замок зберігся значно гірше своїх «побратимів» і зараз на його місці лише руїни, краєвид з нього на місто – просто божевільний. Замкова гора має висоту 150 метрів, і панорами тут настільки фотогенічні, що ви проведете тут не одну годину.

хус замок.jpg

20. Замок Любарта в Луцьку

Це перше місце, куди варто піти в Луцьку. Місцевий замок – один з найбільших і найбільш збережених в Україні. На вході є каса, де можна придбати квиток, щоб піднятися на гору В'їзної вежі.

Всередині є цікава експозиція, яку дуже радимо відвідати. А оглядовий майданчик знаходиться на даху вежі. Доступ до нього має лише екскурсовод – він і відкриє двері. З даху Надбрамної вежі добре видно стару частину міста – Собор святих Петра і Павла, а також Лютеранську кірху.

замок любарта.jpg

Звичайно, це далеко не всі оглядові майданчики України. Наприклад, у Києві з точки зору панорам виділяється Маріїнський парк або майданчик біля арки Дружби народів, а в Херсоні – годинникова башта художнього музею. Але осягнути все неможливо. Проте більш ніж можливо особисто піднятися на ці 20 дивовижних локацій та захопитися красою нашої країни. Адже краще один раз побачити, ніж 100 разів прочитати.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки