Головна  / Блог / Куди поїхати? / Як провести літню відпустку 2023

Як провести літню відпустку 2023

Теплі літні дні спонукають відкласти робочі справи та вирушити у відпустку, щоб відпочити та набратися сил. Звичний морський відпочинок у нашій країні поки що неможливий, але є багато альтернативних варіантів. Де відпочити влітку 2023 року в Україні, читайте у цьому матеріалі.

Літні вихідні на море

Відпочинок на Чорному морі в Україні завжди мав великий попит, але на жаль цього морські пляжі залишаться недоступними. Через мінно-вибухову небезпеку та трагедію на кахівській ГЕС купальний сезон не відкриється.

Незважаючи на це найпопулярніший курорт, перлина Чорного моря, місто Одеса готується приймати тих, хто вирішить провести відпустку у столиці гумору. Доступ до моря буде закрито, проте провести час можна й іншими способами.

море люди.jpg

Багато місцевих пляжних клубів та ресторанних комплексів готуються до відкриття. Для гостей планується організовувати вечірки та концерти українських артистів. На території багатьох комплексів є басейни та зони з шезлонгами, тому отримати гарну літню засмагу буде десь.

Розважити відпочинок в Одесі можна походом в аквапарк, музеї, сувенірні магазини, ресторани та кафе. Доступними для відвідувачів залишаються і зелені зони, серед яких затишні сквери, парки та довга стежка здоров'я. Плануючи відпустку, подбайте про бронювання номера або квартири в Одесі заздалегідь.

Літні курорти України

Одеса влітку завжди була переповнена туристами, через що багато хто вибирав для відпустки менші містечка на березі Чорного моря. Популярними курортами були Затока, Санжійка, Сергіївка, Кароліно-Бугаз. Проте цього року відпочинок там все ще не буде комфортним. Пляжну лінію закрито для відпочиваючих.

chernomorsk.jpg

Якщо, незважаючи на недоступність моря, побувати на Одещині цього літа все одно хочеться, можна забронювати будиночок в одній із найбільших вівчарських ферм у Європі – господарстві Фрумушика-Нова. Розташований він поруч із селами Старосілля та Весела Долина. На території є етнографічний музей просто неба, центр сімейного відпочинку із зоосадом, поля для футболу, волейболу та мінігольфу. Гості можуть відвідати виноробню і продегустувати вина, порибалити, попаритися в лазні і розслабитися в чані, а в найспекотніші дні - освіжитися в басейні. Відпочинок тут сподобається і активній молоді, і молодим батькам з дітьми.

Ще один варіант, де можна провести відпустку на Одещині, – містечко Вилкове, відоме як «українська Венеція». Це місце не схоже на традиційні курорти, тому що це село стоїть на воді. Між будинками пролягають не звичні тротуари, а справжні водні канали, якими курсують маленькі човни. Тут можна насолодитися природою та скуштувати місцеві вина та ароматну юшку.

кароліно-бугаз.jpg


Також можна розглянути для відпочинку Тилігульський лиман. На його березі є пляжі, навіси із шезлонгами. А поряд знаходиться устрична ферма, де для гостей організовують екскурсії з дегустаціями.

Для тривалого відпочинку біля води зверніть увагу на узбережжя річок Дністер та Турунчук. Зупинитись можна на базі відпочинку, в готелі або орендувати будиночок. Для туристів облаштовують комфортабельні зони відпочинку з басейнами, шезлонгами, альтанками з мангалами, працює прокат катамаранів.

Морський відпочинок в інших областях, таких як Херсонська, Миколаївська або Запорізька поки що неможливий. Пляжна зона курортних містечок у цих регіонах буде закритою.

курортне.jpg

Однак і тут є альтернатива. За сприятливих умов відпочити на природі можна у селищі Мігія, що на березі Південного Бугу. Воно відоме тим, що тут проходили найяскравіші рафтинг-тури. Здійснити сплав порогами річки можуть як туристи без досвіду, і підготовлені спортсмени. Для відпочиваючих організовують тури різної тяжкості, з різними маршрутами та різною тривалістю. Якщо рафтинг – надто екстремально, можна вибрати прогулянку на каяках чи sup-бордах, катамаранах чи човнах.

Звертаємо увагу, що ситуація в країні може змінюватись, тому перед бронюванням житла та плануванням відпустки обов'язково перевіряйте актуальну інформацію про напрям, куди плануєте їхати. І уважно зважуйте все за і проти.

Альтернатива відпустці на півдні

Яким би сильним не було бажання відпочити поблизу моря, безпечнішими напрямками залишаються центральні та західні регіони. Як варіант, можна провести кілька днів у Вінниці, відвідати Кам'янець-Подільський та Чернівці, відвідати Львів чи відвідати Луцьк. Кожне з цих міст може запропонувати гостям цікавий та комфортний відпочинок.

Вінниця розкинулася на берегах річки Південний Буг, тут є багато місць для літнього відпочинку на природі. Серед них озеро Соцьке з альтанками на березі та лісом навколо, Лісовий пляж, Вишенське озеро. Також розбавити дні можна прогулянками на велосипедах у лісопарку, екскурсією до Вінницьких катакомбів або Національного музею-садиби Миколи Пирогова. Або вирушити трохи далі та відвідати палац Потоцьких у Тульчині. Плануючи провести відпустку у Вінниці, квартири подобово можна знайти та забронювати у каталозі подобової оренди Doba.ua.

Плануючи поїздку до Кам'янця-Подільського, радимо запланувати екскурсію у Старому замку. А якщо поїдете до Чернівців – відвідайте розкішну резиденцію митрополитів Буковини та Далмації, яку нерідко порівнюють зі школою Гоґвортс із чарівного світу Гаррі Поттера. У Львові можна влаштувати гастрономічний тур смачними ресторанами та пабами. А поїздку до Луцька неможливо уявити без відвідування замку Любарта.

Щоб відпочинок пройшов з комфортом і без зайвих хвилювань, заздалегідь продумайте маршрут, дізнайтеся місця цивільного захисту на випадок повітряних тривог, візьміть з собою необхідні документи та аптечку і обов'язково забронюйте житло. Подільському можна на сайти Doba.ua.

Їдемо до Карпат

Незмінно привабливими як для зимового відпочинку, так і для літньої відпустки залишаються Карпати. Якщо в холодну пору року основний вид проведення часу тут – це спуски гірськолижними трасами, то влітку, навпаки, підйоми вгору та підкорення найвищої вершини України – Говерли.

Тим, кого екстремальні підйоми приваблюють в останню чергу, буде цікавий екологічний туризм. Прогулянки лісом, збирання грибів та ягід та чисте повітря наповнять енергією на нові звершення. У цьому плані можемо порадити відпочинок у Поляниці – це універсальний всесезонний варіант.

карпати.jpg >

І, звичайно ж, не забуваємо про легендарне гірське озеро Синевир, яке чудово підійде як для «дикого» відпочинку, так і для організованого туризму. Для першого варіанту варто заздалегідь дізнатися місця, де можна розташуватися з наметом, а для більш звичного та комфортно – зняти будиночок у Карпатах.

Місць, де можна відпочити в Україні, дуже багато навіть у ці непрості часи. Кожен може знайти варіант за своїми інтересами та можливостями. Головне, вчасно забронювати квитки та подбати про житло.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки