Головна  / Блог / Поради туристам / Які сувеніри везти з різних міст України

Які сувеніри везти з різних міст України

Україна багатогранна у всіх своїх проявах. Кожне місто унікальне, зі своїми традиціями і культурними особливостями. Відкриваючи для себе різні регіони України, можна створити у своїй квартирі справжній краєзнавчий музей з оригінальних сувенірів.

Сувеніри з Полтави

Колоритна Полтава у нашій свідомості - регіон смачної кухні. Але так як місцеві частування краще їсти з пилу, з жару, то увагу краще звернути на інші сувеніри. У туристів великою популярністю користуються керамічні та глиняні вироби. Зокрема, посуд, фігурки, предмети декору. Окрему увагу зверніть на різного роду обереги, а також декор, розписаний вручну місцевими майстрами.

Львівські подарунки

Само собою, що шоколад і кава зі Львова - топ продажів для туристів з усіх куточків світу. Але також зверніть увагу на місцеву алкогольну продукцію. Навряд чи хтось стане сперечатися, що місцеве пиво і всілякі медовухи-хріновухи поступаються за якістю елітному алкоголю. Навіть більше, вони смачніші, тому що «наші». Ну і скляна продукція, львівські майстри дивують якісними прикрасами і посудом зі скла на будь-який смак і гаманець.

Презенти з Луцька

Крім звичайних магнітиків з видами замків, фортець та храмів, загляныть в крамниці декору. Ви здивуєтеся, як сонячні промені грають відблисками в картинах з бурштину. До слова, такий вид мистецтва - гордість Луцька. А ще тутешні майстри розписують посуд і сувенірні свистульки. Обов'язково спробуйте луцькі пряники - з медом або варенням, частування для ласунів зі всієї країни.

Сувеніри з Ужгорода

Тут також вельми популярні предмети, розписані вручну. Буквально все - від невеликих чашок до великих дерев'яних скринь. Залежить лише від ваших апетитів і бюджету. Також в сувенірних лавках погляд приковують мініатюри місцевих архітектурних красот - невеликі церкви, фортеці. Їдучи з Ужгорода, це романтичне місто можна забрати із собою. І соління, що приховувати. Місцеві грибочки - просто знахідка для гурмана!

Запорізькі сувеніри

Запоріжжя - козацька столиця України, і тому не складно здогадатися, які сувеніри ми вам порекомендуємо. На Хортиці, у місцевому музеї, туристам пропонують оригінальні вироби з дерева - булаву, Січ в мініатюрі, фігурки козаків. А ще всілякі обереги, маленьких домовят, підкови на удачу і листівки з видами живописного острова.

Подарунки по-одеськи

Самий морський курорт має на увазі самі морські сувеніри. На вокзалі виїжджаючі туристи рясніють тільняшками, безкозирками, сумками і значками із якірцями. У кожній валізі - велика кількість черепашок, морських зірок, камінчиків з розписом. Жінки радіють прикрасам з коралів і перлів, чоловіки - одеському коньячку і рибці. А для родича чи друга буде приємна листівка або футболка з анекдотичним малюнком. Крім рибки з Одеси люди чекають в подарунок і гумор, як інакше?

Вінницькі презенти

Крім шоколаду родом з Вінниці, своїх близьких можна радувати листівками ручної роботи. А ще майстерно розписаними чашками для кави, які зроблені з любов'ю і душею місцевими майстринями. Сувенірний ринок також рясніє безліччю вишиванок - рушники, одяг, серветки, хустки і багато іншого. Володіють орнаменти вишивки містичними властивостями чи ні, все одно це завжди красиво.

Сувеніри з Києва

Щодня Київ відвідують і залишають сотні туристів. Крім київського тортика, який краще з'їсти в перші п'ять годин, везуть цілу купу подарунків. Магніти, чашки, баночки з варенням і медом. Пляшки з наливками і вином з місцевих барів, багато книг талановитих українських авторів. А ще велика кількість крафтових і хендмейд виробів, які набирають популярність серед молоді. Це і карти України, і різні шкатулки, і подушки, і фігурки тварин. Ну і вишиванки - будь-яких кольорів, з будь-якими візерунками, будь-якого фасону.

Подорожуйте Україною, привозите з кожного її куточка маленький шматочок спогадів. Ви не встигнете озирнутися, як на ваших поличках фарбами заграє різноманітна наша культура. До того ж, якщо гарненько запастися сюрпризами сувенірних крамниць, на півроку мінімум питання «Що дарувати другові / подрузі на Новий рік» відпаде само собою!




Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки