Головна  / Блог / Для владельцев квартир / Як здати квартиру в Дніпрі подобово: ідеї для вигідного і безпечного орендного бізнесу

Як здати квартиру в Дніпрі подобово: ідеї для вигідного і безпечного орендного бізнесу

Дніпро – один з індустріальних центрів України, тому частіше сюди приїжджають по роботі. Але є і ті, хто опиняється в місті як турист, наприклад, щоб відвідати Аерокосмічний музей або музей ретро-автомобілів «Машини часу». У будь-якому з цих варіантів оренда подобового житла буде користуватися популярністю. Як при цьому правильно і вигідно здати квартиру в Дніпрі, ми розібралися в цій статті.

Який ринок подобової оренди в Дніпрі?

Дніпро –індустріальне місто України, має адміністративне значення і відіграє значну роль в економічній моделі країни. На відміну від туристичних міст, таких як Одеса чи Львів, Дніпро не залежить від «висоти» сезону. Приїжджі бувають тут цілий рік, основний пласт тих, хто користується подобової орендою, складають витрати на відрядження та студенти-заочники.

Цінова політика в місті також стабільна, справа знову ж таки в незалежності від туристичного попиту. Максимальний поріг коливання ціни в Дніпрі – 8% протягом року.

Справедливості заради відзначимо, що в новорічні свята ціна зростає, але не настільки сильно, як в центрі туристичної зони України. Дніпро не дуже розпещене шанувальниками пам'яток. Тому подобовий орендний бізнес тут стабільний, «поставлений на потік», не потребує надто уважного відстеження попитів і тенденцій ринку.

квартира на добу Дніпро

Де і за скільки вигідніше здавати квартиру?

Ми не раз акцентували увагу на тому, що один з найважливіших факторів успішної здачі нерухомості в оренду – вдале розташування. Так і у випадку з орендою квартир в Дніпрі – важливо підібрати правильний район, де нерухомість буде користуватися найбільшим попитом. Зрозуміло, якщо обставини дозволяють вам обирати.

Згідно з рейтингами громадської думки за 2019 рік, трійку найпопулярніших для життя районів сформували:

1. Соборний (колиш. Жовтневий)

2. Індустріальний

3. Центральний (колиш. Кіровський)

Найменш популярним районом став Чечелівський (колиш. Червоногвардійський), в силу екологічної ситуації та безпосередній близькості з заводам.

На основі цього рейтингу вже можна підбирати район, де найкраще придбати нерухомість для здачі в подобову оренду.

Крім цього, є кілька основних визначних пам'яток, біля яких найбільш часто приїжджі орендують житло.

квартира Дніпровська набережна

Дніпро-Арена – чи не лідер за запитами. Вдале розташування спортивного і культурного об'єкта сприяє підвищеному інтересу. Поруч сконцентровано чимало бізнес-центрів, які і цікавлять тих, хто приїхав у відрядження. Також тут працюють багато магазинів і розважальних закладів, є зручна транспортна розв'язка.

Друга за популярністю пам'ятка, біля якої шукають квартиру в Дніпрі, це Дніпровська набережна. Це одне з найпопулярніших туристичних місць міста, і відповідно багато хто орієнтується саме на неї. Район дуже екологічний і мальовничий.

Серед студентів популярні два орієнтири. Перший з них – Ботанічний сад. Поруч з ним розташований головний корпус Дніпровського національного університету та будівлі його факультетів. Сюди їдуть заочники, тому здавати тут однокімнатні квартири на кілька днів буде вельми вдалою ідеєю.

Другий студентський орієнтир – це Потьомкінський палац. Названий серед молоді Палацом студентів ДНУ, він оточений корпусами навчальних закладів, по іншу сторону від нього розкинулася набережна. Тому цей район також популярний серед приїжджих учнів.

На відміну від поширеної думки, район залізничного вокзалу не такий популярний. Найчастіше гості Дніпра все ж вважають за краще знімати житло ближче до центру, навіть якщо приїжджають лише на один день.

Як ми вже говорили раніше, ціни на нерухомість в Дніпрі відносно стабільні протягом року. Вартість доби залежить скоріше від інших параметрів, умов комфорту. Зокрема, від кількості кімнат, якості ремонту, великої кількості побутової техніки і, само собою, району. Чим ближче до центру і чим більше за метражем, тим дорожче.

В середньому однокімнатні квартири в Дніпрі стартують від 300 гривень у віддалених районах і від 450-500 гривень в центрі. Трикімнатні ж коштують від 600 гривень на добу до 2 000 гривень, якщо ми говоримо про нерухомість в елітному ЖК.

Що потрібно подобової квартирі для успішної здачі?

В силу того, що основний контингент орендарів в Дніпрі – це відрядники і студенти-заочники, то в квартирах немає потреби відповідати віп-умовам. Важливий побутовий мінімум – холодильник, пральна машина, мікрохвильова піч, чайник, праска і, звичайно ж, інтернет.

Під час ділових поїздок приїжджі гості часто шукають квартири з декількома спальними місцями. І бажано, щоб всі вони були окремими. Якщо у вашій квартирі є двоспальне ліжко, то вдалим доповнення стане розкладне крісло, невеликий диванчик або навіть расклодушка.

дві кроваті квартира на добу

В якості додаткових послуг важливі звітні документи для відрядження. Дуже до речі буде можливість оплати на розрахунковий рахунок, що істотно спростить оформлення для приїжджих співробітників компаній.

Також варто бути готовим до цілодобового заселення, так як поїзди можуть приїжджати в абсолютно будь-який час. І учням / працівникам просто не зручно буде гуляти з валізою по місту в очікуванні полуденного заселення. Ви цілком можете взяти за це додаткову плату, але за готовність заселити гостей в 7 ранку, ці самі гості будуть вам надзвичайно вдячні.

Додайте в передпокої на журнальному столику візитні картки доставки їжі, найближчого ресторанчика і служби таксі. Приїхавши на пару днів, гості навряд чи будуть готувати, тому інформація про подібні послуги буде їм до речі.

Сподіваємося, що ця інформація була для вас корисною і вона полегшить ваш шлях до успішного подобово орендному бізнесу. Ми в свою чергу щодня працюємо над залучення клієнтів в кожен з українських міст. Бажаємо успіхів у вашій справі, завжди раді бути корисними!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки