Головна  / Блог / Куди поїхати? / Як зустріти Новий рік у Рівному

Як зустріти Новий рік у Рівному

Гірськолижні курорти, гарячі чани, веселі народні гуляння – Захід України завжди був популярним напрямом на зимові свята. А наразі це ще й найбільш безпечний напрямок для подорожей за умови дотримання правил безпеки. 

Святкування Нового року та Різдва цьогоріч буде стриманим, без гучних гулянь та яскравих гірлянд. Проте ніщо не завадить українцям зібратися в колі найближчих за святковим столом та подарувати дітям маленьку казку на новорічних локаціях. Як і де зустріти Новий рік у Рівному, читайте в нашому матеріалі. 

Новорічні локації в Рівному

Напередодні торішніх святкувань місцева влада придбала для Рівного велику штучну ялинку, яка мала прикрашати Майдан Незалежності кожен Новий рік. Але цього року містяни ялинку не побачать, через складну ситуацію в країні було прийнято рішення новорічну красуню не ставити. Проте зовсім без святкових фотозон місто не залишилося.

Побачити прикрашену ялинку можна біля ТРЦ «Злата Плаза» на площі Європейській. Святкове дерево тут встановлюють щороку. Цей рік не став виключенням, проте є відмінності. Цьогорічна ялинка менш яскрава та має важливу благодійну складову – дохід від всіх заходів буде спрямований на допомогу ЗСУ.

xp7kEVMAorLgQPjFMg5x-7k4koEqtUin.jpg

Гратиме яскравими вогниками новорічна красуня не щодня. Запалювати гірлянди будуть у святкові та вихідні дні в певні години. Також цього разу поряд з ялинкою не має традиційних ілюмінацій і декорацій, їх прибрали для економії електроенергії. Не відбудеться навколо ялинки і традиційного ярмарку, бо заборона на масове скупчення людей продовжує діяти й у святкові дні.

Наступне місце, де можна відчути дух Різдва та Нового року – театр ляльок. Біля входу в будівлю височіє ялинка, на відкритті якої дітлахів розважав Святий Миколай. Театр працює та запрошує глядачів на різдвяно-новорічне дійство «Різдво по-козацьки». Вистава сподобається всім малюкам, віком від трьох років. Сюжет розповідає історію славетних запорізьких козаків, які долають непрості пригоди та залишаються переможцями. Після вистави діти разом з батьками можуть взяти участь у змаганнях та тематичних іграх.

Якщо не встигли зустрітися з Чудотворцем під час відкриття ялинки біля театру – не страшно, зробити це можна на ще одній локації. Резиденція Святого Миколая чекає на гостей в таємничому підземеллі в центральному парку імені Шевченка. Програма зустрічі охоплює розважальну і пізнавальну складові. Діти зустрінуться з улюбленими казковими героями, почують історію про таємниче підземелля, пройдуть квест-вікторину, візьмуть участі в іграх, отримають подарунок від Святого Миколая та миттєве фото на згадку. Важливий момент – перед візитом треба зареєструватися за телефоном, вказаним на сторінці Управління культури та туризму в соціальних мережах.

Крім резиденції в парку імені Шевченка є святковий декор та ілюмінації, які раніше прикрашали Майдан Незалежності. Тут можна сфотографуватися на тлі великих символічних цифр або поряд з упряжкою новорічних оленів, що світяться.

Кількість новорічних локацій цього року в Рівному менша, ніж зазвичай. Проте, цього цілком достатньо для того, щоб трохи відчути свято та подарувати дітям казковий настрій. 

Щоб гарні емоції трималися довше, відвідавши всі святкові локації Рівного, можна поїхати трохи далі – в місто Радивилів, Рівненської області. Там знаходиться етнопарк «Ладомирія», в якому також працює етнорезиденція Святого Миколая. Приїжджати сюди треба на цілий день, бо програма візиту насичена різними подіями. Для гостей підготували гру-подорож, майстер-класи та вікторини, фотосесію з Чудотворцем та, звісно, подарунки. Етнорезиденція працюватиме до 31 грудня включно.

33820.jpg

Сімейна подорож новорічними локаціями та спокійна святкова вечеря – гарний сценарій для зустрічі Нового 2024 року. Створити затишну атмосферу можна як у власній оселі, так і в орендованому житлі. Перебуваючи в місті як гість, буде зручно однокімнатну чи двокімнатну квартиру Рівно зняти подобово

Заклади, які працюють без світла

Якщо не має бажання займатися організацією самостійно, можна відвідати один з закладів міста, який має генератор та працює тоді, коли діють відключення світла. Напередодні свят багато закладів прикрашають зали новорічним декором та додають зимові позиції в меню.

Adaline

Де: проспект Миру, 19

Сімейний ресторан обіцяє своїм гостям затишну атмосферу та смачні домашні страви у новорічну ніч. Зустріти свято можна прямо в закладі – він працюватиме з 23:00 до 5:00 ранку. У випадку, якщо буде оголошена повітряна тривога, покидати ресторан не доведеться. В закладі є облаштоване укриття з окремим виходом, куди просять переміститися гостей задля безпеки. 

67638308_102670987748934_3360787840123273216_o.jpg

«Кухель»

Де: вулиця Київська, 77В

Паб «Кухель» – це місце простої їжі та різноманітних напоїв. Тут можна з’їсти піцу, салат «Цезар», стейки та овочі на грилі, а на десерт – поласувати традиційним наполеоном із солоною карамеллю. В закладі є генератор, тому відвідати його можна в будь-який час, незалежно від вимкнень світла. Крім посиденьок з друзями, в пабі можна організувати новорічний корпоратив. 

«Ваші»

Де: вулиця Соборна, 275

Затишний ресторан біля стадіону «Хімік» та парку Ювілейний. Заклад має власний генератор, а тому відразу привертає увагу всіх перехожих, особливо в темний час. Прогулятися засніженими стежками парка, а потім зібратися за столом разом з друзями та зігрітися смачною їжею в ресторанній подачі – чим не варіант для гарного відзначення свята?

«Кінза»

Де: вулиця Кулика, вулиця Гудачека (колишня Макарова), 60

Зібратися родиною за щедрим столом запрошує сімейний ресторан кавказької кухні «Кінза». Щоб батьки могли спокійно відпочити в ресторані є дитяча кімната з іграшками та всілякими розвагами. На період свят кімнату прикрасили новорічним декором, тому казковий настрій малюкам буде забезпечено.

«М’ясо в бокалі»

Де: вулиця Паркова, 2

Ароматні м’ясні страви, приготовані на вогні, винна карта з позиціями різних країн світу, коктейлі, крафтове пиво – в закладі є все для гарного застілля. Прикрашає інтер’єр скляна ялинка з пляшок, а от замість додаткових прикрас власники придбали генератор. Новорічної фотозони немає, проте завжди є світло і тепло. А романтичної атмосфери додає жива джазова музика.

6276a2a55d62a.jpg

Сподіваємося, наша добірка допоможе вам побудувати гарний план святкування Нового року. Плануючи приїхати в Рівне на святе, подбайте про місце зупинки якомога раніше. Підібрати та зняти квартиру в Рівному подобово онлайн можна в декілька кліків на сайті Doba.ua.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки