Головна  / Блог / Поради туристам / Яке житло знімати на море

Яке житло знімати на море

Морські курорти України пропонують туристам різні варіанти житла для відпочинку. Готелі, бази відпочинку, квартири подобово, кімнати в гостьових будинках – знайти відповідне житло можна з будь-якими запитами та бюджетом. У кожного об'єкта розміщення свої особливості. Яке житло винаймати, щоб відпочинок не розчарував, розбираємося разом.

Види житла на морі

Чим більший курорт, тим ширше вибір житла. У великих містах, таких як Одеса, популярністю користуються готелі. Перевага цього виду житла – великий спектр послуг. У готелях є номери різних категорій, можна вибрати стандартний номер з мінімальною кількістю зручностей, а можна – номер люкс з додатковими перевагами.

Серед послуг, що надаються – прибирання номерів, харчування, трансфер. Нерідко на території готелів в туристичний сезон організовуються розважальні програми. До недоліків проживання в готелі можна віднести високу вартість, особливо в пік сезону.

отель.jpg

Бази відпочинку на морі популярні не менше. Це можуть бути будинки готельного типу або окремі літні будиночки. Як правило, гостям також пропонуються різні послуги. На території можуть бути спортивні та ігрові майданчики, зони для барбекю, кафе або кухня для самостійного приготування їжі. Проживання на базі відпочинку коштує трохи дешевше, ніж в готелі.

база отдыха.jpg

Ще один варіант житла на морі – квартири подобово. У розпорядженні гостей власна спальня, ванна, кухня. У більшості випадків квартири обладнані необхідною побутовою технікою, що значно полегшує життя у відпустці. Це один з найбільш бюджетних варіантів. Зняти квартиру подобово можна дешевше, ніж номер у готелі. Однак, зупиняючись у квартирі, гості самі відповідальні за харчування, прибирання та культурну програму.

квартира.jpg

У курортних містечках і селах туристам свої послуги пропонує приватний сектор. Просторі гостьові будинки та котеджі – хороший варіант для відпочинку сім'єю або компанією друзів. Для бюджетного відпочинку можна орендувати не цілий будиночок, а окрему кімнату. Ці об'єкти розміщення, як правило, мають власний двір, на території якого може бути басейн, альтанки для відпочинку, дитячі майданчики.

бассейн.jpg

Пансіонати та санаторії України на морі підійдуть тим, хто бажає поєднати відпочинок з оздоровленням. Санаторій – це лікувально-профілактичний заклад, де надаються лікувальні процедури в поєднанні з певним харчуванням, фізичними навантаженнями, фізіотерапією. У пансіонатах такі послуги не передбачені, це також оздоровчий заклад, але тут головну роль відіграє режим відпочинку та харчування.

санаторий.jpg

Зняти будиночок на березі моря: плюси та мінуси

Плануючи поїздку на Чорне море або відпочинок на березі Азовського моря, багато хто віддає перевагу оренді квартири подобово на першій лінії. Головна перевага такого житла – близькість до пляжу. Не потрібно вставати на годину раніше, щоб дійти до моря та зайняти вільне місце. А після відпочинку на березі, не потрібно витрачати сили та час на дорогу додому.

ляж лежаки.jpg

Знімаючи житло біля моря, можна щодня милуватися світанками та заходами, виходити на ранкову пробіжку вздовж берега, медитувати з видом на морські пейзажі та засинати під звуки хвиль.

Істотним мінусом такого варіанту буде його вартість. Чим ближче житло розташоване до моря, тим вищою буде його вартість. Крім того, поруч з пляжами часто розташовані галасливі набережні з великою кількістю кафе з літніми терасами та нічними клубами. Для тих, хто шукає тихий відпочинок, такий варіант навряд чи підійде.

терасса.jpg

Курортні місця для відпочинку в Україні

В Україні є два моря, на березі яких туристів чекають курортні міста та селища. На Азовському морі популярні курорти Арабатської Стрілки – це Генічеська Гірка, Щасливцеве та Стрілкове, а також Бердянськ, Кирилівка та її коси – Федотова та Пересип. Відпочинок на морі в Кирилівці та на інших курортах Азовського моря популярний серед сімей з дітьми. Головна перевага цих курортів – тепле і мілке море.

Лідером серед курортних міст України на Чорному морі незмінно залишається Одеса. Великий вибір житла, обладнані пляжі, кафе та ресторани на будь-який смак, колорит і різноманітне культурне життя щорічно привертають в це місто туристів з усієї України. Більш бюджетний відпочинок можна знайти на таких курортах, як Лебедівка, Затока, Коблево, Залізний Порт, Лазурне.

бассейн море.jpg

Зняти житло в Залізному Порту або на будь-якому іншому морському курорті можна на сайті подобової оренди Doba.ua. У каталозі представлені варіанти житла безпосередньо від власників. Крім докладного опису, переліку зручностей і актуальних фотографій, кожне оголошення містить контакти власників. Визначившись з вибором, гості самі зв'язуються з власником для уточнення питань, що виникли, та бронювання житла на потрібні дати.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки