Головна  / Блог / Поради туристам / Як не захворіти в подорожі: 5 важливих правил

Як не захворіти в подорожі: 5 важливих правил

Немає нічого гіршого, ніж по поверненню з подорожі, замість того, щоб радісно згадувати дні відпочинку і ділитися враженнями, пити таблетки і бігати по лікарнях. Як цього уникнути? По-перше, піклуватися про здоров'я і зміцнювати імунітет завжди. По-друге, дотримуючись в подорожі 5 важливих правил.

Зібрати аптечку

Приготуйте дорожню аптечку з набором необхідних ліків: вітаміни, жарознижувальні, заспокійливе і знеболююче, таблетки від нудоти та зневоднення, від проблем з шлунково-кишковим трактом і серцем, дезінфікуючі засоби і сорбенти, а також вату і бинт. Краще, щоб така аптечка була у кожного учасника поїздки. Але для того, щоб вона не займала багато місця, розріжте блістери з таблетками на кілька частин і зберіть маленькі меднабори.

Стежити за гігієною

Якщо в чистоті транспорту або здоров'я попутників ви не зовсім впевнені, подбайте про захисні засоби, які вбережуть від попадання всередину організму хвороботворних бактерій: антибактеріальних серветках і медичні маски. Також змастіть слизову оболонку носа противірусним препаратом.


Робити фізичні вправи

Від тривалого перебування в сидячому положенні у людини затікають м'язи і починають боліти суглоби. Щоб уникнути дискомфорту, зробіть легку сидячу гімнастику. Якщо в транспорті вас нудить, допоможуть дихальні вправи. По приїзду в місто прогуляйтеся до житла, в якому збираєтеся зупинитися. Піша прогулянка стимулює роботу серця і відновлює кисневий баланс в крові, завдяки чому поліпшується загальний тонус м'язів. Якщо такої можливості немає, прийшовши на орендовану квартиру, зробіть 5-хвилинну зарядку і прийміть контрастний душ.


Провітрити приміщення

Дуже важливо під час заселення в готельний номер або орендовану квартиру провести провітрювання приміщення. Справа в тому, що нестача кисню викликає сонливість і в цілому погано впливає на самопочуття. У такому випадку будь-яка поїздка не буде радісною. Крім того, в приміщенні, де немає припливу свіжого повітря, прискорено розмножуються хвороботворні бактерії. Чисте ж повітря, навпаки, нейтралізує їх за лічені хвилини.


Стежити за харчуванням

Подорож – це час, коли багато хто дозволяє собі відхилитися від звичного режиму харчування і спробувати щось нове. Часто організм може бути не згоден з такими нововведеннями в раціоні. Щоб не зіпсувати самопочуття, рекомендуємо пробувати екзотичні страви в помірних кількостях, чергуючи їх зі звичними і більш легкими. Незамінними в дорозі стануть вода і фрукти. Саме вони є природними джерелами вітамінів і мікроелементів.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки