Головна  / Блог / Поради туристам / Як налаштуватися на роботу після подорожі?

Як налаштуватися на роботу після подорожі?

Кажуть, робота почекає, поки ти покажеш дитині веселку, а ось веселка чекати не буде, поки ти закінчиш роботу. Але що робити, якщо веселку подивився, хмарами намилувався, а до роботи ну ніяк не повертається? Зимові канікули закінчилися, валізи розпаковані, лижі повернулися на балкон. Як же після подорожей повернутися в робочу колію? Ми наважимося трохи побути вашими психологами-порадниками.

Прийміть свій стан

Нудьгувати, сумувати і лінуватися - це абсолютно нормально. Повірте, навіть найпродуктивніші стахановці після курортів Сочі не із самим затятим ентузіазмом поверталися до роботи. Ваша легка апатія і зневіра абсолютно прийнятні, це не означає, що з вами щось не так. Віддавайтесь приємним спогадам, переглядайте фото і не змушуйте себе видавати результат на двісті відсотків. Всьому свій час.

Поступове впровадження

І так, входьте в робочий ритм поступово. Важливо гарненько виспатися, відновити біоритми. Перед роботою не засиджуйтеся допізна, не перенапружуйтеся на робочому місці. У перші дні після повернення в офіс не беріться відразу ж за квартальний звіт або контракт на мільйон мільйонів. Повертайтеся до роботи поетапно, перевірте пошту, перегляньте накопичену кореспонденцію, ще раз перегляньте плани, складені в кінці минулого року. Свіжий погляд може внести ряд коригувань, а сили плавно будуть повертатися і надихати.

Діліться емоціями

Обмінюйтесь позитивними спогадами з колегами - роздрукуйте листівки, принесіть куплені сувеніри, частування. Випийте по чашці чаю і обговоріть, хто де бував, як провів час. Колективна терапія дасть свої результати. Обговоріть курйози, похваліться фотографією з відпустки, розміщеної на робочому столі. Діліться флюїдами щастя і умиротворення - повернена натомість робоча енергетика не змусить себе чекати.

Візьміть себе в руки

Так, ми сказали, що апатичний стан - це нормально. Але потурати своїй ліні не варто. Візьміть свої емоції в руки, постарайтеся повернутися в тонус. Найкраще підбадьоритися і налаштуватися на робочий ритм допомагають фізичні навантаження. Трохи аеробіки, фітнесу або басейну будуть дуже до речі. Це і додасть енергії, і допоможе прибрати наслідки шведських столів і новорічних частувань. 

 

Приємні дрібниці

Повернувшись з далеких або не дуже країв, не замикайте себе в квартирі. Закінчення відпустки не означає, що подорожі закінчені. Натхненні зміною обстановки, рушайте кудись на вихідні. Зніміть затишну квартирку десь в іншому місті на пару днів, прогуляйтеся по центральному проспекту Харкова, наприклад, або сходіть в одеський театр. Це не так насичено і стресово, як тривалий вояж, але все ж стане хорошою альтернативою в доланні ностальгії.

Кінець чогось - новий початок

Та й взагалі, розклавши усі шкарпетки по полицях, загляніть у турагентство у пошуках нової поїздки. Не встигнете озирнутися, як на календарі радісно замаячать травневі свята. А там і поїздка куди-то, навіть у ближнє зарубіжжя, не змусить себе чекати. Що може бути більш романтичним, ніж смакувати черговий відпочинок?

Робота, звичайно, не вовк, і в ліс не втече. Але до трудових буднів належить повернутися, як би принадно не поблискував чемоданчик у кутку кімнати. Зрештою, якщо ви займаєтесь улюбленою справою, то повертатися до неї навіть після самої чарівної відпустки приємно. Тримайте в голові думки про те, що, якщо ви зараз старанно попрацюєте, то незабаром зможете дозволити собі подорож ще яскравіше!




Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки