Головна  / Блог / Поради туристам / Як убезпечити себе від крадіжок і пограбувань в поїздці

Як убезпечити себе від крадіжок і пограбувань в поїздці

Екскурсійний тур або командировочна поїздка можуть захмаритися неправомірними речами. Простіше кажучи, вас можуть пограбувати. Причому ще до моменту відправлення. Як убезпечити себе від такої неприємності – читайте в нашій статті.

У метушні зборів, поспіху на рейс і чималої кількості валіз турист особливо вразливий. А якщо ще й подорож має бути з дітьми або домашніми тваринками, увагу і більш того буде розосередженим. Пограбувати мандрівника можуть в різних ситуаціях – на вулиці, на вокзалі, в готелі. Окрема сфера сучасного кримінального світу – ID-крадіжки.

Щоб не обікрали на вокзалі

Завжди зберігайте найцінніші речі ближче до тіла, у внутрішній кишені. Це стосується готівки, гаманця, документів, мобільних телефонів, квитків та іншого. Якщо ж цінні предмети не влазять в кишені піджаку, як, наприклад, ноутбук, то тримайте сумку з цими речами у себе перед очима. Чи не кладіть їх на гору багажного візка, краще повісьте через шию, перетягніть на живіт. Нехай «у вільному доступі» будуть тільки сумки з плавками, лижними рукавичками і гігієнічними засобами. Звичайно, також буде шкода, якщо цих речей не стане, але все ж це менш цінне, ніж дорога техніка і документи.

Ще дуже важливо завжди бути напоготові і знати, звідки в разі чого чекати допомоги. Тому, прибувши на вокзал або в аеропорт, тут же визначте, де знаходиться охорона або поліція. Відзначте для себе, чи ходить по вокзалу патруль. На крайній випадок тримайтеся завжди по можливості якомога ближче до співробітників вокзалу, щоб швидко покликати на допомогу.

страхування закордон

Щоб не пограбували на вулиці

Гуляючи по місту, також тримайте все цінне при собі. Завжди застібайте кишені, чи не носіть важливі речі у відкритому доступі. І вже тим більше не кладіть гроші, гаманці і телефони в задню кишеню брюк. Ця порада підійде не тільки для мандрівників в нові міста, а й для звичайних пішоходів. Якщо вас і не пограбують, то велика ймовірність, що гаманець просто випаде.

Та й взагалі, краще не носіть з собою великі суми і цінні документи. По можливості залишайте великі суми на карті або в готельному сейфі. Це ж стосується і документів, цілком можна носити з собою ксерокопію паспорта і страховки, якщо ви відправляєтеся у великі скупчення людей.

Намагайтеся не знімати великі суми в банкоматах. У багатьох туристичних містах і країнах можна вже розраховуватися карткою або навіть мобільним телефоном. Тому краще не ризикуйте.

Приїжджаючи на екскурсію, ознайомтеся з найпоширенішими способами пограбувань та шахрайства в конкретній країні, щоб бути в курсі, так би мовити. Наприклад, в Італії мотоциклісти на ходу зривають сумки з плечей. У Туреччині продавці дурять із рештою, а у Великобританії дуже багато банківських шахраїв з картами.

Досвідчені туристи і люди, що мають відношення до шахрайства, кажуть, що грабують саме туристів. Найтиповіших, з розкритими очима, купою путівників, фотоапаратами на плечі і тих, які застряють біля сувенірних крамниць. Будьте уважні, не демонструйте відкрито свою довірливість і свою «роль» у цьому місті.

Є одне вірне правило, яке варто запам'ятати міцно-міцно. Гіперактивний російськомовний місцевий – небезпечний. Місцевий, який нав'язується на дружбу або спілкування – небезпечний. Вас навряд чи пограбують у відкриту, найімовірніше це шахраї. Найбільше таких орієнтованих на клієнта шахраїв в Угорщині, Німеччині, Греції та Чехії.

пограбування туриста

Як убезпечити себе від ID-крадіжок

Не зловживайте безкоштовним вільним інтернет-з'єднанням у громадських місцях. Готелі та заклади громадського харчування, звичайно, зараз повсюдно пропонують Wi-Fi. Але він доречний для пошуку інформації, що цікавить, в інтернеті, але не для доступу до персональних облікових записів. Особливо до банківських додатків. Переконайтеся в складності паролів і краще скористайтеся стільниковим інтернетом. Нехай це буде дорожче зараз, але безпечність може виявитися в сотні разів дорожче, коли з вашої картки спишуть всі доступні кошти.

Щоб не пограбували в готелі

Практично всі готелі знімають з себе відповідальність за збереження цінних речей своїх клієнтів. Якщо у вас є щось особливо цінне, то скористайтеся сховищем на рецепції або сейфом в номері.

Також будьте уважні з тарифами готелю. Дізнайтеся заздалегідь, що і за яку суму надають. Турецькі, єгипетські і грецькі готельєри в недорогому сегменті люблять піднімати вартість за додаткові послуги в кілька разів. Зокрема, за втрату ключів можуть стягувати до 400 доларів. У таких випадках, краще запросіть директора готелю або старшого адміністратора – фінансові апетити відразу ж знизяться. Або й зовсім викличте поліцію, найчастіше вона на боці туриста.

Будьте уважні, не соромтеся просити про допомогу і по можливості не беріть з собою взагалі нічого особливо цінного. Користуйтеся послугами гідів і не відвідуйте криміногенних районів, навіть якщо вже дуже цікаво вам дізнатися реальний світ відвідуваної країни. Ми бажаємо вам безпечної і безтурботної подорожі, куди б ви не йшли.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки