Головна  / Блог / Куди поїхати? / Як відсвяткувати Різдво – куди поїхати?

Як відсвяткувати Різдво – куди поїхати?

Новорічні та різдвяні свята в Україні завжди відзначаються з великим розмахом. Ці дні стають офіційними вихідними, щоб люди могли з'їхатися з різних міст і збиратися сім'ями за святковим столом. Куди можна поїхати на зимові канікули в Україні, розповідаємо у цьому матеріалі. 

Різдвяні традиції в Україні

Коли Різдво в Україні? Офіційно це свято відзначають двічі – 25 грудня та 7 січня. Католицьке Різдво було визнано офіційним святом лише у 2017 році, тому більшість українців традиційно святкують Різдво у січні.

Підготовка розпочинається задовго до свята. Різдву передує пост, перший день якого припадає на 28 листопада. З цього числа і до 7 січня не можна вживати в їжу продукти тваринного походження та алкоголь. У піст не можна бути злим, дратівливим, лукавим, не можна засуджувати і сваритися. Встановлено ці правила для того, щоб люди могли очиститись фізично та духовно.

6 січня, напередодні Різдва Христового, українці збираються сім'ями за святковим столом. За кількістю прийнято готувати дванадцять пісних страв, головне з яких – кутя. Це може бути пшенична, рисова або ячна каша з додаванням родзинок, маку, горіхів та заправлена ​​медом. Також на столі має стояти Дідух – символ урожайності, багатства та благополуччя.

Наступного дня після Святого Вечора прийнято вітатись словами «Христос народився» – «Славимо його», ходити на святкову службу до церкви та відвідувати родичів. Також на Різдво прийнято колядувати. Ходити будинками колядники починають із вечора 6 січня.

5 місць для зустрічі незабутнього Різдва

У багатьох куточках України на Різдво організовують колоритні гуляння з вертепами, колядками та ярмарками. Де можна провести найкращий відпочинок на новорічні канікули та куди поїхати на Різдво з дітьми, розповідаємо далі.

  • Київ

Столиця щороку вражає масштабом святкових локацій. Цього разу у Києві відкриється ще більше красивих місць, де можна весело провести час, тому рекомендуємо заздалегідь подбати про квитки та житло. Популярність оренди квартир подобово Київ Хрещатик у святкові зростає у рази. 

kieve_photo1.jpg

Головна ялинка традиційно чекатиме гостей на Софійській площі, тут же заллють льодову ковзанку та встановлять атракціони. Також працюватиме резиденція Святого Миколая на Контрактовій площі, «Зимова країна» на ВДНГ, Roshen Winter Village, зимове містечко в стилі Гаррі Поттера в Osocor Winter Village та практично гірськолижний курорт із частуваннями від «Бухта food station» у Протасовому Яру. А найбільший ярмарок із музеєм новорічних іграшок та зоною для майстер-класів відкриється за містом, на території «Добропарку».


  • Львів

Якщо десь є список різдвяних міст, то Львів однозначно входить у трійку лідерів. Приїхати сюди на свята та зняти квартиру у центрі Львова подобово – одне з бажань, які загадують, задуваючи свічки на святковому торті. Чарівництво зимових свят у Львові розпочинається з настанням зими. З першого грудня у місті починає працювати велика льодова ковзанка, а за кілька тижнів відкриваються ярмарки та загоряються гірлянди на головній ялинці. 

25 грудня у львівських храмах відбуваються святкові літургії, а у центрі відкривається вертеп. А в січні на Різдво городяни збираються, щоб встановити великого Дідуха, заспівати колядки та повеселитися під живу музику біля ялинки. Традиційні гуляння організовують 7 січня у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай». 

  • Полтава

Колоритна Полтава - ще одне місце, де відпочити на Різдво можна весело всією сім'єю. Це місто також прикрашається до свят ярмарковими будиночками, атракціонами та ялинками. Але головна його особливість – фестиваль вертепного дійства «Різдвяна феєрія». Це масштабна подія, під час якої на Соборній площі відбувається масове виконання Коляди. А якщо захочеться додати ще більше колориту, можна вирушити до селища Диканька, славетного на весь світ повістю Миколи Гоголя.

vertep3.jpg

  • Кам'янець-Подільський

Як відсвяткувати Різдво незабутньо? Відправитися до Кам'янця-Подільського. Це місто приваблює незвичайною локацією – Старим замком, шлях якого лежить через великий каньйон. Декілька разів на рік тут проводять фестиваль повітряних куль і політати над замком можна навіть узимку. Крім того, на свята у Кам'янці-Подільському гостей радують театралізованими постановками, масовими виконаннями колядок, ярмарком та смачними частуваннями. Забронювати житло в цьому казковому місті можна на Doba.ua.

  • Карпати

Різдво у Карпатах – однозначно безпрограшний варіант для будь-якої компанії. Зимовий відпочинок у Карпатах буде цікавим і сім'ям з дітьми, і гучній компанії друзів. Якщо хочеться колоритних традицій та розваг, варто їхати до Буковеля, Яремче, Мигова. А якщо у пріоритеті тихий сімейний відпочинок, тоді можна вирушити до Славського, Ворохти. 

karpati22.jpg

Це лише мала частина красивих місць для відпочинку на Різдво. Україна – велика країна, і в кожному регіоні можна знайти ідеальний куточок для веселих канікул. Головне – гарний настрій та відповідна компанія поруч!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки