Головна  / Блог / Поради туристам / Як зняти квартиру без паспорта та чому його запитують

Як зняти квартиру без паспорта та чому його запитують

Паспорт – це офіційний документ, що засвідчує особу свого власника. Але що робити, якщо при оренді подобово житла особистість, так би мовити, засвідчувати не хочеться? Ми вирішили запитати в орендодавців, які здають своє житло на Doba.ua, за яких обставин, на їхню думку, можна зняти квартиру без паспорта.

 

Які документи потрібні для оренди квартири та чи потрібні?

Питання, як винайняти квартиру на добу без паспорта, цікавить багатьох. Причини у кожного свої. Деякі, наприклад, бояться, що їх паспортними даними у своїх цілях скористаються не зовсім добросовісні орендодавці. Найчастіше ці страхи безпідставні. Насправді таким чином власники намагаються вберегти майно від можливих вандалів або злодіїв.

Додамо до цього, що не тільки в орендаря можуть вимагати пред'явити паспорт, а й він має право наполягати на тому ж. Більш того, може попросити показати документи на житло, яке збирається орендувати.

Але усні домовленості зрештою мало що значать. Щоб бути повністю впевненим, краще укласти договір короткострокової оренди з паспортними даними обох сторін.

Однак повернемося до розмови про те, в яких випадках власники не вимагають документи. Їх всього декілька: коли постояльці повторно винаймають житло або ж планують орендувати його на тривалий термін (тиждень і довше) по повній передоплаті. До речі, щоб така угода пройшла безпечно, на Doba.ua був доданий функціонал онлайн-бронювання. При оплаті онлайн, кошти спочатку надійдуть на рахунок на сайті. Своєю чергою власник побачить, що майбутній орендар сплатив суму оренди повністю, але зможе її отримати тільки після заселення.

Одночасно з цим є випадки, коли залишити паспортні дані попросять в обов'язковому порядку. Наприклад, якщо житло хочуть зняти для проведення свята, збираються зупинитися великою молодіжною компанією або просять заселити без застави та терміново. Як правило, документи питають тільки у одного з орендарів. Але бувають випадки, коли дані вимагають з усіх, хто буде проживати у квартирі. 

Отже, паспорт не потрібен:

  • - постійним орендарям;

  • - тим, хто вирішив заселитися на тривалий термін і сплатив всю оренду до заселення. 

Паспорт потрібен обов'язково:

  • - якщо орендувати житло буде велика компанія;

  • - якщо житло орендують під проведення свята;

  • - якщо орендарі просять заселити їх без застави і в терміновому порядку. 

Дані з паспортів можуть просто переписати, зробити ксерокопію або внести в договір короткострокової оренди. Відзначимо, що вимагати ксерокопію або переписувати дані – не зовсім законно, а ось договір - вагомий аргумент. Що повинно бути прописано в ньому обов'язково, читайте в нашій попередній статті.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки