Головна  / Блог / Для владельцев квартир / Як здати квартиру у Львові в короткострокову оренду і швидко отримати прибуток

Як здати квартиру у Львові в короткострокову оренду і швидко отримати прибуток

Львів із гордістю носить звання культурної столиці України, яка була схвалена як невичерпним потоком туристів зі всього світу, так і значними доходами місцевої туристичної сфери, так що зробити бізнес на подобовій оренді житла тут не складе труднощів. Все це завдяки унікальним архітектурним пам'яткам, самобутньому місцевому колориту і смачній традиційній кухні.

Стан справ на ринку оренди у Львові

Львів є одним з найпопулярніших міст для туристів в Україні. Разом з Одесою і Києвом він курирує 40% всеукраїнського ринку подобової оренди. Крім цього, в парі зі столицею Львів завжди займає перші два місця в рейтингу вічно-популярних міст. Сюди їдуть в будь-який час року.

Само собою, є менш популярні періоди року – це лютий-березень і жовтень-листопад. Ці перехідні періоди характеризуються зменшенням туристичного потоку і зниженням ціни. Але вже в літній і новорічний період кількість приїжджих стрімко зростає. Особливо це стосується Нового року, коли Львів стає самим відвідуваним містом України. Туристи, як українські, так і закордонні, надзвичайно люблять львівське Різдво, і готові віддавати чималі гроші за відпочинок тут.

Також до Львова часто їдуть представники так званої культурної еліти. У місті проводять значущі культурні фестивалі та виставки, форуми та зустрічі, на які з'їжджаються зірки і культурні діячі з усіх куточків Європи.

В силу того, що в місті бувають як студенти-мандрівники, так і платоспроможні заможні гості, квартира будь-якої категорії буде користуватися попитом. Головне – вміти її продати.

оперній театр львів квартира

Де люблять селитися туристи у Львові

У ситуації з попитом житла є дві сторони. Одна з них – думка місцевих жителів, яких опитують місцеві ЗМІ, щоб дізнатися про найкращі райони для життя. Так, згідно з цим рейтингом, до трійки увійшли Сихівський, Франківський і Шевченківський райони. Найневдалішим для життя місцеві назвали Галицький район Львова.

З іншого боку, туристична практика – орендувати житло ближче до центру, до Старого міста і найцікавішим пам'яток. А це саме Галицький район. Ми все-таки рекомендуємо орієнтуватися на думку гостей.

Звичайно, є ті, хто вже бував у Львові, знає його невеликі габарити, і розуміє, що з віддаленого району добиратися в центр недовго. Тому вважають за краще економити, знімати житло подалі. Але таких туристів небагато, і частіше за все це не шанувальники старовинної архітектури, а саме на відрядники і відвідувачі форумів.

старий львів квартира подобово

Топ пам'яток поруч з якими туристи хочуть орендувати житло, починається з центру Старого Львова.

Площа ринок не лякає гостей своїм шумом і натовпами туристів. Філософія гостей міста проста – якщо і їхати до Львова на свята, то вже перебувати в безпосередньому центрі подій. Квартири тут найдорожчі, але також і вимагають самого висококласного обслуговування.

Другий за популярністю у туристів Вірменський квартал. Безпосередня близькість до тієї ж Площі ринок, також рукою подати до Оперного театру, легендарних закладів, ресторацій і кам'яних вуличок.

Трійку найпопулярніших визначних пам'яток замикає Палац Потоцьких. Тут вважають за краще селитися ті, хто хочуть бути поруч з центром, але не в самій гущі цілодобових веселощів. До того ж, гостей приваблює близькість до парку імені Івана Франка, де можна прогулятися, втомившись від суєти Культурної столиці.

Окремо виділимо Личаківський цвинтар, поруч з яким також багато туристів хочуть зняти житло. Незважаючи на можливу дивину такого вибору, район дійсно користується попитом. По-перше, деякі туристи приїжджають до Львова саме заради цієї пам'ятки. А по-друге, тут дійсно тихо, менше потік туристів, і квартири будуть коштувати тут менше, ніж біля Львівської міськадміністрації.

Найменш популярна серед туристів Арена-Львів. Район там більше спальний, майже немає пам'яток. Та й добиратися з центру туди досить довго, тому квартири там не користуються попитом.

Ціни у Львові, як ми вже говорили раніше, можуть варіюватися в залежності від сезону. В цілому межа коливання ціни лежить десь в площині 10-30% протягом року. У Новий рік в самому центрі квартири дорожчають майже в два рази, але з підвищенням вартості потрібно бути обережним. Туристи хоч і платоспроможні, але при занадто високій ціні у орендодавця просто не буде заповнювання.

У середньому однокімнатна квартира стартує в ціні від 200 гривень на добу, трикімнатна оптимально коштує від 650 гривень на добу.

Будиночки за містом фактично не користуються попитом, цей тренд більш популярний в карпатському регіоні.

Що повинно бути в подобовій львівській квартирі?

Туристи приїжджають до Львова на кілька днів, тому важливо подбати про їхній комфорт. Змінна постільна білизна та рушники, праска, фен. Обов'язкова наявність газу і водонагрівача.

Часом туристи скаржаться на те, що в недорогих квартирах не вистачає меблів – елементарно комодів, шаф і журнальних столиків. Знову ж, гості проводять в місті від двох до семи днів, їм просто необхідно місце, куди скласти речі.

Обов'язково повинен бути інтернет, додаткова наявність супутникового телебачення буде плюсом.

Ранній заїзд та виїзд повинні бути включені в послугу, нехай навіть за додаткову плату. З різних міст і країн потяги прибувають до Львова навіть о п'ятій ранку, тому підійдіть до цього питання з турботою про гостей. Сюди ж відноситься послуга трансферу.

Важливо враховувати можливість проведення заходів, так як гості часто приїжджають відпочивати у Львові саме на свята. Ви можете виставити додаткові умови, комендантську годину, взяти страхову вартість. Але по факту, господарі, що суворо забороняють розважальні заходи в своїй квартирі хоч і виходять із зони ризику, але й втрачають значну частину потенційних клієнтів.

Всі в Україні знають, що Львів – чи не найбільш гостинне місто в країні. Підтримуйте цю ідею, посміхайтеся своїм гостям і подбайте про взаємну безпеку. Трохи зусиль – і ви зможете перетворити подобову оренду у Львові в прибутковий цілорічний бізнес.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки