Головна  / Блог / Поради туристам / Як заощадити на подорожі Україною

Як заощадити на подорожі Україною

Мрія кожного туриста — комфортно та весело відпочити, витративши якомога менше грошей. Це цілком реально, якщо детально спланувати поїздку, оптимізувати витрати, а також використовувати корисні фішки та сервіси. Doba.ua розповідає, як організувати поїздку і провести незабутню відпустку в Україні за мінімальних витрат часу і грошей.


Плануйте завчасно

Основне правило недорогої та комфортної подорожі — планування. Заздалегідь витративши час на організацію поїздки, можна істотно заощадити на квитках та житлі. Самостійно без посередників забронювати квартиру можливо за допомогою сайту doba.ua. Досить вибрати місто, кількість кімнат, необхідні зручності та ціновий діапазон. Заведіть блокнот, де записуйте все: дати, місця, які плануєте подивитися. Підрахуйте, скільки для цього потрібно часу та грошей.

Вибирайте будній день

У вихідні та святкові дні туристичні міста України переживають великий наплив туристів. У ці дні, як правило, все дорожчає. Іноді квитки на потяги та автобуси коштують дешевше з понеділка по четвер, тому, якщо є можливість відправитися в подорож не у вихідний день, використовуйте її.


В «не сезон» дешевше

Подорожуйте в «не сезон». Це заощадить ваш бюджет наполовину. Наприклад, для того, щоб покататися на лижах, в Карпати можна поїхати і ранньою весною. Гірськолижні курорти аж до квітня підтримують необхідний рівень снігу на трасах. Якщо ж вас вабить прогулянка Одесою, краще поїхати сюди восени, коли туристів поменшає, а ціни на житло та інші туристичні послуги будуть знижені.

Самостійно організуйте екскурсію

Всім відомо, що екскурсії та екскурсійні тури коштують недешево. Якщо таке задоволення вам не по кишені, можна відвідати місцевий інформаційний туристичний центр або скористатися онлайн-путівником по Україні.

Використовуйте мобільні додатки

Щоб без проблем та з задоволенням відвідувати найцікавіші місця курорту і знати про всі розваги, рекомендуємо завантажити спеціалізовані мобільні додатки для мандрівників по Україні. Наприклад, Google Maps допоможе дізнатися розклад усіх рейсових автобусів, Triposo стане дорожнім путівником, 2event розповість про заплановані заходи, а go2yourdream — допоможе спланувати відпочинок від А до Я.


Вибирайте бюджетні варіанти пересування

Дізнайтеся про експреси з вокзалів у місто та про маршрутки, які курсують містом. Якщо ви забронюєте житло в історичному центрі, то зекономите на громадському транспорті, оскільки більшість всіх пам'яток і розваг розташовано там. Але якщо ви взяли авто напрокат, бронюйте житло на периферії. Його оренда обійдеться дешевше.

Візьміть в дорогу перекус

Візьміть в дорогу невеликий перекус: бутерброди, крекери, горішки. Під час довгих прогулянок по місту не можна обійтися і без води. Біля пам'яток, як правило, вода і снеки стоять втричі дорожче. Щоб не переплачувати, купіть бутильовану воду в найближчій бакалії.


Харчуйтеся економно

Зніміть апартаменти з кухнею, де можна готувати їжу, або відвідуйте недорогі кафе-їдальні. Вибирайте сезонні страви — це не тільки економно, але і корисно.

Користуйтеся студентським

Якщо ви студент, не забудьте взяти у подорож студентський квиток. Він надасть вам знижку на квитки, екскурсії, заходи. Буває, і туроператори пропонують студентам дуже вигідні варіанти поїздок.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки